Agenda

Vrei un MacBook Air? Iată 5 motive de ce ţi-ar trebui unul

Vrei un MacBook Air? Iată 5 motive de ce ţi-ar trebui unul

Alegerea unui nou laptop este foarte importantă.

Îl vei folosi pentru mai mult timp decât un telefon şi te va ajuta la lucruri mult mai importante decât social media şi clipuri pe YouTube. Din fericire, nu duci lipsă de opţiuni, iar în rândurile următoare îţi vom arăta 5 motive pentru care un MacBook Air este o alegere potrivită.

Ecran Retina

Vechiul MacBook Air suferea la acest capitol. Ecranul cu rezoluţie mică era cel mai slab din toată seria laptopurilor produse de Apple. Noul MacBook Air a schimbat asta. Cu o rezoluţie de 2560 x 1600 pixeli, acesta este foarte indicat pentru cei care vor să scrie, să navigheze şi să editeze fotografii. Deşi rezoluţia este considerabil mai mare decât versiunea clasică Full HD (1920 x 1080 pixeli), laptopul Apple afişează informaţii ca un laptop cu o rezoluţie de 1440 x 900 pixeli, cu posibilitatea de a mări rezoluţia până la 1680 x 1050 pixeli. Unghiurile de vizualizare sunt foarte bune, iar calitatea ecranului îl recomandă celor care editează fotografii şi clipuri video.

Construit pentru siguranţa datelor tale

Ce înseamnă siguranţa datelor tale? Această întrebare are două răspunsuri. Primul dintre ele este includerea unui cititor de amprente. Prin intermediul acestuia, orice parolă poate fi introdusă doar prin amprenta ta. Această măsură devine şi mai utilă în momentul în care faci plăţi online şi ai nevoie de securitate maximă pentru datele tale bancare. Toate aceste informaţii sunt incluse în al doilea răspuns, adică cipul T2. Acesta reprezintă cea mai nouă generaţie de co-procesor creată de Apple. Co-procesorul T2 izolează toate datele sensibile de restul sistemului şi criptează informaţiile ce sunt scrise pe SSD-ul laptopului. Chiar dacă toate acestea sună complicat, trebuie să ţii cont de un singur lucru: datele tale au parte de cea mai bună securitate creată până acum de Apple

Posibilităţile unui sistem de operare minunat

macOS este echipat cu toate lucrurile pe care vrei să le faci cu un MacBook Air. Scrii mult şi faci prezentări? Aplicaţiile Pages, Numbers şi Keynote sunt special concepute pentru acest lucru şi sunt compatibile cu toate formatele de documente pe care le ştii şi foloseşti deja. Dacă vrei să editezi ce filmezi cu camera sau cu telefonul, iMovie este simplu de folosit şi include lucrurile de bază pentru un produs final pe care merită să-l încarci pe reţelele sociale. În plus, poţi gestiona cu uşurinţă toate fotografiile, notiţele şi lucrurile pe care nu vrei să le uiţi. Pe scurt, majoritatea lucrurilor pe care vrei să faci cu un MacBook Air sunt realizabile cu aplicaţiile preinstalate.

E un MacBook Air, deci este foarte portabil

Chiar dacă ai parte de un ecran de 13.3 inch, un touchpad de mari dimensiuni, o tastatură la dimensiune normală, o baterie ce te ţine întreaga zi şi procesoare de ultimă generaţie, MacBook Air cântăreşte doar 1.25 kilograme. Sunt toate şansele ca nici măcar să nu-l simţi în rucsac. Cât priveşte dimensiunile sale, acestea sunt foarte apropiate de cele ale unei coli A4. Dacă ţii neapărat să ştii, MacBook Air măsoară 30,41cm x 21,24cm. La capitolul grosime, aceasta se opreşte la 1.56 centimetri. În continuare găsim telefoane care sunt chiar mai groase decât cel mai mic MacBook produs în acest moment de Apple.

Parte din ecosistemul Apple

Unul dintre cele mai apreciate lucruri la orice dispozitiv Apple este integrarea în ecosistem. MacBook Air nu face excepţie de la această regulă şi se integrează de minune cu celelalte produse Apple. Prin tehnologia Hand-Off, poţi continua lucrurile pe care le-ai început pe telefon sau pe tabletă. Messages este aplicaţia care aduce SMS-urile pe ecranul de 13.3” al noului MacBook Air. macOS Catalina a inaugurat funcţia Sidecar, prin care orice iPad de generaţie nouă poate deveni un al doilea display pentru noul MacBook Air. Pe scurt, Apple a depus toate eforturile ca trecerea de la un MacBook Air la alte dispozitive proprii şi invers să fie cât mai simplă şi firească.

Bonus: construit din 100% aluminiu reciclat

Încheiem acest articol cu ceva în plus: convingerea Apple că produsele sale trebuie să fie neutre din punct de vedere al emisiilor. De aceea, în anul 2018, Apple reuşea să bifeze acest ţel. Nedorind să se oprească aici, Apple a trecut la următorul pas: alături de noul Mac mini, actuala generaţie MacBook Air este fabricată 100% din aluminiu reciclat. Aşadar, alegerea unui MacBook Air este raţională din mai multe puncte de vedere, majoritatea tehnice. Însă alegerea unui produs care nu a cauzat emisii de carbon din cauza extragerii aluminiului ar trebui să-l ridice pe primele poziţii în lista de finală a următorului laptop. În acest caz, MacBook Air ar trebui să ocupe chiar primul loc. Tu ţi-ai alege un MacBook Air? Sunt suficienţi pentru tine cei 128 GB de stocare din cea mai accesibilă variantă în acest moment? Ce alternative ai recomanda celor care îşi caută următorul laptop?

Modifică Setările