Zsa Zsa Gabor şi viaţa ei tumultoasă, cu nouă mariaje şi zeci de relaţii. Actriţa s-a iubit cu Frank Sinatra şi Charlie Chaplin

4 februarie, 2020
1 profimedia 0308937272 jpg jpeg

"Nu am urât niciodată un bărbat suficient pentru a-i da diamantele înapoi”, spune celebra actriţă şi acesta pare să fi fost principiul după care s-a ghidat toată viaţa actriţa Zsa Zsa Gabor.

Deşi a apărut în aproximativ cincizeci de filme şi nenumărate emisiuni TV, lumea îşi aminteşte mai mult de viaţa ei tumultoasă . Actriţa a avut nouă mariaje şi zeci de relaţii. „Am spus întotdeauna că cel care face o cerere în căsătorie ar trebui să aibă cel puţin cincizeci de ani şi cel puţin cincizeci de milioane de dolari”, mărturisea ea.

Zsa Zsa şi surorile sale credeau că frumuseţea este cel mai mare atribut al unei femei. De aceea, la doar 13 ani, viitoarea actriţă se înscrie la concursul Miss Ungaria, pe care îl şi câştigă. „Am purtat coroana nu mai mult de cinci minute, înainte ca judecătorii să afle care este vârsta mea şi să mă trimită acasă”, spunea vedeta americană în cartea  “One Life is not Enough”.

4 profimedia 0308917670 jpg jpeg

Şase ani mai târziu o serie de circumstanţe bizare o împing într-o aventură nebună. Zsa Zsa găseşte un căţel abandonat în drum spre şcoală. Îl duce acasă, dar tatăl ei, care iubea caii, nu îi permite să-l păstreze, pe motiv că ţineau deja 13 câini. Atunci decide să se mărite, pentru ca nimeni să nu îi poată interzice ceva vreodată.

Îl sună pe prietenul tatălui ei, Burhan Asaf Belge, şi îi sugerează să o ceară în căsătorie. Propunerea îi este acceptată. El îi spusese în timpul unei cine la ea acasă că într-o zi o va lua de soţie. Tatăl ei este furios, dar soţia sa îi înduplecă după ce îl face să creadă că scena politică din Europa este tensionată şi că conexiunile diplomatice ale viitorului ginere ar putea fi utile. Se căsătoresc la începutul anului 1937, chiar înainte de aniversarea de 20 de ani a actriţei.

 „Nu m-am gândit niciodată că este mai în vârstă decât mine. Nu-mi doream decât să păstrez câinele. El nu îl plăcea, mai ales că dormea ​​în acelaşi pat cu  mine. De aceea nu ne-am consumat niciodată căsătoria. Turcii preferă pisicile. Ca să fiu sincer, se purta ca şi unchiul meu. Îi păsa mai mult de şcoala mea, programările la stomatolog şi cum mă comportam. Era inteligent şi am învăţat multe de la el”, spunea ea.

După ce vine la Ankara, Zsa Zsa  se îndrăgosteşte de de Turcia şi învaţă foarte bine limba. Totuşi, cel mai important lucru pentru ea erau bărbaţii interesanţi pe care îi întâlnea, unul dintre ei fiind Kemal Ataturk. Era celebru pentru pasiunea sa pentru femeile frumoase şi foarte tinere.

„Nu ştiu cum s-a întâmplat, dar Kemal a început să mă atragă. M-a impresionat prin abilităţile sale sexuale şi m-a sedus cu perversiuni ".

3 profimedia 0308917668 jpg jpeg

Al Doilea Război Mondial se apropia, vremurile erau tot mai grele. Zsa Zsa o urmează pe sora ei, Eva, care, în 1939, se mută în California împreună cu soţul ei, un medic suedez. Visul ei de a deveni actriţă era încă viu, dar nu trecea niciodată peste filmele de producţie B.

Zsa Zsa avea totuşi o voinţă puternică şi un impuls spre succes. Divorţează de soţul lăsat în Ankara şi îşi urmează pasiunile

Faimosul Hollywood devine un adevărat Rai pentru ea. Era plin de milionari care roiau în jurul ei. Rezistă cu greu. „Îmi plac bărbaţii, dar doar cei cu 50 de karate”, susţinea frumoasa actriţă.

