Rusoaicele de la t.A.T.u. pozau în lesbiene, iar acum au ajuns la cuțite. Ce s-a întâmplat?

14 noiembrie, 2022

În 2002, adolescentele de la t.A.T.u. șocau cu apariții și gesturi îndrăznețe. 

Departe de a fi un cuplu, așa cum se credea, cele două abia se suportau. Două decenii mai târziu, lucrurile stau la fel. Doar gloria a dispărut...

t A T u (1) jpg

În urmă cu fix 20 de ani, două fete de 16 ani, îmbrăcate ca niște școlărițe certate cu regulile, șocau și fascinau o lume întreagă cu muzica și gesturile lor scandaloase. Videoclipul hitului All The Things She Said le înfățișa pe Lena Katina (38) și Julia Volkova (37) sărutându-se pasional în ploaie, în uniformele lor de liceu mult prea scurte. La vremea aceea, în 2002, videoclipul era unul dintre cele mai scandaloase făcute vreodată, iar trupa formată din două adolescente lesbiene - așa cum s-au promovat - ceva nemaivăzut. Televiziunile din Marea Britanie chiar au refuzat să difuzeze videoclipul, cu argumentul că nu este tocmai potrivit pentru copii.

Mulți au spus că cele două încurajează comportamentul homosexual în rândul adolescenților vulnerabili, în vreme ce alții le-au considerat portdrapel al comunității LGBT. Dar tot tărăboiul nu a făcut decât să sporească succesul t.A.T.u. All The Things She Said a devenit rapid senzație globală, cucerind topurile în 13 țări și ajungând chiar în clasamentul Billboard 20 în America. Pentru un concert susținut în Japonia, cele două au încasat jumătate de milion de dolari, iar aparițiile lor pe scenă erau mereu explozive, din program nelipsind sărutările și atingerile intime. Cu doar câțiva ani înainte, Lena și Julia activau într-o trupă de copii populară în Rusia, cu cântecele zglobii în repertoriu. Dar anunțul producătorului Ivan Shapovalov, care căuta fete pentru o trupă pop îndrăzneață, le-a adus, pe când aveau doar 14 ani, în studioul acestuia. Inspirat, se pare, de filmul suedez Show Me Love, cu două adolescente îndrăgostite, Ivan a format trupa t.A.T.u., numele fiind prescurtarea unei expresii din limba rusă ce desemnează iubirea dintre două femei.

t A T u (2) jpg

Așa cum s-a dovedit mai târziu, iubirea lor pasională era doar manevră de marketing. Cele două fete preferau sexul opus. „Mă gândeam că joc într-un film și ăsta era rolul meu. Nu m-au atras niciodată femeile“, a declarat Katina pentru Daily Beast în 2003 după ce, în același an, avuseseră parte de susținere puternică din partea comunității LGBT la Eurovision, unde trupa t.A.T.u. s-a clasat pe locul al treilea. Dar până ca lumea să afle acest lucru, cele două tinere au mai făcut niște milioane, cu hiturile Not Gonna Get Us și All About Us. Prețul plătit? Să se suporte una pe alta. În vreme ce pe scenă își aruncau priviri tandre, în culise abia dacă-și vorbeau. Nu se știe exact ce aveau de împărțit, dar conflictul perpetuu a dus la destrămarea trupei t.A.T.u., în 2009. „Volkova anula concerte pe bandă rulantă, inclusiv unul în California, a cărui pregătire durase șase luni. În ultima clipă, a refuzat să urce în avion pe motiv că are o criză de aerofobie. Așa că trupa a fost pusă pe lista neagră de organizatorii americani de concerte“, a explicat la un moment dat fostul producător t.A.T.u., Boris Rensky.

