Dosarele VIP

Viaţa lui Jayne Mansfield, rivala lui Marilyn Monroe - trei divorţuri, cinci copii şi o moarte declanşată de un blestem

Viaţa lui Jayne Mansfield, rivala lui Marilyn Monroe - trei divorţuri, cinci copii şi o moarte declanşată de un blestem  camera-retro icon Vezi galeria 9 poze

În numai 34 de ani de viaţă, una dintre primele bombe sexy de la Hollywood a bifat trei divorţuri, cinci copii şi o moarte declanşată, în viziunea multora, de un blestem 

Fotografia în care Sophia Loren se uită siderată la decolteul amplu al lui Jayne Mensfield a rămas întipărită în memoria multora dintre noi. Era 1957, anul în care Paramont organizase o petrecere de bun venit la Hollywood pentru superba actriţă de origine italiană, însă voluptoasa Jayne captase întreaga atenţie. “Toată lumea din cinematografie era acolo...”, povesteşte Loren pentru Entertainment Weekly. “Jayne Mansfield a venit ultima. Ştia că era privită. S-a aşezat lângă mine... Priviţi fotografia! Unde-mi e privirea? Mă holbam la sfârcurile ei de teamă să nu cadă în farfurie!”, continuă ea explicaţiile.

Imaginea respectivă e singura pe care legendara Sophia Loren nu-şi pune niciodată autograful. Şi nu din invidie, ci din respect pentru cea care nu mai este printre noi şi care avea un potenţial enorm să o rivalizeze nu numai pe Sophia Loren, ci şi pe Marilyn Monroe. Însă, din păcate, fotografia a fost şi singura amintire răsunătoare despre Jayne Mansfield, marele ei moment de glorie la Hollywood.     

La 50 de ani de la dispariţia bombei sexy a anilor '50 şi '60, s-a lansat documentarul Mansfield 66/67, care şi-a propus să afle adevărul despre viaţa ei scurtă şi scandaloasă. Iar descoperirile sunt pline de contradicţii. Unul dintre primii iepuraşi Playboy din istorie era, de fapt, o intelectuală care cânta la vioară şi vorbea fluent cinci limbi. Mai mult, atrăgătoarea blondină, al cărei chip era admirat neîncetat, a fost decapitată într-un accident teribil de maşină. Iar, dacă e să dăm crezare legendelor care încă mai circulă, incidentul fatal a fost cauzat de guru-ul satanist Anton LaVey, cu care actriţa avea o relaţie amoroasă complicată. Aşa să fi fost oare?

Modifică Setările