Un afacerist a pus o miză uriaşă pe capturarea lui Vladimir Putin: 1 milion de dolari, "viu sau mort"

3 martie, 2022
3 vladimir putin viu sau mort profimedia 0665924090 jpg jpeg

Pierderile considerabile înregistrate în rândul averilor oligarhilor incită la gesturi extreme. Cine e cel care a pus preţ pe capul liderului de la Kremlin?

Sancţiunile impuse de Vest au început deja să facă ravagii, nu doar la nivelul economiei administraţiei de la Moscova, ci şi la nivelul marilor averi dobândite prin corupţie. Jocul de-a puterea între Rusia şi Occident îi întărâtă pe primii perdanţi, miliardarii din cercul restrâns al lui Vladimir Putin.  Iar prieteniile... se păstrează cu banii bine număraţi.

Cum "Forbes" estimează că oligarhii lui Putin ar fi pierdut, din 16 februarie şi până acum, peste 126 de miliarde de dolari - iar pierderile cresc exponenţial de la zi la zi, pe fondul noilor restricţii economice şi odată cu fuga marilor concerne din Rusia - aceştia au intrat deja în panică şi şi-au mutat o parte din bani şi din active în zone ferite de ochiul vigilent al legii. Alţii, însă, vor stoparea acestei crize cu orice preţ, chiar şi cu lichidarea "şefului suprem".

"Jerusalem Post" a intrat în posesia unei informaţii potrivit căreia un afacerist rus ar fi pus o recompensă pe capul lui Vladimir Putin: 1 milion de dolari. Suma ar fi fost oferită de către antreprenorul rus Alex Konanykhin ofiţerilor militari pentru arestarea preşedintelui rus. Şi nici măcar nu se fereşte s-o spună public!

1 62245503 jpg jpeg

Promit să plătesc 1.000.000 de dolari ofiţerilor care, respectându-şi datoria constituţională, îl arestează pe Putin pentru crime de război, în conformitate cu legile ruse şi internaţionale”, a scris Konanykhin pe LinkedIn. „Putin nu este preşedintele rus, deoarece a ajuns la putere ca urmare a unei operaţiuni speciale de aruncare în aer a blocurilor din Rusia, apoi a încălcat Constituţia prin eliminarea alegerilor libere şi uciderea oponenţilor săi”.

Şi, la fel de curajos, îşi continuă mesajul: "În calitate de etnic rus şi cetăţean rus, văd că este datoria mea morală să facilitez denazificarea Rusiei. Voi continua să ofer asistenţă Ucrainei în eforturile sale eroice de a rezista asaltului Ordei lui Putin", a adăugat omul de afaceri, termenul "orda" fiind cuvântul în rusă pentru „hoardă”, o bandă de prădători şi jefuitori.

6 alex konanykhin oligarh recompensa pentru arestarea lui vladimir putin 2 jpg jpeg

Dar cine este acest Alex Konanykhin (55) de are curajul să-l înfrunte pe liderul de la Kremlin? Afacerist cu fler în domeniul construcţiilor şi imobiliarelor, dar şi creatorul unei criptomonede, Unicoin, şi CEO al Transparent Business, Konanikin a devenit multimilionar pe vremea lui Boris Elţîn, în epoca imediat următoare căderii blocului comunist. Prea puternic şi prea vizibil, la o vârstă prea fragedă, Konanykhin a fost ţinta unui complot pus la cale, chipurile, de mafia rusă, care i-a înscenat delapidarea a 8 milioane de dolari din Banca Rusă de Schimb. Şi asta fix în timpul unei deplasări oficiale în Statele Unite, cu staff-ul preşedintelui Elţîn. În spatele acestei mârşăvii era, de fapt, un caz clasic de şantaj, care ar fi trebuit să-l scoată pe afacerist definitiv din Rusia.

Acum, cel mai probabil, Alex Konanykhin a început să piardă bani în urma sancţiunilor impuse de Occident şi, după cum însuşi afirmă în mesajul postat, este finanţator al armatei ucrainene. Culmea, numele lui nu se află pe lista celor vizaţi de restricţii. Rămâne de văzut cine va fi, până la urmă, prins "viu sau mort", între el şi Vladimir Putin, mai ales că, între timp, postarea a fost ştearsă de pe LinkedIn.

FOTO: Profimedia, Jerusalem PostRecente pe Ok! Magazine

laura4 jpg
Madonna îl sărbătorește pe Rocco jpg
Richard Gere și Alejandra Silva Gală Spania jpg
Bennifer Paris jpg
selm2 jpg
1 alec baldwin rust new mexico accident pe platouri 2 jpg jpeg
gettyimages 526984278 gina lollobrigida jpg jpeg
casa lui Mariah Carey din Atlanta pradata de hoti (1) jpg
Jennifer Lopez la Bergdorf Goodman jpg
Shakira şi Pique FOTO EPA-EFE
David Popovici record mondial la 100 m (2) jpg
Jackie Kennedy 0 profimedia 0418251506 jpg
J Lo shopping (9) jpg
Ellen DeGeneres și Anne Heche jpg
anne heche profimedia 0424396442 jpg
iva1 jpg
Angelina Jolie (2) jpg
dan37 jpg