News

VIP FILES: Elizabeth Hurley, prea sexy pentru binele ei

VIP FILES: Elizabeth Hurley, prea sexy pentru binele ei

Mandatory Credit: Photo by Ben Rosser/BFA/REX/Shutterstock (4144841ae) Elizabeth Hurley 'Hear Our Stories. Share Yours' film screening afterparty, New York, America - 01 Oct 2014

Să recunoaştem! O ştim mai degrabă ca pe o mondenă de profesie decât pentru performanţele ei prin filme. Şi da, încă o mai asociem cu playboy-ul Hugh Grant, deşi cuplul de aur al Marii Britanii s-a despărţit la începutul acestui secol.

Atunci a fost, cumva, şi-nceputul sfârşitului pen­tru Elizabeth (apropo, urăşte să i se spună Liz!), căci tot ceea ce a însem­nat succes pentru bru­neta ajunsă la 51 de ani s-a întâmplat în anii ’90. Ea şi Hugh făceau valuri, erau semizeii nelipsiţi de pe copertele publicaţiilor brita­nice, plus că lui Hurley îi mai mergea şi pe plan profesional, culegând roluri bunicele pentru standardele unor fete frumoase şi-atât. Pe modelul all dressed up and nowhere to go, astăzi, Hurley s-a întors, parcă, la ori­ginile lui „frumoasă şi-atât”, deşi rolul ei din serialul The Royals este îndeajuns de bine primit de public pentru a ne face să ne mân­căm cuvintele. Am spus „îndeajuns”, ca să nu spunem „horror” de-a binelea.

51. Ani pe care nu-i arată, dar nici nu-i înfruntă, apelând la vreo intervenţie estetică

Serios, acum, când şi cum ne-a lovit bri­tanica cea voluptuoasă, astfel încât unii să ajungă s-o numească divă a filmului? În me­moria colectivă, Liz a rămas cu imaginea ace­lei scandaloase rochii Versace prinse cu ace de siguranţă, purtată la braţul lui Hugh, la premiera din 1994 a filmului Four Weddings and a Funeral. Şi-a mai fost şi acel episod cu paternitatea copilului ei din flori, Damian (15), care-i aparţine milionarului american Steve Bing, deşi acesta cu greu şi cu mare scandal l-a recunoscut. „Dacă n-aş fi purtat ACEA rochie, poate c-aş fi fost, astăzi, o actriţă luată mai mult în serios“, spune cu jumătate de regret în glas o Liz care s-a lovit mereu de prejudecăţile lega­te de femeile prea sexy ca să fie şi talentate.

1994. Rochia Versace purtată la premiera filmului lui Hugh Grant e aproape la fel de faimoasă precum actriţa.

 Şi, totuşi, drumul ei pe scara celebrităţii aşa a început: cu pretenţii artistice. Elizabeth Jane Hurley a venit pe lume pe 10 iunie 1965, în Basingstoke, Hampshire (UK), într-o familie mai mult decât respectabilă, cu o mamă pro­fesoară şi un tată ofiţer. La început a fost bale­tul, iar Liz a luat în serios treaba cu dansul, în­scriindu-se la o şcoală de profil. Şi lucrurile ar fi urmat, probabil, acest parcurs, dacă britani­ca nu se întâlnea cu cultura punk şi nu schim­ba tutu-ul şi cocurile à la Lacul Lebedelor cu păr roz ciufulit, cercel în nas şi alte accesorii din astea de puştoaică rebelă, care nu haleşte sistemul. Atunci şi-a dat seama că vrea să fie actriţă. Primul pas l-a făcut după terminarea colegiului, la 22 de ani, când Hurley şi-a făcut debutul într-o chestie pretenţioasă care se voia şi operă, şi film, şi peliculă erotică. Stru­ţocămila se numea Aria, anul era 1987, iar site-ul pe care puteţi vedea azi scenele de sex cu Liz, pornhub.

Punk babes. Liz Hurley (dreapta) şi sora ei, Debbie, în 1983.

După nişte rolişoare în televiziune şi teatru, Hurley a tras lozul cel mare când a fost distribuită în filmul spaniol Remando al viento, unul foarte bine primit de critici, care lui Liz i-a adus un altfel de premiu. Pe Hugh Grant, colegul ei de platouri, cu care a înce­put în anul de graţie 1988 relaţia de 13 ani ce s-a bucurat de o intensă mediatizare. Ca să-nţelegeţi, Liz şi Hugh erau un fel de Angelina Jolie şi Brad Pitt ai Marii Britanii.

Liz Hurley şi Steve Bing

Liz a iubit şi a iertat, chiar şi atunci când a fost umilită de iubitul ei, prins cu panta­lonii în vine pe o stradă lăturalnică din Los Angeles, alături de o prostituată devenită de-acum faimoasă, Divine Brown. „Dacă eu şi Hugh ne-am despărţi, ar fi ca şi cum mi-ar muri fratele“, a justificat ea, pe-atunci, a doua şansă dată actorului.

Cuplul de aur. După 13 ani de relaţie, Hugh a rămas cel mai bun prieten al divei şi naşul fiului acesteia.

„Aveam 21 de ani când am început să ies cu Hugh, iar aniversarea celor 22 de ani mi-am petrecut-o cu el. Este cu cinci ani mai în vâr­stă decât mine şi am fost împreună încă din anii în care începusem să ne formăm persona­lităţile. Am trecut prin multe împreună. Când ne-am întâlnit în acest film spaniol, eram doar o copilă. Am trecut amândoi în lumina reflec­toarelor şi am început să câştigăm bani tot după ce-am devenit un cuplu. Ne-am ridicat împreună. Avem o legătură puternică şi asta nu-i puţin“, explică Liz ceea ce a însemnat şi înseamnă Hugh pentru ea.

