News

Viaţa neştiută a lui Toma Caragiu! Maestrul era considerat egoist şi nu îi oferea cadouri soţiei

Viaţa neştiută a lui Toma Caragiu! Maestrul era considerat egoist şi nu îi oferea cadouri soţiei camera-retro icon Vezi galeria 4 poze

Anul 1977 ne-a lăsat fără unul dintre cei mai mari actori pe care i-a avut vreodată ţara noastră: Toma Caragiu. Cutremurul incredibil care a lovi atunci România l-a ucis pe maestru la vârsta de 52 de ani, însă numele lui este în continuare pe buzele tuturor românilor.

După moartea lui Toma Caragiu, presa din ţara noastră a relatat pe larg mai multe episoade care îl aveau în centrul atenţiei pe unul dintre cei mai mari actori ai României. Cea mai tristă poveste este chiar cea a finalului trist pe care l-a avut maestrul.

Plecat în dimineaţa zilei de 4 martie din Bucureşti, alături de soţie, Toma Caragiu a ajuns la Periş şi la Titu, însă partenera lui s-a plictisit şi a decis să se ducă pe Valea Prahovei să se plimbe, iar marele actor s-a întors în Capitală.

De-a lungul zilei, el a vorbit la telefon cu familia şi cu mai mulţi prieteni, iar unii dintre aceştia l-au şi vizitat. Deşi a fost invitat în oraş de diferite personalităţi, Toma Caragiu nu a vrut să îşi părăsească locuinţa, deoarece soţia lui i-a spus că îl va suna la ora 21.30. Şi, cum la acea vreme nu exista telefon mobil, singura modalitate de a comunica era telefonul fix, aflat în apartamentul  de la etajul doi din blocul Colonadelor 3, în care marele actor locuia.

Din păcate, cutremurul din 1977 a avut loc la ora 21.22, iar în acel moment în casa lui Toma Caragiu se afla şi Alexandru Bocăneţ, regizorul care colabora cu marele actor român. Potrivit martorilor, apartamentul lui Toma Caragiu a rămas aproape intact, însă el a încercat să se salveze şi a ieşit din locuinţă, neştiind că acest gest va fi unul fatal. Pe 10 martie, trupul său a fost găsit sub ruine, iar o zi mai târziu a fost înmormântat la Cimitirul „Bellu“ din Bucureşti.

Elena şi Toma Caragiu

În urmă cu mai mulţi ani, cascadorul Mircea Pascu a vorbit la Antena 3 despre ziua în care trupul lui Toma Caragiu a fost găsit: „Am început să căutam la blocul lui Toma Caragiu. L-am găsit chiar eu. Era complet desfigurat şi alb ca neaua, avea ochelari de vedere şi atunci mi-am dat seama. Atunci l-am recunoscut şi pe Bocăneţ, era sub o grindă. Dacă rămâneau în casă, nu se întapla nimic. Dar casa scărilor s-a prăbuşit. S-au speriat şi au vrut să iasă“.

Atunci când a murit Toma Caragiu, cea care îi era soţie era Elena Bichman, fosta parteneră a actorului Paul Ioachim. Alintată Mimi de către Toma Caragiu, Elena l-a iubit enorm pe marele actor, iar moartea acestuia a afectat-o atât de tare încât ea a decis să părăsească România în anul 1978, ajutată de Elena Ceauşescu, după cum notează Libertatea.

Iniţial, soţia lui Toma Caragiu a ajuns în Grecia, după care a plecat în Franţa, pentru a se stabili până la urmă în SUA. Despre Elena Caragiu s-a spus că în Franţa ar fi lansat inclusiv un album muzical, iar că în SUA ar fi devenit ghicitoare, fiind cunoscută sub numele de Mafalda.

Modifică Setările