Agenda

VIDEO De 1 decembrie, VUNK lansează piesa-manifest „Respectă-te, române!“

VIDEO De 1 decembrie,  VUNK lansează piesa-manifest „Respectă-te, române!“

VUNK

La o lună de la tragedia din clubul Colectiv, formaţia vrea să le ofere românilor un motiv în plus pentru a-şi dori ca ţara lor să se schimbe în bine. Cei de la VUNK vor o ţară ca afară, în care românii să se simtă respectaţi. „Respectă-te, române!“ a fost înregistrat la împlinirea a exact o lună de la tragedia din clubul Colectiv şi la cinci ani de când Vunk a lansat „Vreau o ţară ca afară“. „Respectă-te, române!“ este suma pieselor noastre „Ne facem auziţi“ şi „Vreau o ţară ca afară“ şi nevoia de-a trezi în cei de lângă noi puterea de-a se respecta pe ei înşişi, pe cei din jurul lor, locul în care trăiesc, locul în care muncesc, ţara în care cresc. Respectă-te, române! Asta este cea mai mare putere a ta!“, spune trupa Vunk despre această piesă.

„Puterea de supravieţuire, de renaştere şi de adaptare“ sunt lucrurile pe care Cornel Ilie le apreciază cel mai mult la România, mărturisind că de 1 decembrie speră ca ţara sa „să-şi regăsească liniştea. Să fie ca primăvara din muzica lui Enescu şi Porumbescu“.

„Respectul faţă de ceilalţi face să crească şansele de-a te simţi împlinit. Suntem creaţi pentru a trăi împreună, pentru a ne ajuta, a ne ridica unii pe alţii şi a ne pune scut împreună, atunci când este nevoie!“. Aceasta este de altfel esenţa mesajelor pieselor-manifest ale trupei Vunk – certitudinea că schimbarea porneşte de la puterea oamenilor de-a crede în anumite valori şi de la forţa cu care luptă pentru aceste idealuri.

Proaspăt tătic, Cornel Ilie mărturiseşte că va încerca să transmită fetiţei sale aceleaşi valori cuprinse în mesajele cântecelor Vunk, una dintre cele mai importante fiind respectul faţă de tot ceea ce o înconjoară: „O s-o învăţ ce înseamnă respectul şi atunci o să înţeleagă că nu este importantă doar ţara în care trăieşte, ci ca lumea pe care şi-o face în jur să fie de ajutor ţării ei“.

Cornel_Ilie
Liderul trupei VUNK, Cornel Ilie, vrea să clădească o ţară mai bună pentru fetiţa sa.