Uma Thurman: “Nu suportam ideea de a fi păpuşa gonflabilă pe platourile de filmare”

31 mai, 2020
5 aro jpg jpeg

Asta spune vedeta de 1,80 metri înălţime la vârsta de 50 de ani. Cum priveşte înapoi, peste aceşti ani frumoşi, dar şi grei, ne povesteşte în cele ce urmează.

Uma Thurman a împlinit 50 de ani, dintre care 35 i-a petrecut în atenţia publicului. „În tot acest timp, am fost trecută de pe lista superstarurilor pe cea a stelelor apuse şi înapoi în prima linie de nu ştiu câte ori“, spune ea. „Aşa că, pentru mine, faptul că am supravieţuit ca actriţă este un miracol. La fel cum este un miracol să găseşti mereu roluri bune la Hollywood.“

Şi totuşi, Umei i-a reuşit această performanţă: aceea de a avea mai multe roluri bune într-o carieră începută la frageda vârstă de 15 ani. Crescută în Boston, Massachussets, alături de părinţii ei, Robert Thurman şi Nena von Schlebrugge, şi cei trei fraţi ai săi, actriţa îşi aminteşte cu sinceritate că familia ei era... una ciudată. „Eram boemi, excentrici. Mie nu-mi prea plăcea şcoala. Nu prea reuşeam să mă integrez între colegi. A fost foarte dureros ca la 14 ani să mi se spună tot timpul că sunt urâtă.

Mi-am petrecut primii 14 ani din viaţă convinsă că sunt hidoasă. Ulterior, am crescut şi mi s-a mărit şi faţa suficient cât să-mi susţină vizual nasul mare, mi s-au schimbat pomeţii şi... a început să nu-mi mai pese“, mărturiseşte Uma cu umor.

uma jpg jpeg

Culmea este că, după o perioadă în care se luptase cu bullying-ul, la 15 ani a abandonat şcoala pentru o carieră a frumuseţii: Uma a intrat în modelling. Şi aşa i s-a deschis şi uşa actoriei: doi ani mai târziu primea cel dintâi rol al său, în thrillerul pentru adolescenţi Kiss Daddy Goodbye. Iar rolul cu care s-a lansat cu adevărat l-a filmat când avea doar 18 ani: este vorba despre Cecile din Dangerous Liaisons, în care este sedusă de cuceritorul John Malkovich. „Nu suportam ideea de a fi păpuşa gonflabilă pe platourile de filmare, aşa cum mi se cerea. Eram naivă din punct de vedere sexual când am filmat acel rol, aşa încât nu a fost o experienţă foarte plăcută să fiu aruncată în şablonul acestei imagini sexualizate, care nu avea nicio legătură cu cine eram eu într-adevăr.“

După acel debut reuşit, cel puţin prin prisma faptului că s-a petrecut într-un film extrem de apreciat, Uma a dat lovitura când a apărut în neconvenţionalul Pulp Fiction al lui Tarantino, în 1994, pentru care a şi primit o nominalizare la Oscar. Acea colaborare a şi născut o prietenie cu totul specială între regizor şi actriţă, numită adesea muza lui Tarantino - fapt confirmat când cei doi au lucrat din nou împreună, nouă ani mai târziu, pentru un alt film cult, Kill Bill. Din păcate, la acele filmări, Uma a fost rănită într-un accident de maşină, povestind că regizorul insista mereu ca ea să-şi facă singură cascadoriile. „Aceea a fost cea mai mare greşeală a vieţii mele“, spune Tarantino. Despre ce s-a petrecut în culisele acestor două filme Uma avea să mărturisească recent, pentru că ambele pelicule au fost finanţate de fostul mogul Miramax, Harvey Weinstein, care acum se află în închisoare, condamnat la 23 de ani după gratii pentru multiple agresiuni sexuale.

Actriţa l-a acuzat de tentativă de viol - povestind în detaliu cum episodul s-a petrecut în hotelul londonez The Savoy. „M-a împins în pat şi a încercat să se urce pe mine şi să-şi scoată organul sexual... A făcut tot felul de lucruri neplăcute, dar nu a reuşit să mă forţeze efectiv la un raport sexual.“ La acea vreme, Uma avea statutul de single - după ce divorţase de actorul Gary Oldman, cu care a fost măritată între 1990 şi 1992, un mariaj de care lumea nu prea îşi mai aminteşte. Şi asta pentru că relaţia Umei care s-a întipărit în memoria marelui public a fost cea cu Ethan Hawke.

