Obiectele speciale cu care a fost înmormântat Michael Jackson. Ce ţinută a purtat Regele Pop pe ultimul său drum?

19 februarie, 2022
1 michael jackson profimedia 0035709232 jpg jpeg

Regele Pop a murit în iunie 2009, în timpul pregătirilor pentru mult aşteptatul turneu "This Is It". Familia, fanii, colegii de breaslă şi restul lumii, de altfel, au jelit dispariţia prematură a lui MJ, “o mare parte a ADN-ului nostru cultural dispărând”, după cum a declarat John Mayer. Însă cum a fost înmormântat megastarul?

Michael Jackson n-a fost numai un cântăreţ şi dansator ieşit din comun, ci un adevărat fenomen cultural. Şi la fel de speciale erau şi accesoriile cu care urca pe scenă. Cine poate uita costumele strălucitoare ale Regelui Pop sau pălăriile sale emblematice şi legendara lui mănuşă albă?

După cum ne aşteptam, Michael a părăsit această lume într-un mod la fel de special precum a trăit, cei din anturajul său alegând câteva obiecte care să-l însoţească pe Jackson pe veci. Care sunt acelea?

La Toya Jackson a dezvăluit în septembrie 2009, în timpul unui interviu oferit celor de la "20/20", că fratele ei a fost înmormântat cu una dintre mănuşile lui albe, ochelarii de soare şi cu machiajul său emblematic aplicat impecabil. La ţinuta sa, familia i-a pus o curea aurie impresionantă şi mai multe şiraguri de perle care să acopere o bună parte a mijlocului său.

Ţinuta în care a fost înmormântat Michael Jackson a fost realizată de designerul Michael Bush, care crease până atunci mai multe vestimentaţii pentru Regele Pop, după cum ne informează HuffPost. Şi munca pe care o depunea designerul nu era deloc uşoară, având în vedere că MJ nu purta niciodată o piesă vestimentară de două ori. Cel puţin nu în public.

Ultima dorinţă

În 2012, Bush şi-a lansat cartea "The King of Style", în care designerul a scris despre ultimul costum spectaculos al lui Michael, dar şi despre celelalte creaţii ale sale concepute special pentru superstarul muzical.

Ţinuta cu care a fost înmormântat Jackson a fost compusă dintr-o cămaşă albă, pantaloni negri, acea curea aurie, îmbodobită cu strasuri, care amintea tuturor de outfit-ul pe care Michael l-a avut la ceremonia de acordare a premiilor Grammy din 1993.

Cum spuneam, în sicriul lui Jackson a fost pusă faimoasa lui mănuşă albă, însă MJ n-o purta, era doar pusă lângă el. Huffington Post susţine că Michael i-ar fi spus lui Bush că, în cazul morţii lui, să nu i se pună mănuşa pe mână, deoarece acea mănuşă era doar pentru Billie Jean. Zis şi făcut!

Înmormântarea lui MJ a avut loc pe 4 septembrie 2009, unde a fost depus pentru odihna veşnică într-un sicriu auriu în Glendale Forest Lawn Memorial Park din California.

Foto - Profimedia



Recente pe Ok! Magazine

Kim Kardashian și Emma Roberts ele, Profimedia (2) jpg
Nadia și Tarom jpg
andreea marin monia barladeanu ilinca vandici jpg
Mathilde Pinault, Francois Pinault, Salma Hayek, Profimedia (1) jpg
Haidy Cruz (2) jpg
Victoria Beckham jpg
Delfina Chaves in seria Maxima   FOTO Videoland (1) jpg
FotoJetCruise jpg
Ben și Fin Affleck, Profimedia jpg
FotoJetVedete jpg
david si victoria beckham
Celine Dion la Premiile Grammy 2024, Getty jpg
Lady Gaga și Joaquin Phoenix, Profimedia jpg
Sorin Bontea, Florin Dumitrescu si Catalin Scarlatescu   MasterChef Romania 2024 jpg
James Middleton   Instagram, Profimedia jpg
Regina Elisabeta a II a a parut fragila la intalnirea cu Liz Truss de la Castelul Balmoral (3) jpg
Richard Gere   Alejandra Silva, Profimedia jpg
Ileana Lazariuc, Insta PNG