Viața după Milli Vanilli. Ce s-a întâmplat cu Fabrice Morvan, singurul membru în viață al fostei trupe

13 februarie, 2024

Despre singurul membru în viață al fostei trupe Milli Vanilli nu s-a mai auzit mare lucru în plan muzical, dar viața amoroasă e plină de noutăți.

Milli Vanilli foto GettyImages 113246941 jpg

Alături de colegul său de trupă Rob Pilatus, Fabrice Morvan (57) era cândva star de talie mondială. Milli Vanilli a luat cu asalt scena muzicală la finalul anilor 80, transformându-i pe cei doi băieți faliți în celebrități adulate de o lume întreagă. Povestea lor este, însă, sinonimă cu cel mai mare scandal din muzica pop. După doi ani de succes nebun, s-a aflat că Fab și Rob au făcut playback tot timpul, adevăratele voci din spatele Milli Vanilli fiind câțiva muzicieni tocmiți de casa de producție condusă de mogulul Frank Farian.

Colegul lui, Pilatus, a murit în 1997, din cauza unei supradoze.

Vânduseră deja 10 milioane de albume și primiseră un Grammy – care ulterior le-a fost retras – la categoria Cel mai bun artist debutant. A urmat un torent de acuze, jigniri, altercații, atacuri media, la capătul cărora a avut loc o adevărată tragedie: Pilatus, dependent de droguri și cu tentative de suicid la activ, a murit în 1997, din cauza unei supradoze.

Fabrice Morvan a reușit, însă, să revină pe linia de plutire, cu toate că n-a mai avut parte de același succes. Puține lucruri s-au mai auzit despre el în ultimii 30 de ani, până anul trecut când regizorul Luke Korem a lansat documentarul Milli Vanilli, menit a spune adevărul despre marele scandal muzical. Iar dacă 2023 i-a răscolit trecutul profesional, 2024 îi răscolește viața amoroasă. Chiar la începutul anului s-a aflat că soția lui, Kim Marlowe, a intentat divorț, invocând diferențe ireconciliabile.

Doar că nimeni n-a știut că artistul a fost căsătorit vreodată. Mai mult, acesta e de multă vreme într-o relație cu olandeza Tessa van der Steen, cu care are patru copii, cel mai mare în vârstă de zece ani. Clanul locuiește la Amsterdam, unde cântărețul s-a mutat la finalul anilor 90, ca să-și ia viața de la capăt după moartea tragică a fostului coleg de trupă. Morvan postează adesea în social media imagini de familie, dar n-a suflat nicio vorbă despre mariajul în care a fost implicat. Despre Kim Marlowe se știe doar că a fost producător executiv la documentarul Milli Vanilli lansat în toamna anului trecut. De asemenea, într-un interviu Los Angeles Times din 1997, Fabrice o menționa drept manager și cea mai bună prietenă. TMZ a făcut rost și de data la care a început căsătoria, 3 decembrie 1998.

Nu aveau voce, dar aveau stofă de staruri

Fab Morvan este cu siguranță plin de surprize. Dacă a putut ține secret doar doi ani faptul că n-a cântat nici măcar o notă pentru Milli Vanilli, iată că a durat 26 de ani până când lumea a aflat de mariajul secret. Cel mai probabil, despărțirea a avut loc în urmă cu multă vreme, însă abia acum s-a ajuns la demersurile legale. Problema este că Marlowe cere pensie alimentară în documentele înaintate tribunalului. Conform CеlеbrityNеtWorth, Morvan are o avere de circa 250 000 de dolari, o nimica toată pentru o fostă glorie a muzicii. Dar artistul a făcut eforturi colosale să se ridice după scandalul Milli Vanilli și să o ia din nou de la capăt – tot în muzică – deși o lume întreagă îl blama. S-a întors în sărăcia din care plecase, cu și mai puține șanse la ascensiune.

Plecase din Paris, orașul natal, la 18 ani, având ca destinație Germania. S-a oprit la München, unde l-a cunoscut pe Robert Pilatus, care, ca și el, visa să cucerească lumea. În scurt timp, aspectul lor fizic impresionant și look-ul distinct i-au atras atenția producătorului muzical Frank Farian, responsabil pentru succesul trupei Boney M. Potrivit legendei, cei doi nu aveau voce, dar aveau stofă de staruri, așa că Farian a făcut ceva ce făcuse și cu solistul de la Boney M, Bobby Farrell: i-a pus să mimeze versurile, împrumutând vocea de la artiști de studio. În documentarul său din 2023, Morvan spune că lipsa de experiență și sărăcia i-a împins să semneze un contract pe care nici măcar nu l-au citit. Fără a avea manager și avocat, neștiind prea bine nici engleză, băieții au acceptat minciuna.