Zsa Zsa nu pierde timpul. Devine amanta lui Conrad Hilton Sr, un multimilionar din Texas şi proprietarul hotelurilor „Hilton”. „I-am propus la începutul anului 1942 să ne căsătorim şi a acceptat imediat. Bărbaţii nu trebuie să li se permită să ia propriile decizii, pentru că durează prea mult ”, spunea în cartea  ei.

Căsătoria a durat aproape şase ani, iar din ea a rezultat singurul ei copil, Francesca. Actriţa spunea că fiica ei este rezultatul unui „viol dintr-o căsătorie în cădere”.

La un moment dat îşi dă seama că Hilton i-a oferit tot ce şi-a dorit, divorţează şi e din nou liberă. Era sfârşitul anului 1947. „Să divorţezi de cineva pe care nu îl iubeşti e la fel de stupid ca atunci când te căsătoreşti cu cineva doar pentru că îl iubeşti".

Milioanele moştenite îi permit să îşi aducă celelalte surori şi părinţii în America. Deşi aceştia se despărţiseră în 1939, amândoi îi acceptă oferta.

Viaţa ei amoroasă îşi urmează cursul. Se căsătoreşte cu William Rankin, scenarist. Îi spune "Adio!" după câteva luni şi bifează un mariaj cu George Sanders. Căsătoria lor este scurtă, dar controversată. Se iubeşte cu Nicky Hilton, fiul celui de-al doilea soţ al său, cu John Fitzgerald Kennedy, viitorul preşedinte, cu Charlie Chaplin şi Porfirio Rubirosa.

Cariera ei explodează după ce apare în ''Moulin Rouge”. Astfel, urmează încă 44 de filme. Se întâlnneşte cu Frank Sinatra, Tyrone Power şi Glenn Ford. Apoi vine a patra căsătorie, cu Herbert Hutner, consilier financiar. După o lună trece  la Joshua S. Cosden Jr., un magnat al uleiului. Se despart în 1967. Al şaselea soţ este Jake Ryan, unul dintre creatorii păpuşii Barbie.

După câteva luni apare cel de-al şaptelea soţ, cel mai bogat avocat american din acea perioadă, Michael O’Hara. Au fost împreună din 1977 şi până în 1983. O lună mai târziu, la 65 de ani, se căsătoreşte  cu Felipe de Alba, un actor. Mariajul este anulată, ea nefiind încă divorţată oficial de O’Hara. În a şaptea decadă de viaţă, în 1986, îl găseşte pe Frédéric Prinz von Anhalt şi îşi petrece restul vieţii alături de el.

Între 1995 şi 1997, îşi pierde mama şi surorile, iar viaţa ei începe să decadă. Din păcate, îşi petrece ultimii ani în pat, asta după ce face un accident vascular cerebral, îşi fracturează şoldul şi are probleme de respiraţie, iar din cauza infecţiilor pe care le are are îi sunt amputate picioarele. Singura ei fiică şi cel de-al nouălea soţ se luptă prin tribunale pentru a o îngriji. Inima i se opreşte pe 18 decembrie 2016. Avea 99 de ani.



Recente pe Ok! Magazine

FotoJet David tatuat jpg
Nicole Kidman, premiu pentru întreaga carieră, GettyImages (14) jpg
florin piersic facebook jpg
Jennifer Garner, Profimedia jpg
FotoJet Gherman jpg
FotoJet Penelope jpg
Violeta Bănică, fiica Andreei Marin, pe podiumul de modă la gala Nu există nu se poate   Facebook (9) jpg
Andie MacDowell la Cannes, 2023, Getty (5) jpg
Miss Universe Argentina PNG
Gest tandru între Andreea Marin și Adrian Brâncoveanu la gala Nu există nu se poate   Insta (3) jpg
Oana Mosneagu si Vlad Gherman au stabilit data nuntii   Instagram (8) jpg
FotoJet Rafa și Nole jpg
Roxana Ciuhulescu la gala Nu există nu se poate     Foto Mihai Solovastru Photography (1) jpg
FotoJet Gala Andreea jpg
Sharon Osbourne, Profimedia (3) jpg
Jennifer Lopez și Ben Affleck la premiera This is me now, Profimedia (7) jpg
Carmen Iohannis in alb la Seul la intalnirea cu comunitatea romaneasca   Administratia Prezidentiala (1) jpg
Riley Keough jpg