Case Regale

Victimă a bulimiei, Diana ajunsese să vomite de 4 ori pe zi. "Familia regală îmi reproşa că irosesc mâncarea!"

Victimă a bulimiei, Diana ajunsese să vomite de 4 ori pe zi. "Familia regală îmi reproşa că irosesc mâncarea!" camera-retro icon Vezi galeria 3 poze

A vorbit pentru prima dată, deschis, despre această tuburare alimentară cu puţin timp înainte de moartea sa.

În interviul acordat în anul 1995 lui Martin Bashir, Diana recunoştea că s-a luptat cu bulimia nervoasă: "Se întâmplă când stima ta de sine este foarte scăzută şi ajungi să crezi că nu însemni nimic. Când îţi umpli stomacul de patru sau cinci ori pe zi, ai un sentiment de confort, dar este unul temporar. Apoi, te simţi dezgustat şi dai totul afară."

Diana a început să sufere din cauza bulimiei încă de la începutul relaţiei ei cu Prinţul Charles. Când acesta a remarcat că Diana pusese câteva kilograme pe ea, prinţesa a fost disperată, iar bulimia a devenit soluţia ei la această problemă. Una dusă la extrem, căci, în luna lor de miere din anul 1981, Diana ajunsese să vomite de 3-4 ori pe zi. "Înghiţeam tot ceea ce găseam de mâncare şi mi se făcea rău două minute mai târziu", avea să mărturisească aceasta.

Cu toate acestea, familia regală, în loc să-i ofere sprijinul în lupta împotriva acestei afecţiuni emoţionale, a aruncat paie pe foc. Rudele ei de la palat au considerat că bulimia Dianei a fost cauza problemelor din mariajul cu Charles. Mai mult, conform spuselor Dianei, membrii familiei regale au mers până acolo încât i-au reproşat prinţesei că iroseşte mâncarea. 

Prinţesa Diana i-a mărturisit lui Bashir în acel memorabil interviu că s-a luptat cu bulimia timp de câţiva ani buni şi că a reuşit să se vindece de-abia după ce a apelat la ajutor specializat. Pentru a se vindeca, Diana a trebuit să se convingă că nu ea este vinovată pentru problemele avute cu Charles şi că bulimia ei este un simptom al mariajului ei nefericit.

Comentarii

Modifică Setările