Romina Power, între fericire și durere: a refuzat un prinț pentru Al Bano, pe care-a ajuns să-l urască

18 ianuarie, 2023

S-a născut la Hollywood, dar a devenit o legendă în Italia, alături de Al Bano.

La 71 de ani, Romina Power continuă să uimească cu frumusețea și voința sa. Aceeași voință care o face să-și caute și azi fiica dispărută fără urmă acum aproape 30 de ani.

Romina Power (4) jpg

A iubit timp de 30 de ani un singur bărbat

Nici cel mai abil scenarist nu și-ar fi putut imagina un subiect de film la fel de intrigant precum viața Rominei Power. Sau cel puțin la fel de contrastant. A cunoscut fericirea supremă și a cunoscut cea mai mare durere prin care poate trece un om. A iubit timp de 30 de ani un singur bărbat și l-a urât apoi cu toată puterea. A avut totul și a pierdut totul. Dar niciodată nu s-a pierdut pe sine, în ciuda obstacolelor pe care viața i le-a scos în cale. Alături de Al Bano, a făcut furori pe toate scenele lumii, așa cum s-a întâmplat recent la București și la Cluj, unde a ținut să participe, în ciuda unor probleme mari la un picior. Este imposibil să vorbești despre Romina Power fără să vorbești despre Al Bano. Supranumiți cândva cuplul de aur al Italiei, un adevărat ideal al fericirii conjugale, cei doi continuă să cânte împreună, chiar dacă nu mai sunt de mult căsătoriți.

Deși multă lume crede despre Romina că este italiancă, aceasta s-a născut în America. Și nu oriunde în America, ci chiar în Cetatea Filmului.

Romina Power (2) jpg

Părinții ei, seducătorul actor Tyrone Power și frumoasa actriță de origine mexicano-olandeză Linda Christian, au botezat-o Romina după numele orașului unde s-au îndrăgostit, Roma. Al doilea ei prenume, Francesca, a fost ales după numele bisericii în care aceștia și-au celebrat nunta, Santa Francesca Romana. Artista a copilărit alături de sora mai mică (nr. Taryn, decedată în 2020) în cartierul Bel-Air din Los Angeles, în epicentrul showbiz-ului, fiind înconjurată de cele mai mari staruri ale vremii. După divorțul părinților și moartea tatălui ei, dispărut la doar 44 de ani din cauza unui stop cardiac, Romina și familia au părăsit în 1958 America, cu destinația finală Italia. În ciuda faptului că a fost trimisă la studii prin Anglia, cântăreața a avut o adolescență puțin spus rebelă. Conform propriilor declarații, le-a încercat pe toate. „Într-o zi, am făcut o ședință de spiritism acasă la Paul McCartney. Nu s-a întâmplat nimic, dar el și-a aprins o țigară de marijuana și i-a oferit mai întâi surorii mele de 13 ani să încerce, apoi tuturor celor prezenți. Practic, până să împlinesc 16 ani eu experimentasem o groază“, s-a confesat Romina Power într-o emisiune TV. Însăși mama sa cocheta cu substanțele interzise. Așa cum a povestit tot ea, celebra actriță i-a pus pe ascuns LSD în ceai regelui Hussein al Iordaniei, un bun prieten de familie.

La 15 ani, era curtată de un prinț

La 14 ani, Romina Power juca în primul ei film dintr-un lung șir, Menage all'italiana, iar la 15 ani deja avea gânduri de mariaj. În timpul unei vizite acasă la miliardarul Paul Getty, l-a cunoscut pe Prințul Stanislas Klossowski, cu vreo 10 ani mai în vârstă. Îndrăgostiți lulea, cei doi și-au propus inițial să se căsătorească în Scoția, unde nu era nevoie de acceptul parental, ca mai apoi prințul să se calmeze și să declare că va aștepta ca Romina să împlinească 18 ani. Între timp, soarta i l-a scos, însă, în cale pe Al Bano Carrisi, un cântăreț de succes, dar unul cu origini modeste, fiu al unui producător de vin din sudul Italiei. Cei doi s-au cunoscut în 1967, pe platourile de filmare de la Nel Sole, și s-au căsătorit trei ani mai târziu - când Romina era deja însărcinată cu primul ei copil, Ylenia - în ciuda protestelor faimoasei mame cu principii hollywoodiene. Au mai urmat încă trei copii, două fete, Christen și Romina Jr, și un băiat, Yari.

