News

Vladimir Putin a fost infectat cu coronavirus? Preşedintele Rusiei a dat mâna cu un medic testat pozitiv

Vladimir Putin a fost infectat cu coronavirus? Preşedintele Rusiei a dat mâna cu un medic testat pozitiv camera-retro icon Vezi galeria 5 poze

Medicul care l-a însoţit pe Vladimir Putin în timpul unei vizite la un spital din Moscova este infectat cu coronavirus!

Preşedintele rus s-a întâlnit pe 24 martie cu medicul-şef al spitalului Kommunarka, situat la o periferie a Moscovei, care a devenit în ultimele săptămâni principala unitate pentru tratarea pacienţilor cu coronavirus. După cum se poate vedea în imaginile surprinse de fotografi, cei doi şi-au strâns mâna în faţa fotografilor, iar apoi au urcat împreună pe o scară rulantă şi au vorbit fără mască.

Medicul-şef al principalului spital din Moscova ce îi tratează pe bolnavii de covid-19 i-a adus la cunoştinţă lui Vladimir Putin situaţa în care se afla. Dmitri Proţenko conduce spitalul "Kommunarka" din Moscova. La câteva zile de la întâlnire, medicul a fost testat pozitiv.

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a anunţat imediat că preşedintele rus este testat în mod regulat pentru noul coronavirus şi că "totul este normal", potrivit Interfax.

Chiar pe Facebook, medicul Denis Proţenko a confirmat că a fost testat cu noul virus: "Da, testul CoV este pozitiv, dar mă simt destul de bine. M-am izolat în biroul meu unde există toate condiţiile de telemuncă. Cred că imunitatea pe care am construit-o luna aceasta va funcţiona".

17 decese din cauza coronavirusului în Rusia

În Rusia, bilanţul oficial consemnat de Reuters miercuri era de 2337 de cazuri confirmate şi 17 decese. Recent, un avion militar de transport cu ajutoare pentru Statele Unite a decolat de pe un aeroport de lângă Moscova. Rusia a trimis în SUA echipament şi măşti pentru protecţia împotriva coronavirusului. 

Foto: Profimedia

Modifică Setările