News

Verdictul: Oscar Pistorius, vinovat de uciderea iubitei sale. Află detaliile!

de admin

Celebrul atlet paraplegic a fost achitat de acuzaţia de crimă cu premeditare, însă a primit verdictul de vinovat pentru ucidere din culpă a Reevei Steenkamp (29), pe care a împuşcat-o de 4 ori prin uşa băii din propria locuinţă, pe 14 februarie.

Procesul a durat din martie până acum, timp în care procurorul cazului a fost neiertător, acuzându-l pe atlet de plănuirea crimei. Pe tot parcursul procesului, Oscar (27) a fost instabil psihic şi a plâns în repetate rânduri la auzul acuzaţiilor, dând de înţeles că poate claca în orice moment. Din fericire pentru el, a scăpat de cele mai grave acuzaţii.

Dacă judecătorul Thokozile Masipa l-ar fi condamnat pe sud-african la crimă cu premeditare, acesta ar fi primit cel puţin 25 de ani în închisoare. Acum însă, va primi maximum 15 ani. Detalii vor reveni în curând.

“Statul n-a dovedit că acuzatul e vinovat de crimă premeditată. Nu există destule fapte care să susţină această idee”, a declarat judecătorul. “În mod clar n-a putut să prevadă că va ucide persoana din spatele uşii, de vreme ce credea că decedata se afla în dormitor”, a mai spus el în sala de judecată.

În total, a fost acuzat de omor prin imprudenţă şi una dintre cele trei acuzaţii privind portul de armă, dar achitat de crimă cu premeditare.

FOTO GETTY