„Am îmbrățișat minciuna, am fost părtaș. Veneam din nimic, voiam să-mi trăiesc visul. Am avut încredere în echipa lui Farian, apoi ne-au manipulat să obțină ce vor. Am savurat viața de pop staruri, mai ales că amândoi veneam dintr-un mediu lipsit de iubire“, a precizat Fabrice. Milli Vanilli a devenit peste noapte senzație globală, trei melodii de pe albumul de debut Girl You Know It's True ajungând pe locul întâi în topurile muzicale. A urmat premiul Grammy în 1990, iar apoi declinul. Când Rob și Fab l-au presat pe Frank Farian să-i lase să cânte pe al doilea album, acesta a spus presei adevărul despre Milli Vanilli. „Am ajuns de la faimoși la infami într-o secundă“, rememora Morvan. „De la personaje iubite, am ajuns să fim luați peste picior, ridiculizați. Eram ținta tuturor mișto-urilor. A fost urât de tot“, și-a amintit cântărețul într-un alt interviu. „Mă simt ca un țânțar strivit. Ultimii doi ani din viețile noastre au fost un coșmar. A trebuit să mințim pe toată lumea“, povestea și Pilatus în 1990.

Cei doi au încercat să revină pe piață în 1992 sub un alt nume, Rob & Fab, după ce Pilatus încercase să se sinucidă în 1991. Eșecul noului proiect - unde de data asta foloseau propriile voci - i-a adâncit disperarea și rușinea, iar în 1998 a fost găsit mort într-o cameră de hotel. „Presa a zis ca Rob a murit de supradoză. Eu am zis «nu, a murit de inima frânt㻓, a insistat amicul său. Fabrice Morvan a ales o altă cale, aceea a reinventării. A mers la Dezintoxicare, apoi a început să studieze serios muzica, sperând ca într-o bună zi să fie luat în serios ca artist. În 1997 concertele sale adunau maximum 20 de oameni, dar nu a renunțat. „Muzica a devenit terapia mea“, a precizat acesta, adăugând la procesul de vindecare și faptul că a devenit tată.

Fabrice Morvan de la Milli Vanilli Screenshot 2024 01 16 at 17 26 25 png

De altfel, mama copiilor săi, de profesie health coach, a declarat că nu a făcut legătura între el și Milli Vanilli când l-a cunoscut. „Cu părul scurt arată total diferit, nu a lăsat de înțeles cine e. Pur și simplu ne simțeam foarte bine împreună, mergeam la sală împreună, ieșeam la date-uri“, a explicat Tessa Van Der Steen în documentarul Milli Vanilli, adăugând că un amic de-ai ei l-a recunoscut într-un final. „La început i-am zis că n-am dus o viață OK, că am trecut prin iad, dar nu i-am zis cine sunt. Mă temeam că nu o să mai vrea să fie cu mine când află“, a declarat la rândul lui cântărețul.

Despre căsnicia misterioasă cu Kim Marlowe n-a suflat o vorbă în documentarul menit să facă radiografia vieții sale. Dar poate că un divorț este mai ușor de gestionat după ce ai trecut prin iad la doar 21 de ani. Și după ce ți-ai văzut colegul de trupă cedând nervos în fața presiunii. „La finalul tunelului, iată că am o familie, am patru copii. Sunt fericit acum, fac muzică. În sfârșit, pot să spun lumii cu adevărat povestea mea“, a concluzionat Fabrice Morvan în documentarul din 2023.

Foto: Profimedia, Getty Images, Instagram



Recente pe Ok! Magazine

Shakira, GettyImages (4) jpg
Demi Moore la Met Gala 2024, GettyImages (7) jpg
Keith Urban și Nicole Kidman, GettyImages (3) jpg
Jennifer Lopez, Met Gala, GettyImages (2) jpg
FotoJet Met 2024 jpg
George Ivașcu    FOTO PRO TV (1) jpg
Vedete care sărbătoresc Paștele ortodox jpg
FotoJet Enrique și sora sa jpg
Premiere la GOPO 2024 iubiri noi, sarcini la vedere și tablouri de familie pe red carpet jpg
Esca și mama sa PNG
banner laura cosoi png
Gopo 2024   Amalia Enache, Andreea Raicu, Olimpia Melinte, Manuela Harabor jpg
Andreea Antonescu foto Ok Magazine DSC 0103 (2) jpg
FotoJet David tatuat jpg
Nicole Kidman, premiu pentru întreaga carieră, GettyImages (14) jpg
florin piersic facebook jpg
Jennifer Garner, Profimedia jpg
FotoJet Gherman jpg