Tom Cruise, ghinionist în dragoste. Cum a reușit un cult să-l despartă de toate nevestele?

19 octombrie, 2022

Noi amănunte incendiare despre Tom Cruise și Biserica Scientologică ies la iveală.

Un fost membru al mișcării religioase a lansat o carte din care aflăm cum și-a băgat cultul coada, mai exact, în viața amoroasă a actorului.  

Tonm Cruise foto GettyImages 1403826788 jpg

După o vară în care a savurat pe deplin succesul ultimului său film, blockbusterul Top Gun: Maverick, Tom Cruise va avea o toamnă ceva mai agitată, din câte se pare. Un fost membru important al Bisericii Scientologice, din care actorul face parte încă din 1990, tocmai a lansat o carte intrigantă numită A Billion Years: My Escape From a Life in the Highest Ranks of Scientology. Cam lung titlul, dar v-ați prins: e vorba de amănunte-bombă despre controversata grupare și cel mai de vază adept al său. Văzut, de fapt, ca „o zeitate“ de ceilalți membri ai cultului. Cartea lui Mike Rinder scoate la iveală eforturile depuse de liderul scientologic David Miscavige pentru a-l mulțumi pe star, dar și controlul pe care, de fapt, îl exercită asupra vieții lui amoroase.

Una dintre cele mai spectaculoase dezvăluiri se leagă de primul mariaj al lui Tom Cruise, cu Mimi Rogers, cea care, de altfel, l-ar fi adus în celebrul cult. Se crede chiar că gruparea ar fi pus la cale căsătoria, lucru întărit de faptul că, în mod bizar, însuși cuplul folosea un termen ciudat pentru nunta lor: Proiectul. Căsătoriți de trei ani, Tom Cruise și Mimi au luat pe toată lumea prin surprindere când au decis să divorțeze. Într-un interviu din Rolling Stone, apărut cu doar două zile înainte să explodeze știrile despre separare, Tom Cruise declara: „Îmi iubesc soția mai mult decât orice pe lume. E cea mai bună prietenă a mea, ador să fim împreună“. Conform cărții lui Rinder, Biserica Scientologică l-a ajutat pe star să scape de soție, pentru că acesta se îndrăgostise lulea de Nicole Kidman pe platourile de filmare de la Days of Thunder. Așa cum Tom însuși a declarat ulterior, a fost „atracție nebună din prima“. Un mic detaliu încurca însă inimile încinse: verigheta.

Așa că Miscavige, dornic să-i facă pe plac celui mai puternic adept, s-a ocupat personal de problemă. „Pentru Miscavige a fost momentul perfect să-i arate lui Tom Cruise că-i poate fi de folos“, a dezvăluit autorul. Liderul l-a vizitat pe actor pe platourile de filmare de la Days of Thunder împreună cu mâna sa dreaptă, Greg Wilhere, călăuzitorul spiritual al lui Tom. În rol de călăuzitor, acesta avea misiunea de a revizita trecutul elevului său, pentru a-l elibera de energii negative. Wilhere a primit „sarcina de a o convinge pe Mimi să accepte divorțul, ca Tom să se poată căsători cu Nicole“, notează Rinder, care a părăsit biserica scientologică în 2007. Misiunea a mers ca pe roate, de vreme ce în februarie 1990 Cruise își încheia socotelile cu Rogers, iar în decembrie același an avea nuntă în Aspen cu Nicole Kidman.

Eveniment dirijat de aceeași biserică scientologică. David Miscavige a fost cavaler de onoare și a mers atât de departe cu dorința de control încât l-a adus ca bucătar pe Chef-ul preferat al fondatorului cultului, L. Ron Hubbard, mort în 1986. De fapt, conform lui Mike Rinder, tot staff-ul lui Tom Cruise, de la femeile de serviciu din casă până la cei implicați în partea de business, era recrutat de soția lui Miscavige, care primea apoi raport cu privire la toate mișcările vedetei. Imediat după divorț, Mimi Rogers, până atunci scientologistă convinsă, a părăsit cultul. Câțiva ani mai târziu, într-un interviu Playboy, făcea o declarație neașteptată: „Tom se gândea serios să devină călugăr. Mariajul nu se mai potrivea cu nevoile sale spirituale, așadar. S-a gândit că trebuie să fie celibatar ca să mențină puritatea instrumentului său“.

