Case Regale

Verişoarele uitate în azil ale Reginei Elisabeta. Au fost îndepărtate din familia regală din cauza afecţiunilor mintale

Verişoarele uitate în azil ale Reginei Elisabeta. Au fost îndepărtate din familia regală din cauza afecţiunilor mintale camera-retro icon Vezi galeria 3 poze

Este secretul pe care familia regală britanică l-ar fi vrut pentru totdeauna îngropat.

Din păcate pentru reputaţia acestei familii, n-a fost chiar aşa. În 1987, s-a descoperit că Regina Elisabeta a II-a are două verişoare ascunse, Katherine şi Nerissa Bowes-Lyon. De ce au fost acestea ascunse şi îndepărtate din familia regală?

Katherine, născută în 1926, şi Nerissa, născută în 1919, au fost fiicele lui John Herbert Bowes-Lyon, fratele Reginei Mamă Elisabeta, şi, prin urmare, verişoare primare ale suveranei în exerciţiu. Cele două surori s-au născut cu un handicap sever de dezvoltare şi, după moartea tatălui lor, care a avut loc în 1930, au fost internate într-o instituţie pentru boli psihice din Londra, în anul 1941. Familia regală briatnică a încercat să îngroape existenţa celor două, susţinând că fetele au murit în anul 1940.

De fapt, Nerissa a murit la vârsta de 66 de ani, în 1986, şi a fost înmormântată într-un mormânt marcat cu o cruce pe care scria doar numele de familie şi un număr de identificare. Sora ei, Katherine, a stat în spital până în 1997, apoi a fost mutată într-o casă din Surrey. Aceasta a trăit până la vârsta de 87 de ani, decedând în 2014.

De ce a încercat casa regală să le falsifice morţile? Ei bine, cei din familia regală se temeau de eticheta pe care ar putea-o pune o astfel de afecţiune mentală ereditară asupra genei regale, care trebuia să menţină aparenţa de puritate.

Într-o perioadă în care monarhia îşi poate justifica din ce în ce mai greu existenţa şi dreptul prin naştere asupra coronei Angliei, cunoaşterea de către public a handicapului mental al copiiilor unchiului reginei ar fi fost catastrofal. Cel mai trist este că aceste verişoare regale n-au fost vizitate niciodate de membri ai familiei din care se trăgeau, cât timp au trăit în sanatoriu. Este sau nu un adevăr ruşinos?

Foto: Profimedia

Comentarii

Modifică Setările