Gossip

Victoria Beckham vrea să-şi plătească angajaţii din banii contribuabililor britanici

Victoria Beckham vrea să-şi plătească angajaţii din banii contribuabililor britanici

Lovită de criza iscată de pandemia mondială, afacerea cu haine condusă de soţia celebrului fotbalist, VB, naşte controverse. Vedeta doreşte bani de la stat, strânşi din veniturile celor care contribuie la buget cu impozitele plătite. 

În ciuda faptului că deţine o avere de 335 milioane lire sterline, fosta Spice Girl a trimis în şomaj, până la finalul lunii iunie, 30 de angajaţi. Sistemul englezesc de şomaj tehnic funcţionează cam ca la noi: 80% din venituri, în limita a 2.500 lire sterline, este suportat de stat, iar firma vedetei va suporta diferenţa de 20%. 

Deşi conturile lor nu par chiar goale, firma Victoriei nu vrea să irosească niciun ban pe perioada pandemiei.

Angajaţii au primit scrisori în care li se explică faptul că vor intra în şomaj tehnic, dar că vor avea venituri satisfăcătoare. Şi deşi creaţiile sale sunt extrem de apreciate, vânzările din magazinele din Hong Kong şi din Londra nu i-au adus niciodată profit de la lansarea din 2008, iar acum sunt închise.  Anul trecut a suferit pierderi de 12,3 milioane de lire sterline, iar cu un an înainte a pierdut 10,3 milioane de lire sterline. Paradoxal, Victoria a declarat că 20% din încasările brandului său de modă şi de machiaj se vor duce către o cauză caritabilă pe perioada pandemiei. 

Dar reacţiile publicului nu ar fi fost atât de vehemente dacă Victoria şi David nu s-ar fi dat în stambă în ultima perioadă cu stilul lor de viaţă exclusivist: în ianuarie, cei doi au fost văzuţi achitând, la un restaurant din Paris, 2000 de lire sterline pentru o sticlă de vin roşu Romanee – Saint - Vivant Grand Cru, iar în plină pandemie, ei achiziţionau un penthouse în Miami în valoare de 17 milioane de lire sterline. Cei doi mai deţin un conac de 25 milioane lire sterline în Londra şi încă o proprietate de 6 milioane lire sterline în Costwolds.

Aşa arată noua proprietate a familiei Beckham din Miami

Deputatul conservator, Robert Halfon a declarat, făcând referire chiar la vedete: „Într-o perioadă în care milioane de oameni se luptă, ar fi bine dacă multi-milionarii ar ajuta ţara, în loc să încerce să profite de pe urma contribuabililor, făcând presiuni la nivel înalt”.

Pe de altă parte, un purtător de cuvânt al brandului de haine VB a declarat: „Lucrăm din greu pentru a asigura protejarea echipei noastre, Victoria Beckham, în această perioadă care pare fără scăpare. Dorim să păstrăm sănătatea afacerii noastre. După ce am evaluat cu atenţie toate opţiunile, am luat decizia de a reduce o parte din personal, oferindu-le un pachet îmbunătăţit.”

 

Citește și ...