Priscilla Presley și Robert Kardashian: o iubire uitată din anii '70. Elvis le-a sabotat iubirea

16 decembrie, 2023

În urmă cu aproape 50 de ani, Priscilla Presley, proaspăt divorțată de Elvis, începea o relație cu un tânăr bogat din Beverly Hills. Dacă idila ar fi rezistat, celebrul clan Kardashian, așa cum îl știm azi, n-ar fi existat.

Ce mică e lumea! Chiar și-n cazul celor bogați și celebri care, deși au o planetă întreagă la picioare, se-nvârt în aceleași cercuri înguste. Ce dovadă mai bună decât incredibilul triunghi amoros format din Regele Elvis, Priscilla Presley și Robert Kardashian? Adică fostul soț al lui Kris Jenner și tatăl celebrilor Kim, Kourtney, Khloé și Rob.

Robert Kardashian și Priscilla Presley GettyImages 133859844 jpg

Povestea familiei Kardashian ar fi putut arăta cu totul altfel azi dacă o întâmplare din anii '70 ar fi luat o altă turnură. După ce Priscilla a pus punct celor șase ani de mariaj cu Elvis, sătulă de infidelitățile lui, s-a reorientat către nimeni altul decât Robert Kardashian, fiul unei familii înstărite de origine armeniană din L.A., de profesie avocat. De altfel, așa cum însăși Kris Jenner admitea peste ani, în autobiografia sa, Robert era la vremea aceea unul dintre cei mai doriți burlaci din Beverly Hills. Scriitorul Jerry Oppenheimer a analizat idila în cartea sa publicată în 2017, The Kardashians: An American Drama, dar recent a venit cu detalii suplimentare într-un interviu publicat de Page Six.

Și-a dorit să o ia de nevastă pe fosta soție a lui Elvis

Citându-l pe Joni Migdal, un amic de-ai avocatului, Jerry a dezvăluit că acesta și-a dorit foarte mult să o ia de nevastă pe fosta soție a lui Elvis Presley și să întemeieze împreună o familie, întrucât îl făcea foarte fericit. Ba chiar se pare că avocatul era „disperat“ să-i pună inelul pe deget Priscillei. Conform aceluiași Migdal, femeia, la rândul ei, „îl plăcea pentru personalitatea lui magnetică. Robert nu era neapărat un tip atrăgător, dar era amuzant și foarte plăcut“.

Conform cărții lui Oppenheimer, cei doi s-au cunoscut prin fratele lui Robert, Tom, care începuse o idilă cu Joan Esposito, fostă Miss Missouri și fosta soție a tour managerului lui Elvis. Asta nu l-a împiedicat să viseze la o relație cu frumoasa Priscilla, ceea ce a dus la altercații între frați atunci când fata l-a ales pe Robert. De altfel, Tom i-a povestit autorului că nu vedea cu ochii buni legătura: „Priscilla l-a influențat mult pe fratele meu. Îi spunea ce să facă, cum să se îmbrace, ba chiar și cum să conducă mașina. Și când și-a pus în cap să-l schimbe a reușit imediat, deoarece, fiind atât de frumoasă, avea mare putere asupra lui“.

Chimia dintre Robert și Priscilla nu a fost, însă, de ajuns pentru ca relația să reziste. Curând au apărut complicațiile și-ntr-un final s-au despărțit la nici un an de când s-au cunoscut. Cea mai mare problemă? Elvis Presley își tot băga coada în viața fostei soții, iar Robert ajunsese să se simtă ca a treia roată la căruță. Conform unui alt prieten de-ai lui Robert, Larry Kraines, cântărețul încerca să se împace cu Priscilla, telefonându-i mereu. Avocatul se plângea adesea prietenilor de acest lucru, spunându-le că se întâmpla des ca telefonul să sune când făcea dragoste cu iubita sa. 