Nicole Kidman si Tom Cruise jpg

După atâta efort depus pentru ca Nicole Kidman să devină soția lui Tom Cruise, previzibil era ca scientologii să susțină mariajul până-n pânzele albe. Doar că Nicole a avut aceeași soartă ca Mimi Rogers. Conform lui Mike Rinder, în 1997, când faimosul cuplu filma deja pentru Eyes Wide Shut, Cruise a început să-i ignore apelurile lui Miscavige. Liderul a decis să-i trimită atunci pe cap un „călăuzitor“, cu scopul de a-i reaminti importanța scientologiei în viața sa. A funcționat, căci în scurt timp Tom Cruise relua legătura strânsă cu Miscavige și începea să-și neglijeze căsnicia. În paralel, tot la ordinele liderului, cel mai notoriu detectiv particular de la Hollywood, Anthony Pellicano, ulterior ajuns la închisoare, a început să o spioneze pe actriță și să-i intercepteze convorbirile telefonice. În 2001, după 11 ani de mariaj, cei doi divorțau. „Când Tom și Nicole s-au despărțit, Miscavige a fost ușurat că Nicole nu și-a mai putut exercita «influența negativă» asupra lui Tom. Imediat după, acesta a început să-și arate fățiș susținerea față de scientologie“, a explicat în cartea sa Mike Rinder.

Cu toate că actrița a îmbrățișat scientologia în timpul căsniciei cu Tom Cruise, se pare că nu era suficient de dedicată cauzei. În plus, tatăl ei era psihiatru, meserie pe care cultul o vede cu ochi răi, considerând că pastilele fac mai mult rău. După ce au stabilit că Nicole era persoană represivă, adică dușman al bisericii, mai marii grupării le-au predat celor doi copii înfiați ai cuplului, Bella și Conner, pe atunci în vârstă de 8 și 6 ani, cursuri de identificare a persoanelor represive. S-ar zice că îndoctrinarea a funcționat. Cei doi copii, acum adulți, nu doar că sunt susținători înfocați ai mișcării religioase, dar se spune că nu-s în cele mai bune relații cu mama lor. Conform fostei membre Leah Remini, aceasta i-a întrebat pe Bella și Conner în 2006 dacă au mai ținut legătura cu Nicole după divorț. „Mama noastră este o nenorocită de persoană represivă“, ar fi răspuns Bella.

Contactați de Page Six după apariția cărții scrise de Mike Rinder, reprezentanții Bisericii Scientologice au dat o replica tăioasă: „Este elucubrant! Mike Rinder este un mincinos notoriu care caută să facă bani într-un mod urât. Își câștigă existența din a ataca fosta sa biserică și pe liderul său prin propagandă incediară și povești false răspândite în media.“

Oricât ar fi liderii cultului de categorici, nu iese fum fără foc. Este bine cunoscut faptul că mulți pun cele trei divorțuri ale lui Tom Cruise – de Mimi Rogers, Nicole Kidman și Katie Holmes – pe seama Bisericii Scientologice. Iar toate cele trei femei s-au retras din cult după ce și-au încheiat socotelile cu fostul soț. Și duse au fost!

Foto: Getty Images, Profimedia



Recente pe Ok! Magazine

Shakira, GettyImages (4) jpg
Demi Moore la Met Gala 2024, GettyImages (7) jpg
Keith Urban și Nicole Kidman, GettyImages (3) jpg
Jennifer Lopez, Met Gala, GettyImages (2) jpg
FotoJet Met 2024 jpg
George Ivașcu    FOTO PRO TV (1) jpg
Vedete care sărbătoresc Paștele ortodox jpg
FotoJet Enrique și sora sa jpg
Premiere la GOPO 2024 iubiri noi, sarcini la vedere și tablouri de familie pe red carpet jpg
Esca și mama sa PNG
banner laura cosoi png
Gopo 2024   Amalia Enache, Andreea Raicu, Olimpia Melinte, Manuela Harabor jpg
Andreea Antonescu foto Ok Magazine DSC 0103 (2) jpg
FotoJet David tatuat jpg
Nicole Kidman, premiu pentru întreaga carieră, GettyImages (14) jpg
florin piersic facebook jpg
Jennifer Garner, Profimedia jpg
FotoJet Gherman jpg