Tudor Chirilă, mesaj dureros de 1 iunie: ”... România nu-și iubește copiii...”

1 iunie, 2022
Tudor jpg

Tudor Chirilă nu a lăsat să treacă această zi fără a trage încă o dată semnalul de alarmă în ceea ce privește educația în România.

Actorul este implicat în acest subiect și a încercat de multe ori, prin notorietatea pe care o are, să lanseze campanii de conștientizare în legătură cu un subiect sensibil, dar extrem de important pentru noi, ca societate. Fără un sistem educațional de încredere, optimizat și actualizat, cum am putea avea o societate sănătoasă mai târziu?

”Încă o zi în care ne prefacem că copiii sunt în centrul societății noastre. Înca o zi în care vorbim despre lumea pe care ar trebui s-o construim pentru copiii noștri sau despre încrederea pe care ar trebui să le-o insuflam. Nu mai vorbesc de dragoste. Ieri am fost invitat la un podcast la liceul Emanuil Gojdu din Oradea și apoi la o întâlnire cu elevi de la același liceu. Din discuție a reieșit cumva că întrebările pe care le are generația asta sunt legate de nesiguranța profesională, lipsa orientării în zona asta și paralelismul școlii cu viața. Școala noastra nu pregătește copiii pentru viață. Copiii ăia pe care îi sărbătorim azi și cărora le atribuim viitorul nostru. Azi e ziua copilului. Da, e frumos să fii copil când ai măcar siguranța zilei de mâine. Ce se întâmplă cu restul: cei pentru care familiile nu au bani ca să-i țină în școală, mamele copile care fac copii în urma abuzurilor adulților,  ce se întâmplă cu cei care cresc în familii dezorganizate predestinați să devină la rândul lor ba alcoolici, ba infractori sau în cel mai bun caz șomeri dependenți de un ajutor social absurd de mic?

România nu-și iubeste copiii. E un adevăr pe care dacă l-am accepta și recunoaște colectiv am face un bine enorm societății noastre. Și copiiilor. Dar pe noi bolile noastre sociale ne sperie. Și preferăm să băgăm mizeria sub preș. Că poate e inspecție și nu dăm bine. Azi e 1 iunie. Copiii norocoși se bucură de activități cu părinții. Ceilalți…

Las mai jos raportul World Vision Romania despre bunăstarea copilului din mediul rural. Merită citit, deși nu e o lectură ușoara. Dar e una necesară ca să nu ne mai amăgim la nesfârșit cu iluzia că copilul e în centrul societății? https://bit.ly/38VzFkd”. Așa a conchis actorul postarea amară pe care a scris-o de 1 iunie pe pagina sa de socializare.Recente pe Ok! Magazine

alberts30 jpg
Vera Wang jpg
perju20 jpg
1 paul de romania jpg jpeg
liot2 jpg
begona gomez profimedia 0703879614 jpg
brigitte profimedia 0703853077 jpg
allen jpg
Printesa Lia trecutul ei printul Paul Lambrino de Romania (11) jpg
ciutacu20 jpg
Top Gun  Tom Cruise (3) jpg
Cameron Diaz jpg
r kelly gettyimages 172025666 jpeg
8 johnny depp3 jpg jpeg
Shakira si Pique jpg
brigitte profimedia 0703644029 jpg
3 ariana grande jpg jpeg
Winona Ryder și Johnny Depp (4) jpg