VIDEO Alexandru Arşinel, trimis la pensie de Nicuşor Dan? "O face cu mulţi artişti, pe care îi inhibă, îi presează. Suntem prigoniţi"

1 februarie, 2022
1 alexandru arsinel trimis la pensie de nicusor dan umilit teatrul constantin tanase 4 jpg jpeg

Scandal uriaş generat de Primăria Capitalei la Teatrul "Constantin Tănase"! După 60 de ani de activitate, marele actor a devenit oficial pensionar.

La cei 83 de ani ai săi şi în ciuda sănătăţii sale precare, Alexandru Arşinel continua să activeze, din funcţia de consilier artistic, la conducerea unuia dintre cele mai mari teatre din Bucureşti, Teatrul de Revistă "Constantin Tănase", pe a cărui scenă a jucat încă din 1964 şi pe care l-a condus, ca director, timp de 20 de ani. În urmă cu doi ani, acesta a făcut un pas înapoi, lăsându-l în locul său ca director pe Vasile Muraru, pe lângă care Arşinel a rămas în funcţia de consilier. Dar iată că, la începutul lui 2022, printr-o decizie a edilului Capitalei, Nicuşor Dan, contractul său cu teatrul "Contantin Tănase" nu a mai fost prelungit. 

„Contractul urma să se prelungească de fiecare dată contractul de către directorul teatrului, nu se ocupa primarul cu treaba asta, dar anul ăsta, la începutul anului, a ieşit o hotărâre a Primăriei prin care toate funcţiile sunt aprobate personal de primarul general. Domnia sa a hotărât să nu mai prelungească decât cu două luni de zile contractul. Nici nu mai joc în altă parte, nu mai vreau. Iubesc acest teatru şi am contribuit serios la consolidarea lui, şi artistic şi fizic. Am fost foarte ataşat, chiar dacă am avut momente mai dificile din punct de vedere al sănătăţii”, a explicat îndrăgitul artist la România TV.

Mihai Gâdea, apropiat al actorului, a mers chiar acasă la el pentru a discuta pe îndelete despre această situaţie. „Ne-a şocat, efectiv, faptul că, fără să analizeze, fără să cerceteze, (Nicuşor Dan, n.r.) a zis nu 6 luni, ci 2 luni. Eu rămânând ca şi colaborator, nu ca angajat. Am rămas surprins. E adevărat că veneam după o perioadă în care s-au întâmplat atâtea lucruri în teatru, nu s-a mai jucat, a venit o serie întreagă de modificări. Dar noi trăiam tot cu gândul la ceea ce avem de făcut pentru teatru. Şi, încercând să urmăm drumul început. am văzut că nu mai ajungem la un rezultat. De fapt, suntem prigoniţi. Am rămas aşa... Câteva luni de zile, am tăcut din gură că nu ştiam ce să zic, cum să reacţionez. Nu ni s-a mai întâmplat aşa ceva. Când ai actori de bază cu un anumit umor, calitate, îi laşi să muncească atât cât pot", a spus Arşinel în interviul pentru Antena 3.

"Mă afectează! Mă afectează că o face nu numai cu mine probabil, că nu sunt eu moţul pământului. O face cu mai mulţi artişti probabil, pe care îi inhibă, îi presează, adică îi face să nu îndrăznească să ajungă mai departe. Mai ales că eu eram lăsat cu toată încrederea pe seama unui mare artist, Vasile Muraru, care urma să facă toate legăturile. Eu am renunţat la postul de director în favoarea lui (Vasile Muraru, n.r.), pentru că el reprezenta în mintea mea şi în gândurile mele şi ale publicului viitorul director al Teatrului de Revistă, ceea ce şi a ajuns. Deci merita cu prisosinţă lucrurile astea.(...) Efectiv, omul ăsta (Nicuşor Dan, n.r.) mă inhibă pentru că nu ştiu care este direcţia gândirii sale. Nu s-a exprimat niciodată. Probabil că o să transpire ceva la un moment dat", a mai spus Alexandru Arşinel în interviul pentru "Sinteza zilei", de la Antena 3.

FOTO: capturi Antena 3Recente pe Ok! Magazine

FotoJetReghe jpg
Alina Kabaeva jpg
FotoJetBrit jpg
anca turcasiu
Angela Merkel si Regele Charles la dineul de la Berlin   profimedia 0766087803 jpg
Rege Jean Page (3) jpg
Dinu Maxer despre divorţ jpg
Angelina Jolie si Brad Pitt FOTO Getty Images jpg
Ana Morodan arestata cu 3 dosare penale (6) jpg
Salma Hayek și Francois Henri Pinault, soțul său jpg
Jennifer Aniston, premiera americană Murder Mystery 2 (7) jpg
Nadia El Nakla si Humza Yousaf   profimedia 0765882072 jpg
Kim Kardashian pe plajă, Profimedia (6) jpg
1 jorge masked singer romania jpg jpeg
Gisele Bundchen jpg
Tania Budi jpg
Bennifer verde neon, premiera Air, Getty (7) jpg
FotoJetMonica jpg