Timp de peste două decenii, Romina Power a fost cea mai fericită femeie din lume. Duetul cu soțul ei le-a adus succesul internațional, cei doi dând lovitura în 1982 cu hitul Felicita. Ba chiar în 1984 au ieșit învingători la Festivalul de la Sanremo cu piesa Ci sarà. Melodiile lor, ușurele, dar contagioase, interpretate de două voci minunate, răsunau de pretutindeni, iar tabloul de familie nu putea fi mai fericit de atât. Cu puțin timp înainte de a împlini 25 de ani de mariaj, fericirea lor s-a transformat în scrum. Dispariția misterioasă a fiicei mari, Ylenia, care ar fi împlinit luna trecută 52 de ani, este de notorietate. Plecată în New Orleans pentru a scrie o carte, fata a dispărut de pe fața pământului pe 1 ianuarie 1994. Au urmat ani de căutări disperate, până când, în 2014, la cererea lui Al Bano, un tribunal italian a declarat-o oficial moartă. În vreme ce artistul crede că fata de 23 de ani s-a aruncat în Mississippi, lucru întărit de declarația unui paznic, Romina Power nu a încetat niciodată să creadă că fiica ei este încă în viață. În fiecare an, în luna noiembrie, aceasta face apel la urmăritorii săi postând o fotografie cu Ylenia. „Nu mi-am pierdut niciodată speranţa că o voi strânge din nou în braţe. Ştiu că trebuie să se fi schimbat de atunci, dar dacă cineva recunoaşte o femeie care seamănă cu această fată, contactaţi-mă“, și-a rugat artista fanii în 2019.

Romina Power (3) jpg

După dispariția fetei, nimic nu a mai fost la fel. Romina Power și Al Bano s-au acuzat reciproc până când într-un final, în 1999, s-au despărțit, lăsând în urmă 30 de ani de căsnicie. Se vehiculează că artista și-a înșelat atunci soțul cu un bărbat cu 20 de ani mai tânăr. În anii ce au urmat, Romina s-a mutat înapoi în America, și-a cultivat pasiunea pentru pictură (nr. a avut câteva expoziții chiar) și a început să practice budismul. Starea zen nu a împiedicat-o, totuși, să-și atace fostul soț, care între timp își refăcuse viața, luând de soție o femeie mult mai tânără. „Când se supăra începea să țipe. Era bolnav de gelozie și se comporta ca un tiran. Căsnicia noastră era un iad“, a declarat Romina la o emisiune TV.

La rândul lui, Al Bano a spus că aceasta a învățat-o pe fiica lor dispărută să consume marijuana, considerând-o practic vinovatul moral. În mod neașteptat, însă, în 2013 au reînceput să cânte împreună, deși se spune că în afara scenei au încă probleme de comunicare. Deși la un moment dat s-a vehiculat că a găsit o nouă iubire, despre viața amoroasă a Rominei Power nu se mai știe mare lucru în prezent. Destinul ei rămâne legat de cel al lui Al Bano, fie și doar prin muzică. „Dacă nu mă îndrăgosteam de el nu am fi cântat împreună. Cântecele noastre vor merge mai departe după ce noi vom muri“, spunea cândva cântăreața într-o emisiune.

Mereu admirată pentru frumusețea ei, care nu a pălit nici la 71 de ani, Romina Power se luptă de câțiva ani buni cu o problemă la picior, pentru care a și fost supusă unei intervenții chirurgicale în 2019. Acum merge în cârje sau folosește scaunul cu rotile, dar nu renunță la scenă. Așa cum nu a renunțat să-și caute fiica.

Foto: Getty Images, Profimedia



Recente pe Ok! Magazine

Shakira, GettyImages (4) jpg
Demi Moore la Met Gala 2024, GettyImages (7) jpg
Keith Urban și Nicole Kidman, GettyImages (3) jpg
Jennifer Lopez, Met Gala, GettyImages (2) jpg
FotoJet Met 2024 jpg
George Ivașcu    FOTO PRO TV (1) jpg
Vedete care sărbătoresc Paștele ortodox jpg
FotoJet Enrique și sora sa jpg
Premiere la GOPO 2024 iubiri noi, sarcini la vedere și tablouri de familie pe red carpet jpg
Esca și mama sa PNG
banner laura cosoi png
Gopo 2024   Amalia Enache, Andreea Raicu, Olimpia Melinte, Manuela Harabor jpg
Andreea Antonescu foto Ok Magazine DSC 0103 (2) jpg
FotoJet David tatuat jpg
Nicole Kidman, premiu pentru întreaga carieră, GettyImages (14) jpg
florin piersic facebook jpg
Jennifer Garner, Profimedia jpg
FotoJet Gherman jpg