Tily Niculae, despre depresia postnatală. Ce i s-a întâmplat acum, după a doua naştere: "Om, nu robot"

7 august, 2020
7 tily niculae depresie postnatala jpg jpeg

Tily Niculae a născut în luna martie a acestui an, în plină pandemie, al doilea copil. Vedeta s-a gândit să împărtăşească cu femeile care o urmăresc despre depresia postnatală, despre experienţele prin care trece cu copiii săi. 

Pe 26 martie 2020 Tily Niculae a adus pe lume un băieţel perfect sănătos. A fost destul de îngrijorată deoarece naşterea a avut loc în plină pandemie, medicii au fost nevoiţi să ia măsuri sporite de protecţie. Totul a decurs bine, micuţul a primit 10 la naştere şi iată ce rapid s-a scurs timpul de atunci. Răducu are deja patru luni, de atâta vreme îşi face mama, tatăl, dar şi surioara împliniţi şi fericiţi. 

Tily Niculae a ales să povestească recent în mediul online despre depresia postnatală. Ştie că multe femei o urmăresc, aşa că a dezvăluit despre această experienţă: "Sunt tare fericită că de data aceasta nu am fost în depresie după naştere. Depresia postnatală nu-i un lucru uşor de gestionat, de cele mai multe ori este ascunsă. Cum să o recunoşti? ‼️‼️‼️‼️‼️‼️ Dispoziţie depresivă; scăderea interesului şi a capacităţii de a se bucură; scăderea sau creşterea apetitului alimentar; tulburări de somn; agitaţie sau lentoare psihică; oboseală excesivă; sentimente de vinovăţie şi neajutorare; scăderea capacităţii de concentrare; stări de iritabilitate; anxietate; plâns facil; scăderea interesului sexual; retragere socială; scăderea dorinţei de comunicare şi de implicare în activităţi; absenţa planurilor de viitor; sentimente negative şi, uneori, obsesive faţă de sine sau de copil (ex. teamă de a nu-şi răni copilul sau de a nu se răni pe sine).", a scris ea în mediul online.

6 tily niculae depresie postnatala 2 jpg jpeg
stanga
dreapta
1 tily niculae in costum de baie 3 jpg jpeg
2 tily niculae in costum de baie 2 jpg jpeg
3 tily niculae in costum de baie 1 jpg jpeg
7 tily niculae depresie postnatala jpg jpeg
5 tily niculae depresie postnatala 3 jpg jpeg
6 tily niculae depresie postnatala 2 jpg jpeg

Dezvăluirile continuă! Tily Niculae s-a confruntat cu depresia postanatală după doi ani de zile de când a născut-o pe fetiţa sa: "Le-am avut pe toate la Sofia şi de abia după doi ani mi-am dat seama că ceva nu este în regulă. Am cerut ajutor singură. Nu m-am gândit o secundă la ruşinea socială. Eram disperată şi terminată.

Dacă ar fi să explic ceea ce simţeam într-un cuvânt cel mai bine s-ar potrivi cuvântul: apăsător!!! M-au ajutat anii de dezvoltare personală, acceptarea, asumarea, dar şi maturitatea căpătată de-a lungul anilor. Tare fericită cum pot vedea fiecare lucru mic în ceva atât de mare, astfel încât, să mă pot bucura conştient de ceea ce fac copiii noştri. Dar şi mai fericită sunt că nu am renunţat la ideea de a fi mama de doi. De abia acum înţeleg familiile cu mulţi copii. Mamele care se bucurau cu adevărat de venirea pe lume a unui nou membru, bucuria pe care eu nu o regăseam în NIMIC.

Dragostea este infinită şi oricât de greu ar fi...parcă vorba unor mămici care îmi scriu în privat, tot mai poţi puţin! Aşa că iubita mea mama, POŢI! Lasă garda jos, acceptă că sunt zile şi zile. EŞTI om,nu robot! Iar bucuria vine natural din orice lucru mărunt!", a completat ea.

5 tily niculae depresie postnatala 3 jpg jpeg

Foto: FacebookRecente pe Ok! Magazine

alberts30 jpg
Vera Wang jpg
perju20 jpg
1 paul de romania jpg jpeg
liot2 jpg
begona gomez profimedia 0703879614 jpg
brigitte profimedia 0703853077 jpg
allen jpg
Printesa Lia trecutul ei printul Paul Lambrino de Romania (11) jpg
ciutacu20 jpg
Top Gun  Tom Cruise (3) jpg
Cameron Diaz jpg
r kelly gettyimages 172025666 jpeg
8 johnny depp3 jpg jpeg
Shakira si Pique jpg
brigitte profimedia 0703644029 jpg
3 ariana grande jpg jpeg
Winona Ryder și Johnny Depp (4) jpg