Cei doi au şi fost căsătoriţi vreme de şapte ani, între 1998 şi 2005, o căsnicie din care au rezultat şi copii, Maya şi Levon. „Nu obişnuiesc să vorbesc prea mult despre divorţul meu“, i-a spus ea lui Oprah. „De altfel, jumătate din America se căsătoreşte şi apoi trece prin ceea ce am trecut eu. Dar a fost foarte greu de dus sentimentul acela că eşti familie şi apoi... nu mai eşti familie în acelaşi sens. Ar trebui să-mi asum responsabilitatea pentru eşecul mariajului meu. A da vina pe cineva din exterior nu te face în niciun fel să te simţi mai bine“, a mărturisit Uma, referindu-se la bona copiilor, Ryan Shawhughes, cu care Ethan a început o relaţie ce a destrămat povestea trăită alături de actriţă. Mai tânără cu 22 de ani decât Ethan, Ryan a devenit în 2008 soţia lui, dăruindu-i, la rândul său, doi copii.

Azi în vârstă de 21 de ani, Maya, fiica Umei şi a lui Ethan, calcă pe urmele părinţilor ei într-ale actoriei - ai putut-o vedea în serialul Netflix Stranger Things, la fel cum şi Uma joacă în serialul Chambers, de pe acelaşi Netflix, unde, în ziua de azi, nu exişti ca actor dacă nu eşti prezent în vreo distribuţie... „Deciziile în privinţa carierei mi le iau prin prisma părinţilor mei. De la ei am învăţat despre părţile bune şi capcanele acestei meserii“, spune Maya. După epoca Ethan, Uma a trăit câteva şanse importante la fericire.

Între 2004 şi 2007 a format un cuplu cu magnatul hotelier Andre Balazs, cu o avere de peste 700 de milioane de dolari (Andre deţine, printre altele, legendarul Chateau Marmont de la Hollywood). A urmat antreprenorul francez Arpad Busson (cu o avere estimată de 1 miliard de dolari), cu care Uma o are pe Luna, fiica sa în vârstă de şapte ani. Logodiţi în 2008, un an mai târziu cei doi anulau logodna, pentru ca apoi să se împace şi să devină părinţi în 2012 - iar în 2014 să se despartă definitiv. Interesant este că, după această despărţire, Uma chiar a părut că îşi caută fericirea cu şi mai multă hotărâre: s-a vorbit că ar fi început să formeze un cuplu chiar cu regizorul pe care l-a inspirat, Tarantino. Iar în 2015 s-a reunit cu Balazs, dar în zadar. N-a fost să fie, cu niciunul dintre ei. Dar dacă azi, vârsta de 50 de ani a găsit-o, cel puţin oficial, singură pe actriţa devenită icon la Hollywood, aceasta nu este decât o garanţie că orice se poate întâmpla în viitor. „Am învăţat acum, fiind o mamă singură, că meseria de părinte nu e un sprint, ci un maraton. Mi-am crescut copiii complet diferit faţă de cum am fost crescută eu şi cred că a avea o familie este un mare privilegiu.Recente pe Ok! Magazine

sebastian topescu baiatul lui cristian topescu jpg
Angela Similea1 (1) jpg
Magda Palimariu baietel Aksel jpg
PaulaSelingVideo jpg
Lenny Kravitz și Ana Paula Valle, Profimedia (2) jpg
Chris Norman Smokie jpg
Bruce Willis și familia png
Elvira Deatcu (3) jpg
FotoJetGarner jpg
Jennifer Aniston  (2) jpg
FotoJetJ Lo hot jpg
1 andra maruta copii jpg jpeg
Brigitte Macron, pe șantierul catedralei Notre Dame FOTO Profimedia
cub alina sorescu png
Dinu si Jean Gavril despre America Express   foto Sorin Stana, OK (1) jpg
Pique
Gwyneth Paltrow  sursa   Shutterstock jpg
carmen negoita nud jpg