Cum arată la 54 de ani Sabrina, cea care făcea ravagii cu hitul "Boys"?

19 august, 2022

Când a lansat videoclipul hitului Boys a fost interzisă de televiziuni pe motiv că videoclipul era mult prea provocator. Vremurile s-au schimbat, gloria s-a dus, dar Sabrina, acum în vârstă de 54 de ani, a rămas la fel de sexy. 

profimedia 0296947797 jpg

Într-o vară ca asta, acum 35 de ani, o brunetă sexy dădea peste cap clasamentele muzicale și termometrele cu o piesă ajunsă instantaneu hit internațional. Mai precis, numărul 1 în Franța și Elveția și top 5 în peste zece țări. Bruneta se numea Sabrina Salerno, iar melodia se numea Boys. Nu doar linia melodică crea dependență, ci și tânăra de nici 20 de ani, ale cărei forme, strategic puse în evidență de ținute sumare, erau sursă de admirație, dar și de bârfe. De altfel, îndrăzneala videoclipului reprezenta la vremea aceea, adică în 1987, ceva de nedescris. În videoclipul Boys (Summertime Love), Sabrina dansează în piscină într-un costum de baie alb, lăsându-și sutienul să alunece ca din greșeală. Motiv pentru care materialul video a fost interzis pe sticlă, televiziunile având permisiunea să-l difuzeze doar după miezul nopții. Europa era, însă, înnebunită după fata care cucerea fără drept de apel topurile muzicale, prezenta emisiuni TV și poza fără menajamente în reviste pentru bărbați. America o avea pe Madonna, Marea Britanie o avea pe Samantha Fox, Italia o avea pe Sabrina. Sabrina nu avea, însă, pe nimeni. Astăzi este o femeie fericită în vârstă de 54 de ani, cu un soț iubitor și un fiu pe care îl adoră, dar tabloul ei de familie din primii ani de viață arată cu totul altfel.

profimedia 0236684467 jpg

Provenită dintr-o familie destrămată din Genova, abandonată de tată și neglijată de mama care a adus-o pe lume la vârsta de 18 ani, crescută de bunici în San Remo, artista și-a realizat visul prin propriile mijloace. Rampa ei de lansare au fost concursurile de frumusețe câștigate în Italia, care au propulsat-o în lumea televiziunii și de acolo în cea a muzicii. Nimic nu a compensat, însă, lipsa celor dragi. Cea mai mare dramă a vieții sale rămâne faptul că n-a fost recunoscută de tată decât în al doisprezecelea ceas. Sabrina și-a văzut prima dată părintele pe când avea 12 ani, dar acesta a admis că îi este fiică abia 30 de ani mai târziu! În urma un test ADN comandat de artistă însăși. „L-am forțat să mă recunoască drept fiică. A trebuit să fac asta, fiindcă toată viața a pretins că nu sunt sânge din sângele lui. Să ne înțelegem, nu vorbim de un tip sărac, vorbim despre un om faimos în mediul său, cu statut și avere. Am făcut testul, apoi i-am cunoscut familia și mi-a cerut să-l iert. La doar trei luni după, pe când încercam să recuperez timpul pierdut, a murit brusc“, s-a confesat artista, care avea deja 47 de ani când a făcut testul de paternitate. A câștigat, însă, o soră, căci fiica din altă căsătorie a bărbatului a luat legătura cu Sabrina cu mult înainte de test, iar cele două se înțeleg extrem de bine. „Relația mea cu bărbații a fost influențată teribil de mult de absența tatălui. Nu am cuvinte să spun cât de mult a contat“, povestea pentru ziarul Mesagero Sabrina, care conform propriilor declarații, a avut doar trei relații în toată viața ei.

Unul dintre bărbații vizați de respectiva confesiune este unul dintre primii ei manageri. Abia își începuse cariera muzicală când s-a confruntat prima dată cu abuzul. „La 17 ani, am cunoscut un om manipulator și abuziv verbal, care îmi căuta punctele vulnerabile ca să știe unde să atace. Nu e frumos să vorbești rău de oamenii care nu mai sunt, dar nu-l pot ierta, nimic nu scuză ceea ce mi-a făcut. Mi-a furat mulți bani și a făcut lucruri care nu pot fi povestite. Nu mi-a făcut avansuri sexuale, deși a vrut, cred că pe alte fete le-a abuzat. Ani de zile mi-a făcut viața un coșmar. De exemplu, pe când eram îndrăgostită nebunește de un cântăreț englez, l-a sunat să-l amenințe cu moartea. La 24 de ani, cu ajutorul avocaților, am scăpat de el“, a mărturisit Sabrina într-un interviu. Artista nu a pronunțat niciodată numele acestui manager, dar a lăsat de înțeles că a avut o contribuție mare la succesul ei în muzică. Un lucru e cert: după superhitul Boys, Sabrina nu a mai reușit să lanseze o piesă la fel de populară, în ciuda unor tentative ce s-au bucurat de oarecare glorie, precum Hot Girl, All of Me sau My Chico.

