Ştiai că aceste trupe româneşti din anii 2000 încă mai cântă?

31 octombrie, 2018
5 bosquito 26042016 jpg jpeg

Sunt trupele care şi-au trăit apogeul în muzica românească undeva pe la început de ani 2000, atunci când exista Atomic, iar MTV chiar era relevant. 

Probabil că şi tu, ca şi noi, te gândeşti că formaţiile care au avut succes acum 18 ani s-au pe-acolo au renunţat să mai fiinţeze, precum au făcut-o Gaz pe Foc, A.S.I.A, Body and Soul şi altele. Ei bine, nu, unele dintre trupele româneşti de atunci fac muzică şi azi, doar că s-au dus din mainstream în underground.

Iată câteva nume de trupe care rupeau în anii 2000 şi care activează şi acum, în 2018, fără ca mulţi dintre fanii lor s-o ştie.

El Negro (1999)

Trupa care-l are ca solist pe Bogdan Negroiu a rupt la vremea ei, în special cu hitul Ploaia, care nouă ni se pare ascultabil chiar şi azi. Cu piesa asta, Ploaia, din 2005, i-am şi lăsat şi, ce-i drept, n-am mai auzit mare lucru despre ei. Chiar dacă curentul reggae a cam murit în România, asta nu înseamnă că oamenii ăştia nu mai fac muzică, fie ea şi underground. O să te miri, dar El Negro fiinţează şi în anul de graţie 2018 şi se ocupă cu concerte Bob Marley Tribute, prin cluburi şi pe la festivaluri. Chiar şi-aşa, solistul Bogdan a recurs şi el la soluţia Vocea României, visând la suta de mii de euro. S-a întâmplat în 2016, când au concurat şi el, şi partenera lui de viaţă, dar premiul a mers în altă parte.

Piesă actuală: 

Bosquito (1999)

image

Niciodată n-am putut să înţelegem cum prezentatoarea de la TVR, Marina Almăşan, şi solistul formaţiei Bosquito sunt fraţi. E drept că pe la început de ani 2000 tinerii români rupeau chefurile pe piesele lor balcanico-latino-rock precum Hopa-Hopa sau Marcela. Apoi, în 2006, Bosquito au plecat în America şi, în mod normal, te-ai gândi că asta a fost tot. Greşit, membrii trupei au revenit în ţară şi au reluat treaba cu muzica, ba chiar pregătesc un nou album. Au şi concerte în cluburi măricele şi o pagină de Facebook destul de vie, pentru o formaţia pe care o credeai moartă.

Piesă actuală: 

Class (1994) 

image

Au fost preferaţii adolescenţei şi studenţiei multora, dar puţini ştiau că mai fac muzică şi azi sau că mai ţin concerte. Da, Class, în formula Mihaela Cernea, Vlad Cernea şi Florin Cojocaru mai cântă şi azi, la 24 de ani de la debut. În plus, fraţii Mihaela şi Vlad Cernea au şi evenimente la Arenele Romane şi-n plus mai scot bani şi din piese pe care le fac pentru alţi artişti. Şi cum din 1996 până-n 2006 au rupt în muzica dance românească, e clar că vin bani frumoşi din drepturile de autor.

Piesă recentă: 

N&D (1999)

image

Mulţi credeau că proiectul a murit odată cu plecarea solistei Delia, adică în 2003, dar au trecut 15 ani şi băiatul responsabil cu partea de rapp, Nick, nu renunţă. Probabil că prinde şi el aripi când vede că nostalgicii tot cer piesele Vino la mine sau Vreau să plâng pe la chefuri şi nunţi. Mai nou, Nick şi-a luat solistă nouă, Diana, cu care a făcut o piesă nouă, la sfârşitul anului trecut.

Piesă actuală: Recente pe Ok! Magazine

andrew-  fergie
Fiica lui Kim Jong un, Ju Ae   Profimedia (1) jpg
andreea marin6 jpg
Catherine Zeta Jones
Hugh Jackman și soția sa, Deborra Lee Furness
Elizabeth Taylor 0  sursa   GettyImages jpg
denise si sotul
1 jennifer garner jpg jpeg
carmen bruma mircea badea jpeg
Anisia Gafton jpg
kim si kanye jpeg
Crina Semciuc    FOTO Horațiu Sovaiala, Ionut Rusu (1) jpg
elvis presley
Andreea Marin nou jpg
Daniel Craig, Getty (1) jpg
DSC 0088 site jpg
julia fox kanye west penis1 jpg
titanic3 jpg