Un mariaj de care puţini îşi aduc aminte. De ce i-a dat papucii Uma Thurman primului ei soţ, Gary Oldman?

13 octombrie, 2020
1 uma gary 03 jpg jpeg

Când frumoasa vedetă americană l-a întâlnit pe actorul britanic, ea avea doar 18 ani, iar el 30.

2 uma tanara jpg jpeg

Puţini îşi aduc aminte că Uma Thurman a avut vreodată o relaţie cu Gary Oldman, cu atât mai mult că cei doi au fost şi căsătoriţi, între 1990 şi 1992. Este vorba despre primul mariaj al Umei, dinaintea celui mult mai notoriu, cu chipeşul Ethan Hawke. O căsnicie pe care aceasta o clasifică ca fiind o greşeală a tinereţii, cu atât mai mult cu cât Gary nu era, pe-atunci, genul de bărbat pe care să-l iei de soţ.

4 uma thurman and gary oldman gettyimages 652511265 jpg jpeg

Înainte să înceapă o relaţie cu neexperimentata Uma, Gary fusese căsătorit, tot timp de doi ani, cu actriţa britanică Lesley Manville. Cei doi s-au căsătorit în 1987 şi au devenit părinţii unui băiat, Alfie, în 1989. La câteva luni după ce se năştea copilul, Oldman îşi părăsea familia şi începea o relaţie cu adolescenta Uma, cu care îi făcuse cunoştinţă amicul Sean Penn. 

stanga
dreapta
2 uma tanara jpg jpeg
1 uma gary 03 jpg jpeg
4 uma thurman and gary oldman gettyimages 652511265 jpg jpeg

La începutul lui 1990, proaspăt divorţatul Gary se muta deja cu Uma, iar în luna octombrie a aceluiaşi an, cei doi deveneau soţ şi soţie. Aproape un an mai târziu, tânăra Uma îl părăsea pe năbădăiosul ei soţ printr-o scrisoare de Adio, după ce actriţa şi-a dat seama că este imposibil să trăiască alături de un dependent de alcool şi droguri.

Uma a mărturisit, mai târziu, că i-a cerut divorţul în acea scrisoare şi că, deşi îl iubea foarte mult pe britanic, nu putea să-i tolereze stilul de viaţă distructiv. Iar viitorul actor de Oscar şi cel care avea să ajungă la altar de cinci ori n-a vrut să renunţe la viciile lui nici chiar de dragul tinerei sale soţii.

Foto: Getty Images