În anii '90, a simțit nevoia să se distanțeze de imaginea de bombă sexy, dar nu s-a mai bucurat de aceeași glorie. A continuat să cânte piese, să lanseze albume (în total șase), să joace în filme, și totuși nu și-a putut păstra popularitea dobândită în anii '80. Întrebată de Vanity Fair Italia care consideră că a fost cea mai mare prejudecată în ceea ce o privește, Sabrina a răspuns imediat: „că sunt frumoasă și proastă“. Acuzată de mișcarea feministă că încurajează obiectificarea femeii promovând o imagine mult prea sexy, fără a avea un mesaj muzical consistent, aceasta a răspuns la un moment dat: „Eu sunt subiectul, nu obiectul“. În același timp, crede că o parte din declinul său are drept cauză obiceiul de a spune exact ce gândește și de a face exact ce dorește. „De câte ori văd imagini cu mine din tinerețe sunt șocată de cât curaj aveam“, spune vedeta. „Sunt o călugăriţă pe lângă artistele de azi. Momentul acela a fost potrivit pentru mine, să apar aşa cum am făcut-o. Nu trăiesc cu regrete“, și-a justificat într-un interviu Adevărul alegerile de la începutul carierei.

profimedia 0647549755 jpg

Cu toate că niciodată nu a mai atins succesul de la finalul anilor '80, Sabrina Salerno nu a părăsit niciodată cu adevărat industria. La 54 de ani susține în continuare concerte în toată lumea, se implică în proiecte de televiziune și arată incredibil de bine. „Chiar și la 50, femeile pot fi foarte sexy. Nu m-aș întoarce la 20 de ani. Mi se pare că arăt mai bine acum și cu siguranță sunt mai împăcată cu mine. Toată viața am fost obsedată de defectele mele. Pe care acum nici nu le mai văd. Drumul către acceptarea de sine a fost foarte lung pentru mine“, a declarat artista care merge la sală și practică pole dancing pentru a se menține în formă. Iar dacă viața ei s-a dovedit pe alocuri furtunoasă, a știut să-și aleagă ca soț un bărbat echilibrat.

cu fiul jpg

Sabrina a început în 1993 o relație cu omul de afaceri Enrico Monti, pe care l-a luat de soț în 2006, la doi ani după ce au devenit părinții unui băiat, Luca (foto sus). Alături de ei, vedeta duce o viață liniștită într-un orășel de lângă Treviso unde abia dacă iese la cină, după cum a declarat. Iar când o face, mereu poartă jeans și bocanci. Singurul loc unde își etalează formele este Instagramul, care i-a adus peste un milion de urmăritori. „Frumusețea a fost mereu o sabie cu două tăișuri pentru mine. Pe de o parte mi-a adus multe avantaje, pe de alta m-a blocat într-o colivie“, spunea cândva Sabrina.

Foto: Profimedia, Getty Images



Recente pe Ok! Magazine

Andie MacDowell la Cannes, 2023, Getty (5) jpg
Miss Universe Argentina PNG
Gest tandru între Andreea Marin și Adrian Brâncoveanu la gala Nu există nu se poate   Insta (3) jpg
Oana Mosneagu si Vlad Gherman au stabilit data nuntii   Instagram (8) jpg
FotoJet Rafa și Nole jpg
Roxana Ciuhulescu la gala Nu există nu se poate     Foto Mihai Solovastru Photography (1) jpg
FotoJet Gala Andreea jpg
Sharon Osbourne, Profimedia (3) jpg
Jennifer Lopez și Ben Affleck la premiera This is me now, Profimedia (7) jpg
Carmen Iohannis in alb la Seul la intalnirea cu comunitatea romaneasca   Administratia Prezidentiala (1) jpg
Riley Keough jpg
FotoJetBeckhams (1) jpg
Rebel Wilson   Instagram (2) jpg
FotoJetAnca jpg
monica tatoiu ea png
Carmen Iohannis și Klaus Iohannis la Cimitirul Național din Seul din Coeea de Sud   Administrația Prezidențială (9) jpg
Împăratul aztec Moctezuma al II lea și urmașa lui, Blanca Barragan Moctezuma   Profimedia jpg
Michael Douglas și fiica sa Carys foto Instagram jpg