News

VIDEO Manele la GOPO! Mihai Mărgineanu şi Aurelian Temişan: "E total ruşinos!"

VIDEO Manele la GOPO! Mihai Mărgineanu şi Aurelian Temişan: "E total ruşinos!"

Ceea ce trebuia să fie magnifica seară a filmului "Moromeţii 2" s-a transformat într-un spectacol adus în profan de unul dintre momentele produse pe scenă, care a stârnit indignarea artiştilor.

Organizatorii celui mai aşteptat eveniment cinematografic anual, gala Gopo, echivalentul Oscarurilor în România, au decis ca anul acesta să condimenteze un pic serata, aducând pe scenă o trupă mai puţin obişnuită într-un astfel de spaţiu elitist. E vorba despre formaţia Kana Jambe, adusă de solistul Dan Bursuc, cunoscut pentru repertoriul său manelistic.

Noutatea a fost nu doar că s-au cântat manele pe scena Teatrului Naţional, ci şi faptul că momentul a inclus şi o interpretare sui generis a hitului "Bohemian Rhapsody" al formaţiei Queen. Totul spre stupefacţia totală a invitaţilor, dar şi spre dezgustul unor artişti precum Aurelian Temişan ori Mihai Mărgineanu.

"În seara asta am trăit un moment ruşinos. Eram în faţa televizorului, dar tot ruşine am simţit. Să ai pe scena Teatrului Naţional din Bucureşti derularea premiilor GOPO, un festival de elită, în sala mari scenarişti, regizori, producători, oameni de televiziune, mari actori ai ţării şi să asculţi un burtos în maiou alb (căruia îi mai lipsea doar grătarul), cântând manele... e TOTAL RUŞINOS!!!", a scris revoltat Aurelian Temişan pe contul său de socializare.

"Această asociere a primei scene a ţării, TNB, cu Gala Premiilor prestigiosului Festival de renume internaţional, GOPO, şi actul de subcultură creat, îmi lasă un gust amar şi mă oripilează. Atât am avut de spus", a încheiat Aurelian Temişan.

Nici Mihai Mărgineanu n-a fost mai încântat de acest moment.

"Aseară, la Gopo, organizatorii au adus pe scenă o trupă de manele.
Aseară, la Premiile Gopo, cel mai cu ştaif eveniment al culturii cinematografice româneşti, organizatorii au adus pe scenă o trupă formată din niste rromi plinuţi şi cu 'maiouri' peste burţi burduşite care au 'făcut un program' de manele.
Aseară la Premiile Gopo am văzut vârfuri ale culturii noastre aplaudând stingheri şi din bun simţ o trupă de manelişti.
I-am simţit stingheri şi speriaţi, ca pe timpul comunismului când trebuia să aplauzi ca să te vadă securistul cum că nu eşti retrograd şi destabilizator.
Aseară la Premiile Gopo, văzând atâta subcultură injectată în cultură m-am convins că România este în metastază stadiul final şi că nu mai apucăm nici tratamentul paleativ.
Mulţumim domnului Tudor de la Giugiu şi lu' doamna!"

Iată şi părerea lui Liviu Lucaci, profesor la UNATC, despre ce s-a întâmplat aseară la TNB:

"Apariţia manelelor la Gopo e de prost gust. Atât. Iar prostul gust nu intră la "diversity", ci la trivial şi de proastă calitate. Dacă ai trecut prin şcoală şi nu ştii să faci adunări te numeşti prost, nu "altfel"."

Modifică Setările