Tricolorii de aur, atunci și acum. Cum îi găsim azi, la 30 de ani de la meciurile de vis ale Naționalei

18 iunie, 2024

Sunt oamenii care au scris istorie la campionate europene și mondiale, fotbaliștii alături de care am trăit cele mai mari emoții în fața televizorului. Cum îi găsim azi, la 30 de ani de la meciurile de neuitat ale Naționalei?

Gheorghe Hagi

Legenda fotbalului românesc nu se dezminte nici la 59 de ani. Fostul decar al Naționalei încă le mai știe cu mingea și cu driblingurile alea marcă personală, cu care-și amețea adversarii în meciurile din anii ’90. Maradona din Carpați a fost un zeu acum mai bine de 30 de ani, pe terenul de fotbal, iar în prezent este un antrenor de geniu, echipa sa, Farul Constanța, fiind campioana României în 2023.

Gică Popescu

Cumnatul lui Hagi, acum în vârstă de 56 de ani, este acel tricolor român care a reușit o performanță incredibilă pentru orice fotbalist: să joace la magicul club FC Barcelona, acolo unde a fost propulsat pe postul de căpitan. După retragere, parcursul Baciului n-a mai fost atât de onorabil (vezi condamnarea lui la închisoare pentru evaziune fiscală), dar microbiștii preferă să și-l amintească cu imaginea lui veche, de pe terenul de fotbal.

Florin Răducioiu

Idolul microbistelor, eroul blond cu ochi albaștri și-a păstrat și azi farmecul care l-a făcut celebru-n rândul doamnelor. Acum în vârstă de 54 de ani, fostul atacant al Naționalei a devenit proverbial și prin româna cu accent italian pe care o vorbește de când a început să evolueze la cluburile de Italia, printre care și AC Milan.

Ilie Dumitrescu

Cine poate uita momentul de vârf al carierei lui Ilie, acel magic Mondial din America, atunci când toți jucătorii Naționalei s-au vopsit blonzi? Fostul atacant, acum în vârstă de 55 de ani, a dat 2 goluri în meciul câștigat în fața Argentinei și a scris istorie. Azi, îl regăsim în postura de consultant sportiv și de... cel mai bine îmbrăcat fost fotbalist.

Dan Petrescu

Fostul fotbalist, acum în vârstă de 56 de ani, a fost atât de sclipitor la Mondialul din 1994, încât l-au ofertat, apoi, granzii de la clubul Chelsea Londra, acolo unde a devenit un jucător de bază. În prezent, Petrescu, zis și Bursucul, antrenează cu succes echipa CFR Cluj, a patra cea mai titrată echipă de fotbal din România.

Foto: Getty Images, Profimedia, Instagram, Sorin Stana



Recente pe Ok! Magazine

Irina Columbeanu foto OK Magazine DSC 5772 (3) jpg
Mirela Oprisor aka Aspirina din Las Fierbinti si Marius Manole la Intrebarea Mesei Rotunde de la Acasa T   Acasa TV (3) jpg
Eva Pavel, Apel la consilier de la Kanal D (1) jpg
Ben și Jen casă, Profimedia jpg
Lauren Sanchez și Jeff Bezos, Profimedia (1) jpg
Andreea Berecleanu nașă (1) jpg
Michael Douglas cu Dylan și Carys, Profimedia (2) jpg
FotoJet Anca Lungu jpg
dallas jpg jpeg
Sharon Stone jpg
Violet Affleck, Profimedia (1) jpg
angela similea
Bon Jovi, GettyImages jpg
FotoJet Gere jpg
FotoJet Courteney Cox jpg
Keanu Reeves și iubita sa, Alexandra Grant la MotoGP Grand Prix in Germania   profimedia 0888003884 jpg
banner gabriela cristea png
Michael Douglas și Catherine Zeta Jones, iulie 2024, Profimedia (6) jpg