Muzica

VIDEO Inna cântă o piesă plagiată?

Cea mai nouă melodie a artistei, “Club Rocker”, e revendicată de cântăreţul spaniol Robert Ramirez, care i-a intentat un proces vedetei din România şi îi solicită despăgubiri de 227.000 de euro.

Spaniolul Robert Ramirez Carrasco a sesizat că piesa lui, „Minute of Life“, are o “soră geamănă” în România, remixată şi intitulată “Club Rocker”, care a intrat recent în repertoriul Innei.

Ramirez a acţionat-o în judecată pe cântăreaţa noastră, sesizând totodată şi Uniunea Compozitorilor şi Muzicologilor din România, căreia i-a cerut să analizeze ambele piese pentru a stabili dacă au elemente comune.

Din comisie au făcut parte compozitorii Horia Moculescu şi Ionel Tudor, care au sesizat anumite similitudini.

"Noi nu putem să dăm verdicte pentru că nu suntem tribunal. Am ascultat piesele şi am găsit asemănări foarte multe. Spaniolii au reuşit să facă o schiţă armonico-melodică foarte documentată şi au trimis la noi această schiţă foarte la obiect", a declarat Ionel Tudor, citat de Mediafax.

La rândul său, Horia Moculescu a spus că sesizarea a fost analizată de comisie săptămâna trecută. "Noi ne-am aflat în faţa unui dosar al unei case de avocatură şi am confirmat analiza societăţii compozitorilor din Spania", a spus şi Horia Moculescu.

Cert e că Inna trebuie să facă faţă unui proces, în care Ramirez îi solicită despăgubiri de 227.000 de euro, motivând cu faptul că plagiatul l-a făcut să piardă contracte importante şi chiar să intre în depresie.

Foto: pagina personală