Imaginaţi-vă şocul din industria filmului când Liz şi Hugh şi-au spus „Adio“, în 2000!

Cu toate acestea, mulţi dintre fanii celor doi actori încă mai speră şi azi la o reaprindere a fitilului, cu atât mai mult cu cât foştii iubiţi au rămas prieteni, ba Grant este şi naşul fiului lui Liz. „Ştiţi, acum s-a terminat cu sexul între noi. Dar pot spune că ea este cea mai bună priete­nă a mea, prima persoană pe care o sun atunci când am o problemă. Din punctul ăsta de ve­dere, nu s-a terminat“, recunoaşte şi Hugh. Dar aşa este Hurley, draga de ea, rămâne pri­etenă cu toţi foştii, chiar dacă unii dintre ei n-o merită.

Elizabeth Hurley şi Arun Nayar

După ce a rămas însăcinată şi a născut un copil de care tatăl biologic mai mult a fugit, Liz a fost luată de nevastă de moştenitorul bogat şi indian al unei afaceri cu textile, Arun Nayar, acum în vârstă de 53 de ani. Era anul 2007 când Elizabeth şi fiul ei i-au spus „Da“ lui Arun, după o relaţie de cinci ani, şi anul 2011, când domnul şi doamna Nayar şi-au dat întâl­nire la divorţ. De vină ar fi fost el şi familia lui.

 „Elizabeth nu s-a înţeles niciodată cu mama lui Arun, Joan, şi nici cu tatăl lui, Vi­nod. De fapt, după nunta celor doi, Vinod a fost gata să depună mărturie împotriva lui Liz atunci când familia lui a fost acuzată că a încălcat tradiţiile hinduse de nuntă şi ame­ninţată ca va fi târâtă prin tribunal din cauza asta. Vinod i-ar fi spus procurorului care se ocupa de caz că actriţa n-a fost de acord să se descalţe aunci când a intrat în aşa-numitul shaadi ka mandap (un fel de altar în care se fac cununiile). Conflictul dintre socri şi Liz nu s-a terminat niciodată“, a mărturisit un prie­ten de familie.

Shane Warne şi Elizabeth Hurley

Bine, aceiaşi socri au fost foarte vocali şi când au aflat că Liz a renunţat la fiul lor în favoarea legendarului jucător australian de crichet Shane Warne. Cu acesta, Liz s-a iubit trei ani, s-a logodit, pentru ca în 2013 s-o ter­mine şi cu el. Probabil că i-a cam dat papucii, altfel nu înţelegem declaraţia nepoliticoasă a sportivului de 47 de ani, care-a spus că regre­tă banii cheltuiţi pe inelul ei de logodnă. Unul cu safir, de 60.000 de dolari, mai exact. „Nu mi-a mai dat inelul înapoi. M-a pus pe gân­duri, poate c-ar trebui să i-l cer.“

Acum, singurul bărbat din viaţa ei este fiul ei adolescent, Damian, care i-a moştenit frumuseţea, în look-ul lui oarecum efeminat. „Încă mă crede fabuloasă! Şi chiar dacă ştiu că urmează nişte ani cu provocări, deo­camdată el este încântător. Eu sunt părinte singur, el este copil unic al unui părinte singur, aşa că avem o legătură extraordinară“, spu­ne Liz.

Damian Hurley şi Elizabeth Hurley

Da, Liz şi Damian se au unul pe altul, dar britanica mai are şi frumuseţea, care n-a pălit prea mult nici la 51 de ani. Dacă nu ne credeţi, puteţi face un exerciţiu: com­paraţi pozele de acum zece ani ale actriţei cu cele din prezent şi spuneţi dacă observaţi di­ferenţe foarte mari! Liz este singura care ştie cât de schimbată este, iar aniversarea celor 50 de ani, de anul trecut, n-a fost primită foarte bine. „A fost o zi de naştere oribilă. Nu e un secret c-am împlinit 50 de ani!“, re­cunoştea ea atunci. Noi nici nu ne-am fi dat seama…

Poate că traiul în aerul curat, de ţară, de la ferma ei din Herefordshire, o ajută pe Liz să radieze şi azi cu aceeaşi putere cu care o făcea, odată, la braţul lui Hugh Grant. „Arăt, cu siguranţă, diferit, când sunt la ţară, fără machiaj şi cu părul nearanjat. În acele zile, nu sunt deloc glam. Câteodată slă­besc, câteodată mă îngraş, ca toată lumea, şi cu siguranţă sunt momente în care am grijă mai mult de mine decât în altele. Dar pe par­cursul întregii mele cariere, a trebuit să am grijă singură de mine. Disciplina asta m-a ajutat mult în viaţă.“

Iar Liz este încă obligată să arate bine pentru rolul reginei sexy din show-ul TV The Royals, care are în centru o familie re­gală fictivă şi interesant de scandaloasă. Pe unul dintre personaje, actriţa îl alintă HUGE Grant. Chiar aşa, dacă Hurley ar fi regină în pa­latul ei, cum ar arăta acesta? „Ar fi casa mea din Herefordshire, cu câini, pisici, un papagal şi jucării peste tot. Mi-aş prinde părul în coadă, cu minimum de machiaj, mi-aş pune cizme UGG şi un trening oarecare. Aş fi foarte, foarte relaxată.“

foto: Getty Images