Octavia Geamănu, dezvăluiri intime: “Sexul se face cu cap"

17 martie, 2021
1 octavia jpg jpeg

Octavia Geamănu a aflat primele informaţii despre sex de la părinţii ei, pe când avea doar 11 ani. Ştirista are convingerea că, astăzi, copiii au nevoie de mai multă educaţie sexuală, iar aceasta ar trebui să înceapă acasă, pentru că astfel s-ar evita multe dintre avorturi.

“Sexul se face cu cap. Asta mi-au spus ai mei când aveam 11 ani. Îmi amintesc şi-acum că mi-aş fi dorit să se producă un cutremur si să cad cu tot cu plafon la vecini, de ruşine, că doar nu s-au oprit la replica asta. Au continuat cu discuţii despre protecţie, boli cu transmitere, tot tacâmul. Acum, ca parinte, aproape că te-ntrebi dacă nu cumva copilul tău ştie mai multe ca tine... Ideea e că a doua zi am mers la şcoală şi le-am povestit colegelor. Unele avusesera deja “marea” discuţie, dar multe nu. Îmi amintesc cum sentimentul de rusine - pentru ca era ceva să-ti zică părinţii cum stă treaba cu sexul pe vremea aceea - s-a transformat în mândrie că aveam nişte părinţi atât de faini incat discutaseră deschis cu mine, aşa cum şi unele dintre ele şi-ar fi dorit să discute cu părinţii lor. În fine, ce vreau să spun e că educaţia sexuală se face acasa. E primul loc. Pentru că mă uitam aseară pe statisticile lumii în timp real şi vedeam cum de la începutul anului sunt peste 8 milioane de avorturi şi peste 2,6 milioane de decese din cauza bolilor transmisibile... În 3 luni!!”, spune Octavia Geamănu pe blog.

Ştirista crede că rolul cel mai important îl joacă părinţii.

“Părinţii au această obligaţie, da, obligaţie, să explice copilului cum stă treaba cu tot. În general, în viaţă. Aşa cum ii spui să nu traverseze pe roşu că îl poate călca maşina, la fel trebuie să ii explici şi cum stă treaba cu atracţia, că educaţia sexuală nu înseamnă doar folosirea prezervativului. Nu e uşor, mai ales dacă nu mai găseşti calea de comunicare cu copilul tău adolescent care e convins că le ştie pe toate şi, oricum, tu ai mentalitatea prea învechită pentru cât de deschis e el.

N-am dubii că ajunşi la o vârstă, înainte să apuce să ia buletinul, mulţi au văzut mai multe decât ne putem imagina, dar chiar-aşa... sigur n-au aflat tot despre partea urâtă a atracţiei".Recente pe Ok! Magazine

ale3 jpg
Serena Williams (2) jpg
am5 jpg
pt site DSC 5287 fl jpg
Kim Kardashian si Pete Davidson (3) jpg
casa lui Ben Affleck jpg
al11 jpg
Donald Trump
cristiano ronaldo yacht georgina rodriguez jpeg
Lia Bugnar jpg
laura11 jpg
Paris Jackson jpg
Olivia Newton John și John Travolta, apropiați și în 1978, când abia apăruse filmul ”Grease” jpeg
Ashton Kutcher şi Mila Kunis au o avere de 255 de milioane de dolari jpeg
olivia1 jpg
carla bruni profimedia 0712152924 jpg
ales8 jpg
Jennifer Lopez a revenit în SUA (2) jpg