După destrămarea t.A.T.u., Lena Katina și Julia Volkova au încercat în zadar să-și păstreze faima lansându-și cariere solo. Însă în vreme ce viața roșcatei a fost una mai lipsită de evenimente, viața brunetei a fost un carusel de întâmplări. Așa cum se poate observa, i s-au întâmplat multe intervenții estetice, spre disperarea fanilor ei, îndrăgostiți încă de puștoaica cool cu păr scurt și atitudine rebelă. Julia are doi copii, o fată și un băiat, cu doi bărbați diferiți (care au dispărut rapid din viața ei), devenind mamă prima dată la 19 ani. În 2010 s-a convertit la Islam, pentru ca apoi să se răzgândească și să revină la religia creștin-ortodoxă. A cochetat fără succes cu politica, a jucat într-un film de groază, și-a încercat norocul în modă și livrează sistematic presei subiecte de scandal. În urmă cu opt ani, a afirmat într-o emisiune TV că nu ar accepta ca fiul ei să fie gay: „Da, l-aș condamna, cred că un bărbat trebuie să fie bărbat adevărat. La femei nu e așa. Două femei împreună dau mai bine decât doi bărbați care se sărută. (...) Nu c-aș fi împotriva bărbaților gay. Mai bine să fii gay decât criminal, hoț sau dependent de droguri“. În 2012, solista t.A.T.u. a trecut printr-un moment cumplit, pe care l-a mărturisit public abia patru ani mai târziu, din teama de a nu fi compătimită. Diagnosticată cu cancer la tiroidă, a fost supusă unei intervenții care i-a agresat corzile vocale, suportând apoi alte operații, în Germania și Coreea de Sud. „În prima lună după operație nu am avut voie să scot niciun sunet. Nici după trei luni nu aveam curaj să vorbesc“, s-a confesat artista în emisiunea Secret For A Million.

Roșcata Lena a avut ceva mai mult succes în muzică, lansând trei albume de studio, și pare că nu a dat în patima intervențiilor estetice, ca fosta ei colegă. Dar și ei i-a fost greu să se replieze după destrămarea fenomenului t.A.T.u. „Mi se părea că eram două staruri atât de cool. Eram sigură că, și dacă ne despărțim, producătorii muzicali vor face coadă la ușile noastre pentru colaborări. Ceea ce nu s-a întâmplat. A fost ca o palmă peste față, o adevărată lecție a umilinței. A fost greu, nu știam încotro să o iau. Am o diplomă în psihologie, dar nu voiam să profesez în domeniu“, a declarat Lena pentru OK! Magazine Rusia. Roșcata este mama unui băiețel născut în 2015 și în urmă cu trei ani a divorțat de tatăl copilului, un muzician pe nume Sasha Kuzmanović. În iunie anul acesta s-a recăsătorit, alesul fiind Dmitry Spiridonov, un om de afaceri multimilionar.

Când nimeni nu mai spera că Lena și Julia vor reapărea împreună pe scenă, iată ce cele două au susținut un concert chiar toamna asta, așa cum anunțase Lena pe Facebook încă de anul trecut. Fapt cu atât mai curios cu cât ambele au negat în repetate rânduri această posibilitate. În vreme ce Julia declara cândva că fosta colegă ar fi decupat-o din toate pozele t.A.T.u avute în casă, roșcata s-a arătat chiar mai categorică. „Conflictul dintre noi este ireparabil. Decizia e luată. Am încercat deja să reluăm colaborarea și n-a ieșit bine. Pur și simplu nu putem lucra împreună, din păcate. Nu aveți ce să așteptați“, spunea Lena într-un dialog cu fanii în 2019, având probabil în minte reuniunea din 2014, de la Jocurile Olimpice de la Sochi, când pare-se că s-a lăsat cu scandal în culise. Apariția lor din septembrie anul acesta, oricât de surprinzătoare, nu a avut, însă, ecoul așteptat, iar tensiunea dintre fostele membre t.A.T.u. se simțea în aer, oricât ar fi încercat să disimuleze. Iată că 2022 nu mai e la fel de ușor de păcălit ca 2002.

Foto: Getty Images, Profimedia



Recente pe Ok! Magazine

George Ivașcu    FOTO PRO TV (1) jpg
Vedete care sărbătoresc Paștele ortodox jpg
FotoJet Enrique și sora sa jpg
Premiere la GOPO 2024 iubiri noi, sarcini la vedere și tablouri de familie pe red carpet jpg
Esca și mama sa PNG
banner laura cosoi png
Gopo 2024   Amalia Enache, Andreea Raicu, Olimpia Melinte, Manuela Harabor jpg
Andreea Antonescu foto Ok Magazine DSC 0103 (2) jpg
FotoJet David tatuat jpg
Nicole Kidman, premiu pentru întreaga carieră, GettyImages (14) jpg
florin piersic facebook jpg
Jennifer Garner, Profimedia jpg
FotoJet Gherman jpg
FotoJet Penelope jpg
Violeta Bănică, fiica Andreei Marin, pe podiumul de modă la gala Nu există nu se poate   Facebook (9) jpg
Andie MacDowell la Cannes, 2023, Getty (5) jpg
Miss Universe Argentina PNG
Gest tandru între Andreea Marin și Adrian Brâncoveanu la gala Nu există nu se poate   Insta (3) jpg