News

VIDEO Mesaje politice puternice la SAG Awards. Uite cum s-au exprimat celebrităţile!

VIDEO Mesaje politice puternice la SAG Awards. Uite cum s-au exprimat celebrităţile!

La doar câteva săptămâni după ce Meryl Streep a fost etichetată drept "depepăşită" de către preşedintele Donald Trump pentru transformarea discursului său de acceptare a Globului de Aur într-o declaraţie politică împotriva deciziilor rasiste şi a agresiunii, o mulţime de celebrităţi au continuat seria discursurilor tăioase anti-Trump. 

ashton, emma, viola

Atât înainte de instalarea noului preşedinte, dar şi după învetitură, celebrităţile de la Hollywood au criticat aspru ideile şi deciziile lui Trump, de fiecare dată când au avut ocazia - la Marşul Femeilor, dar şi la evenimente de amploare precum Golden Globes. Pe fondul unei scene politice tensionate şi a protestelor împotriva deciziei de interzicere a imigranţilor în America, nici aseară, la cea de-a 23-a gală a Premiilor SAG, declaraţiile acide ale actorilor nu au putut trece neobservate. Kerry Washington şi Ashton Kutcher au deschis ceremonia de decernare a premiilor Screen Actors Guild de la Los Angeles cu mesaje politice puternice.

„Bună seara dragi membri SAG, AFTRA şi tuturor celor de acasă, dar şi tuturor celor din aeroporturi care aparţin Americii mele. Suntem cu toţii din acelaşi material, iar noi vă iubim şi vă primim călduros“, a fost discursul de deschidere a galei.

În aceeaşi zi, Kutcher a folosit Twitter-ul pentru a-şi exprima furia în legătură cu deciziile lui Trump, spunând că soţia lui, Mila Kunis, a intrat în SUA cu o viză de refugiat. "Sângele meu fierbe chiar acum!" el a scris, adaugand, "Nu am fost niciodată o naţiune construită pe frică."

ashton

Kerry Washington a apărat dreptul la liberă exprimare a starurilor de la Hollywood: „Mul'i spun că actorii nu ar trebui să-şi exprime părerile atunci când vine vorba de politică. Adevărul e că actorii sunt activişti orice ar fi, pentru că noi întruchipăm valoarea şi umanitatea a tuturor oamenilor“, a declarat actriţa în deschiderea evenimentului.

Washington şi Kutcher au fost cei care au dat tonul mesajelor politice duminică noaptea. Aproape fiecare discurs de acceptare a premiilor a făcut referire, în mod direct sau indirect, la Trump şi lupta împotriva interzicerii imigranţilor. Printre cei care au criticat schimbările de pe scena politică din ultima vreme s-au numărat Emma Stone, Denzel Washington, Viola Davis, dar şi William H. Macy, Sarah Paulson şi Mahershala Ali.

Actorii din "Stranger Things" au căştigat trofeul pentru Cea mai bună distribuţie într-un serial de dramă. David Harbour a pregătit un discurs atât de pătimaş şi critic, încât a surprins-o chiar şi Winnona Ryder. Mimica ei este excepţională!

Cuplul de actori Simon Helberg şi Jocelyn Towne au ales să-şi arate solidaritatea făţă de oamenii care protestează împotriva deciziilor lui Trump într-un mod original. Helberg, una dintre vedetele din "The Big Bang Theory" a păşit pe covorul roşu cu o pancardă pe care scria  "bun venit refugiaţilor", pe când Towne şi-a scris pe piept: "Să-i lăsăm înăuntru!"

GettyImages-633066108

Foto: Getty Images, Twitter