Shakira este bună de plată: 14,5 milioane de euro către statul spaniol

18 ianuarie, 2019
1 hepta 3030388 jpg jpeg

Chestiunile cu banii pot să te facă de-a dreptul „loca“.

Mai ales când vorbim de o sumă mai degrabă mare decât mică, şi anume 14,5 milioane de euro Cam cu atât a estimat Fiscul spaniol că i-ar fi fentat logodnica lui Gerard Piqué în materie de taxe şi impozite, motiv pentru care autorităţile au trecut la fapte şi au deschis o anchetă care o are în centru pe celebra evazionistă.

Ei bine, cântăreaţa de origine columbiană a omis să-şi plătească datoriile la stat în 2012, 2013 şi 2014 pe motivul că pe-atunci n-ar fi fost rezidentă în Barcelona. Numai că Fiscul spaniol a calculat altfel şi de-aici a rezultat o sumă de 14,5 milioane de euro. De dat pentru Shakira, şi de primit pentru statul spaniol. Cum au demonstrat anchetatorii că diva este, de fapt, rezident fiscal în Spania (adică trăieşte mai mult de şase luni pe an în această ţară)?

image

Ca o altă paranteză, dacă o persoană petrece mai puţin de şase luni pe an în Spania, este obligată să plătească taxe doar pentru veniturile încasate muncind în interiorul ţării. Ei bine, cei de la Fisc i-au urmărit intrările şi ieşirile din diferite clădiri din Barcelona, inclusiv în salonul de frumuseţe pe care îl frecventează în acest oraş, dar şi postările de pe Instagram care i-au dat de gol prezenţa în capital Cataluniei. Ce zice iubita fotbalistului de la FC Barcelona? Ei bine, vedeta de 41 de ani pretinde că este rezident fiscal în Bahamas şi că nu a avut un domiciliu stabil în Spania înainte de anul 2015.

image

Mai mult, avocaţii artistei susţin că mare parte din veniturile realizate până în anul 2014 provin din încasările turneelor internaţionale. Autorităţile spaniole nu sunt de aceeaşi părere, dimpotrivă. Aceştia susţin că Shakira trebuia să-şi semnaleze domicilierea în Barcelona cu patru ani mai devreme decât a făcut-o, şi anume încă din anul 2011, când a început relaţia sa cu Piqué. În plus, venirea pe lume a celor doi copii ai cuplului, Milan (5 ani) şi Sasha (3 ani) şi şcolarizarea lor arată că vedeta nu avea cum să fie flotantă în Barcelona.

Până când un judecător va decide dacă sunt destule dovezi împotriva Shakirei, astfel încât aceasta să fie acuzată de evaziune fiscală, trebuie să amintim că aceasta nu este prima poveste de genul ăsta a artistei. La sfârşitul lunii februarie, Shakira a fost nevoită să plătească datorii de 20 de milioane de euro doar pentru anul fiscal 2011. Acum urmează, se pare, şi lichidarea.Recente pe Ok! Magazine

Gerard Pique si Clara Chia, Foto Profimedia jpg
baiat adoptat horia brenciu 8 jpg
Andreea antonescu jpg
Salma Hayek GQ Awards, Getty (4) jpg
shannen doherty foto profimedia 13 jpeg
FotoJetJLo jpg
ioana dichiseanu muzica fado jpeg
Shakira în public la Barcelona, vizionând Marele Premiu de Formula 1, Getty jpg
Pierce Brosnan și Keely Shaye Brosnan, Getty (1) jpg
MIhai Petre IMG 4218 (2) jpg
Charles Romania jpg
FotoJetMiddletons jpg
Kim Cattrall, Getty (2) jpg
Prințul Harry, Meghan Markle  foto   GettyImages jpg
Joe Biden   The White House 2 jpg
Prințesa Charlotte jpg
Feli, iubire ca la piata jpg
Cristina Cioran primele poze cu copilul si cu Alex Dobrescu (1) jpg