News

Winona Ryder: episodul controversat care i-a distrus viaţa şi a făcut-o să dispară din atenţia publică

Winona Ryder: episodul controversat care i-a distrus viaţa şi a făcut-o să dispară din atenţia publică camera-retro icon Vezi galeria 2 poze

La 20 ani de când a comis ilegalitatea care-a costat-o cariera hollywoodiană, diva anilor '90 se bucură de proiectele actoriceşti în care e implicată şi de iubitul care-i este alături de-un deceniu.

La numai 30 de ani, când se bucura de un succes răsunător la Hollywo­od, Winona (49) a făcut greşeala de-a fura haine şi accesorii în valoare de 5.500 de dolari dintr-un magazin din New York. A fost arestată pe 21 decembrie 2001 şi condamnată pentru furt şi vandalism. Pen­tru infracţiunea săvârşită, a primit trei ani de închisoare cu suspendare, 480 de ore petre­cute în folosul comunităţii şi-a fost nevoită să achite o taxă de 3.700 de dolari şi să re­turneze 6.000 de dolari magazinului păgubit. O nimica toată pentru un star de calibrul ei! Doar că acel episod regretabil din viaţa ei a costat-o întreaga sa carieră hollywoodiană. Chiar ea a recunoscut că partea cea mai je­nantă din toată acea poveste a fost atenţia pe care a primit-o arestarea ei. Ştirile care o aveau protagonistă în 2002 au atras atenţia chiar mai mult decât capturarea teroristului Osama Bin Laden!

Ryder şi-a petrecut următorii patru ani din viaţă într-un con total de umbră. A renunţat complet la actorie şi a urmat un tratament de dezintoxicare şi nesfârşite şedinţe de terapie, care au scos-o din hăul în care se afla atunci când fusese prinsă furând şi având în poşetă o injecţie şi nu mai puţin de 8 feluri de seda­tive. N-au mai contat explicaţiile ulterioare ale actriţei care a dat vina pe tratamentul pe care-l lua împotriva depresiei şi-a anxietăţii şi care îi provoca confuzie. Întreaga lume, cu şefii hollywoodieni în frunte, a condamnat-o pentru ilegalitatea comisă mai mult decât pe orice alt A-lister aflat într-o situaţie similară. Charlie Sheen, Hugh Grant, Matthew McCo­naughey, Mel Gibson şi Vince Vaughn au fost arestaţi pentru infracţiuni mai grave, dar nu şi-au pierdut locul privilegiat din Cetatea Fil­mului decât, poate, doar pentru o secundă. Winona, în schimb, devenise persona non grata la Hollywood, după cum spune şi Woo­dy Allen, care voia să o distribuie într-un film de-al lui, dar nu l-a lăsat casa de asigurări. Ry­der a reuşit, într-un final, să revină pe micul şi marele ecran. La început mai timid, cu apariţii care păleau pe lângă rolurile epocale pe care le interpretase în filme precum Edward Mâi­ni-de foarfecă (1990), Sirene (1990), Dracula (1992), Vârsta inocenţei (1993) şi Tinereţe fura­tă (1999), apoi tot mai pregnant. După Lebăda neagră (2010), abia serialul Stranger Things, din 2016, a readus-o cu adevărat în prim-plan. Deţinătoarea a două nominalizări Oscar primeşte, în prezent, tot mai multe scenarii de citit, în timp ce se bucură, în deplină intimita­te, de relaţia pe care o are cu designerul Scott Mackinlay Hahn încă din 2011. Anul acesta, fosta iubită a lui Matt Damon şi fosta logdni­că a lui Johnny Depp împlineşte 50 de ani de viaţă şi 10 ani de idilă cu creatorul unui brand de haine eco. N-ar fi un cadou minunat un inel de logodnă?

 

Comentarii

Modifică Setările