News

Victor Ponta a jucat baschet cu Ghiţă Mureşan

Victor Ponta a jucat baschet cu Ghiţă Mureşan

Aflat în Statele Unite pentru o vizită oficială, premierul României l-a întâlnit la Washington pe fostul jucător român de baschet din NBA, cu care a încins o partidă în sala echipei Washington Wizards.

Ponta şi-a amintit de altfel că, în perioada în care juca baschet ca junior la Steaua Bucureşti, l-a mai avut adversar pe Ghiţă, în două meciuri disputate la Mangalia şi la Sibiu, la finele anilor '80.

La sfârşitul partidei, Ponta i-a făcut cadou lui Ghiţă Mureşan o sacoşă cu produse bio, spunându-i că acestea nu se găsesc în SUA.

„D-astea sigur nu le găseşti în America, d-astea ţi-e dor până vii acasă“, i-a spus Ponta lui Mureşan.

Şi Ghiţă Mureşan, cel mai înalt jucător care a evoluat vreodată în NBA, i-a oferit lui Ponta lui cadou, şi anume un tricou cu numărul 77, cel pe care l-a purtat pe când evolua în NBA. Primul-ministru l-a îmbrăcat şi, deşi este o persoană înaltă, tricoul lui Ghiţă i-a ajuns până la genunchi.

La despărţire, Ghiţă Mureşan a anunţat că va veni în România anul viitor, în august, pentru a se implica, voluntar, în proiecte destinate copiilor care iubesc baschetul. „Le fac ca să dau ceva înapoi de unde am plecat, la comunitatea de unde am plecat, în special Cluj şi România“, a mai spus Ghiţă Mureşan.

După această întâlnire memorabilă, premierul a postat o fotografie pe Facebook, însoţită de următorul mesaj:

„Cea mai grea «înfruntare» în America am avut-o cu Ghiţă Mureşan! A rămas acelaşi om extraordinar cu care mă luptam în 1989 pentru titlul naţional la baschet! Şi este extrem de iubit şi respectat aici! Mă mândresc fff mult că sunt compatriot şi prieten cu «Big Ghiţă»!“.

Foto: pagina personală