Elvis Presley și Priscilla profimedia 0749337926 jpg

„Ea era extraordinară, foarte drăguță, dar Elvis continua să o controleze, nu voia să-și refacă viața cu nimeni, pentru că o aveau pe Lisa Marie (n.r. unica lor fiică, moartă la începutul acestui an) și Elvis era foarte implicat. Pe Robert îl deranja toată povestea. Situația a escaladat și cred că n-a mai suportat presiunea pe care Elvis o tot punea pe Priscilla și a decis să o rupă“, a explicat Kraines. În realitate, se poate ca subiectul să fi fost mult mai complex și nuanțat. De ce Regele, deja aflat într-o nouă relație, cu Linda Thompson – care, apropo, după moartea acestuia s-a căsătorit cu Bruce Jenner, actual Caitlin Jenner, fostul soț al lui Kris Jenner – continua să-i controleze viața Priscillei, putem doar să speculăm. Ce știm sigur este că nici Priscilla nu prea voia să-l uite pe Elvis. Ba chiar i-a spus verde-n față lui Robert că nu se va căsători cu nimeni până la moartea fostului soț. Iar asta nu știm doar din cartea lui Jerry Openheimer, ci direct de la ea.

"N-am vrut să mă mărit cu nimeni"

În turneul de promovare cu filmul Priscilla, regizat de Sofia Coppola, aceasta a explicat presei: „Nu cred că Elvis ar fi suportat asta. Ca să fiu sinceră complet, nici după moartea lui (n.r. a murit în 1977) n-am vrut să mă mărit cu nimeni. Nu am simtit dorința asta. Nimeni nu-l putea egala.“. Dar triunghiul amoros nu era singura piedică în calea fericirii visate de Kardashian. Cei doi aveau mentalități diferite. Conform lui Joni Migdal, se pare că bărbatul voia să o transforme pe fosta muză a Regelui într-o „soție casnică armeană tipică“. Simțind că Robert căuta, ca și Elvis, să o controleze, Priscilla s-a înfuriat la culme. Conform surselor lui Jerry Openheimer, cireașa de pe tort a venit într-o seară altminteri benignă. La insistențele repetate ale iubitului, femeia a încercat într-un final să gătească pentru el. A ales un fel de mâncare pe bază de sparanghel, și-a dat toată silința, dar bărbatul n-a fost deloc mulțumit de cină și a lăsat să se vadă acest lucru.

Familia Kardashian profimedia 0371640988 jpg

În tot acest timp, o stewardesă de 19 ani pe nume Kris Houghton, care avusese o aventură toridă cu Robert înainte ca el să se îndrăgostească de Priscilla, visa ca acesta să revină în brațele ei într-o zi. „Locuiam într-un apartament cu alte stewardese și sufeream la gândul că el va rămâne cu Priscilla Presley. Era superbă, desigur, mignonă, perfectă, frumoasă, faimoasă. Îmi venea să mor când vedeam poze cu ea. Orice femeie și-ar fi dorit să arate ca ea“, dezvăluia actuala Kris Jenner în cartea sa autobiografică, în 2011.

Kris nu a trebuit să aștepte prea mult, totuși. Imediat ce a încheiat relația cu fosta soție a lui Elvis, Robert s-a întors la ea, iar în 1978 se căsătoreau. Așa a luat naștere clanul Kardashian, iar restul este istorie. Priscilla, însă, nu l-a uitat niciodată pe brunetul cu personalitate magnetică. Drept dovadă, cu puțin timp înainte ca acesta să moară de cancer esofagian la 59 de ani, în 2003, l-a sunat să-i spună „te iubesc“.

Foto: Getty Images, Profimedia, Instagram



Recente pe Ok! Magazine

Shakira, GettyImages (4) jpg
Demi Moore la Met Gala 2024, GettyImages (7) jpg
Keith Urban și Nicole Kidman, GettyImages (3) jpg
Jennifer Lopez, Met Gala, GettyImages (2) jpg
FotoJet Met 2024 jpg
George Ivașcu    FOTO PRO TV (1) jpg
Vedete care sărbătoresc Paștele ortodox jpg
FotoJet Enrique și sora sa jpg
Premiere la GOPO 2024 iubiri noi, sarcini la vedere și tablouri de familie pe red carpet jpg
Esca și mama sa PNG
banner laura cosoi png
Gopo 2024   Amalia Enache, Andreea Raicu, Olimpia Melinte, Manuela Harabor jpg
Andreea Antonescu foto Ok Magazine DSC 0103 (2) jpg
FotoJet David tatuat jpg
Nicole Kidman, premiu pentru întreaga carieră, GettyImages (14) jpg
florin piersic facebook jpg
Jennifer Garner, Profimedia jpg
FotoJet Gherman jpg