Roxana Ciuhulescu, în topul femeilor cu cele mai lungi picioare din lume! „Viaţa la 1,92 m mi-a adus multe avantaje, dar şi dezavantaje“

1 iulie, 2021
3 roxana ciuhulescu in topul femeilor cu cele mai lungi picioare din lume 5 jpg jpeg

Ştiam că e femeia cu cele mai lungi picioare din România, dar acum aflăm că a fost inclusă într-un clasament internaţional, unde se situează pe locul 6 în lume la acest capitol. Iată ce poveşti are legate de înălţimea sa.

Roxana Ciuhulescu a făcut istorie în televiziune prezentând emisiuni auto-moto-sport, iar look-ul său neobişnuit a făcut-o o prezenţă inedită în peisajul media. O fată înaltă cu picioare luuungi, mai lungi decât ale oricărei alte fete de la noi. Un atu, dar şi un obstacol uneori, spune ea.

„Dintotdeauna am fost înaltă. M-am născut cu 58 cm, într-o maternitate din Pucioasa, iar la vremea respectivă, eram cel mai lung copil născut în maternitatea respectivă. Când aveam 4 ani, mama m-a dat la gimnastică, eram extrem de elastică. Doar ca la 4 ani, conform dimensiunilor mele, mă încadram în grupa fetiţelor de 10 ani”, povesteşte Roxana Ciuhulescu despre anii copilăriei, explicând că aceasta e o caracteristică de familie: „Puţini ştiu că provin dintr-o familie de oameni foarte înalţi, foşti jucători  de baschet. Tata (Dumnezeu să-l odihnească) măsura 2.02 m, mama 1.80, iar fratele meu 2.01. Suntem familia lu’ „pune becuri”.

stanga
dreapta
1 roxana ciuhulescu in topul femeilor cu cele mai lungi picioare din lume 5 jpg jpeg
5 roxana ciuhulescu in topul femeilor cu cele mai lungi picioare din lume 2 jpg jpeg
6 roxana ciuhulescu in topul femeilor cu cele mai lungi picioare din lume 3 jpg jpeg
8 roxana ciuhulescu in topul femeilor cu cele mai lungi picioare din lume 6 jpg jpeg
14 roxana ciuhulescu in topul femeilor cu cele mai lungi picioare din lume 12 jpg jpeg
4 roxana ciuhulescu in topul femeilor cu cele mai lungi picioare din lume 1 jpg jpeg
7 roxana ciuhulescu in topul femeilor cu cele mai lungi picioare din lume 4 jpg jpeg
9 roxana ciuhulescu in topul femeilor cu cele mai lungi picioare din lume 7 jpg jpeg
10 roxana ciuhulescu in topul femeilor cu cele mai lungi picioare din lume 8 jpg jpeg
11 roxana ciuhulescu in topul femeilor cu cele mai lungi picioare din lume 9 jpg jpeg
12 roxana ciuhulescu in topul femeilor cu cele mai lungi picioare din lume 10 jpg jpeg
13 roxana ciuhulescu in topul femeilor cu cele mai lungi picioare din lume 11 jpg jpeg

„În clasa I, eram deja cât copiii de clasa a 4-a, iar când am intrat în clasa a 9-a, măsuram deja 1,92 m. Intrată prima dată în clasa mea, copiii s-au ridicat în picioare şi mi-au dat „bună ziua”. Au crezut că sunt diriginta clasei. Până târziu, am fost un copil complexat. Lumea mă striga „girafa”, „cămila”, „cocostârc”, mă întrebau cât e ceasul în gară. Aia este, am înghiţit multe, am învăţat să trec peste”, mai spune Roxana, care avea să descopere şi avantajele de-a fi înaltă.

„Odată ce am început să joc handbal, complexele s-au diminuat până la dispariţie. Târziu, am încercat şi o carieră în modeling însă de data aceasta, înălţimea mi-a adus dezavantaje, nu intram în tiparele creatorilor de modă. Deşi eram pe placul celebrului Cătălin Botezatu, greu reuşeam să prind o prezentare de modă.”

Din înălţimea de 1,92 m, doar picioarele au 1,22 m!

De la înălţimea popularităţii pe care a atins-o în anii de televiziune, Roxana Ciuhulescu vede şi părţile bune în a fi cea mai înaltă femeie din România. „Viaţa la 1,92 m, mi-a adus multe avantaje, dar şi dezavantaje. Printre cele mai frumoase, enumăr sportul de performanţă şi televiziunea. Dezavantajul major este că nu pot fi confundată sau nu pot trece neobservată. Cu greu îmi găsesc haine (de cele mai multe ori mi le fac la comandă), iar uneori, îmi ies picioarele din pat (la diferite hoteluri, de exemplu). Am avut şansa să mă dau la o cursă cu celebrul pilot Alain Prost, dar…..nu mi-au încăput picioarele în maşină. Am plâns de nervi”.

Există, însă, şi femei mult mai înalte decât ea. „Da, măsor 1,92 m şi doar picioarele, 1,22. Am fost sunată şi de cineva de la Cartea Recordurilor să mă întrebe dacă mi-a măsurat oficial cineva picioarele. Degeaba, nu aveam cum să bat recordul.”

Cu toate acestea, „Recent, am fost inclusă în Top Femei cu Picioare Lungi, din lume, unde ocup poziţia a 6-a. (…) Mă simt bine în pielea mea. Mulţumesc lui Dumnezeu, sunt sănătoasă, bine proporţionată şi am ştiut să-mi pun atuurile în valoare.“

Foto: Ion CoţaRecente pe Ok! Magazine

ric3 jpg
Carmen Iohannis tinute Madrid jpg
DJ markus Schulz Untold si Adina Butar copil Miami (7) jpg
Adrian Nastase in Grecia jpg
Mihail Gorbaciov ultimul lider sovietic (5) jpg
Cristina Balan si a retras copiii cu sindrom Down de la scoala (1) jpg
mihai9 jpg
alberts30 jpg
Vera Wang jpg
perju20 jpg
1 paul de romania jpg jpeg
liot2 jpg
begona gomez profimedia 0703879614 jpg
brigitte profimedia 0703853077 jpg
allen jpg
Printesa Lia trecutul ei printul Paul Lambrino de Romania (11) jpg
ciutacu20 jpg
Top Gun  Tom Cruise (3) jpg