Tricolorii de aur, atunci și acum. Cum îi găsim azi, la 30 de ani de la meciurile de vis ale Naționalei

18 iunie, 2024

Sunt oamenii care au scris istorie la campionate europene și mondiale, fotbaliștii alături de care am trăit cele mai mari emoții în fața televizorului. Cum îi găsim azi, la 30 de ani de la meciurile de neuitat ale Naționalei?

Gheorghe Hagi

Legenda fotbalului românesc nu se dezminte nici la 59 de ani. Fostul decar al Naționalei încă le mai știe cu mingea și cu driblingurile alea marcă personală, cu care-și amețea adversarii în meciurile din anii ’90. Maradona din Carpați a fost un zeu acum mai bine de 30 de ani, pe terenul de fotbal, iar în prezent este un antrenor de geniu, echipa sa, Farul Constanța, fiind campioana României în 2023.

Gică Popescu

Cumnatul lui Hagi, acum în vârstă de 56 de ani, este acel tricolor român care a reușit o performanță incredibilă pentru orice fotbalist: să joace la magicul club FC Barcelona, acolo unde a fost propulsat pe postul de căpitan. După retragere, parcursul Baciului n-a mai fost atât de onorabil (vezi condamnarea lui la închisoare pentru evaziune fiscală), dar microbiștii preferă să și-l amintească cu imaginea lui veche, de pe terenul de fotbal.

Florin Răducioiu

Idolul microbistelor, eroul blond cu ochi albaștri și-a păstrat și azi farmecul care l-a făcut celebru-n rândul doamnelor. Acum în vârstă de 54 de ani, fostul atacant al Naționalei a devenit proverbial și prin româna cu accent italian pe care o vorbește de când a început să evolueze la cluburile de Italia, printre care și AC Milan.

Ilie Dumitrescu

Cine poate uita momentul de vârf al carierei lui Ilie, acel magic Mondial din America, atunci când toți jucătorii Naționalei s-au vopsit blonzi? Fostul atacant, acum în vârstă de 55 de ani, a dat 2 goluri în meciul câștigat în fața Argentinei și a scris istorie. Azi, îl regăsim în postura de consultant sportiv și de... cel mai bine îmbrăcat fost fotbalist.

Dan Petrescu

Fostul fotbalist, acum în vârstă de 56 de ani, a fost atât de sclipitor la Mondialul din 1994, încât l-au ofertat, apoi, granzii de la clubul Chelsea Londra, acolo unde a devenit un jucător de bază. În prezent, Petrescu, zis și Bursucul, antrenează cu succes echipa CFR Cluj, a patra cea mai titrată echipă de fotbal din România.

Foto: Getty Images, Profimedia, Instagram, Sorin Stana



Recente pe Ok! Magazine

FotoJet Mada jpg
Adelina Chivu la podcastul Fain si Simplu al lui Mihai Morar  (2) png
George și Amal Clooney la New York, GettyImages (6) jpg
Lana Del Rey, GettyImages (1) jpg
Simona Gherghe si Razvan Sandulescu cu Kate Hudson in Paxos   Instagram jpg
Michael și Catherine PNG
Brooklyn Beckham și Nicola Peltz, Profimedia (2) jpg
Distributia din Iubire cu parfum de lavanda   Antena 1 jpg
Janet Jackson   Intagram 5 jpg
Brad Pitt & George Clooney la Veneția, GettyImages (1) jpg
Ben Affleck și JLo jpg
4 michael douglas si catherine zeta jones jpg jpeg
FotoJet Depp jpg
Manuela Hărăbor la Premiile GOPO 2024   FOTO Adrian Holerga, Gopo (91) jpg
FotoJet Clooneys jpg
Ben Affleck, Profimedia (2) jpg
FotoJet Paris jpg
jennifer lopez ben affleck intalnire profimedia jpg