Spectacole

VIDEO Depeche Mode, din nou la Bucureşti

La trei ani de la concertul anulat de la Bucureşti, trupa britanică promite să se revanşeze faţă de fanii români, revenind pe stadionul naţional din Capitală cu un megashow şi cu un album nou.

Fanii trupei Depeche Mode vor trebui să se grăbească să prindă un loc la concertul care se anunţă a avea loc pe 15 mai 2013, la Naţional Arena. Şi asta pentru că biletele vor puse în vânzare online încă de pe data de 29 octombrie.

Reprezentanţii Emagic, firma organizatoare care aduce Depeche Mode la Bucureşti, au declarat că deocamdată preţurile biletelor nu au fost stabilite.

Totuşi, partea bună este că România este a patra destinaţie a britanicilor din cele 34 înscrise pe lista show-urilor din Europa, susţinute înaintea turneului din America de Nord. Anunţul a fost făcut de membrii trupei în cadrul unei conferinţe de presă care a avut loc marţea trecută la Paris şi care a fost difuzată live pe site-ul oficial al grupului.

Astfel, Dave Gahan, Martin Gore şi Andy Fletcher vor cânta live la Bucureşti după şapte ani de la ultima lor vizită în România şi după patru ani de la concertul anulat, care i-a dezamăgit mult pe fani.

Înainte de Bucureşti, Depeche Mode va concerta la Tel Aviv (7 mai), Atena (10 mai) şi Sofia (12 mai), urmând ca, după concertul de la noi, trupa să cânte la Istanbul (17 mai), la Belgrad (19 mai) şi la Budapesta (21 mai).

Totodată, britanicii pregătesc un nou album, al 13-lea al formaţiei, care va fi produs de Ben Hillier şi Martin Gore. În conferinţa susţinută marţi, la Paris, muzicienii au declarat că înregistrările pentru acest album s-au încheiat vineri, că nu au ales încă titlul materialului discografic şi că nici nu cunosc data lansării.

În cadrul aceleiaşi conferinţe, referindu-se la felul în care s-au schimbat în cei 32 de ani de când sunt împreună, cei trei membri ai Depeche Mode au spus că timpul nu a schimbat prea multe în ceea ce îi priveşte. „Ne cunoaştem doar mai bine. Ne ştim slăbiciunile, dar nu putem spune că s-a schimbat prea mult“, a spus Martin Gore.

„Dacă eşti într-o relaţie cu cineva de 32 de ani, există suişuri şi coborâşuri, dar muzica ne-a adus mereu la un numitor comun. Mai mult de jumătate din vieţile noastre le-am petrecut în studio, împreună“, a spus şi Dave Gahan, care a adăugat că o parte dintre piesele noului album sunt compuse de el, însă meritul este, de fapt, al întregii echipe. „Îmi place acest proces de creaţie“, a completat acesta.

Întrebaţi de jurnalişti dacă au reuşit în toţi aceşti ani să compună „piesa visurilor“, Dave Gahan şi Martin Gore au spus că nu pot numi anumite cântece, dar sunt foarte mulţumiţi de noul album. „Faptul că pot cânta este totul pentru mine. Au fost una - două piese care mi-au fost aproape de suflet. Sunt piese care te sensibilizează mai mult...“, a răspuns Dave Gahan.


În conferinţa de marţi, membrii Depeche Mode au răspuns şi întrebărilor fanilor, care le-au fost adresate prin intermediul unor filmuleţe postate pe pagina oficială de YouTube a trupei. Referindu-se la modul în care a evoluat reprezentaţia pe scenă a fiecărui membru al trupei, Martin Gore a spus: „Pentru mine, personal, ideea de concert s-a schimbat mult, în sensul că, până la ultimele două turnee, eram pe scenă numai beat. Însă pot spune că am păstrat o consecvenţă în ceea ce priveşte desfăşurarea de forţe de pe scenă“.

„Pentru mine s-au schimbat multe din punct de vedere al artistului. Să cânţi este un lucru teribil de emoţionant, personal chiar“, a adăugat şi Dave Gahan.

Deşi recunosc că muzica obţinută prin sintetizatoare a căpătat o amploare în prezent, tot mai mulţi artişti adoptând acest stil, Dave Gahan a spus că Depeche Mode are un stil unic, inconfundabil, consacrat şi imbatabil. Gahan a precizat că, în continuare, ei sunt „cei mai buni“.

Foto: pagina oficială