Royals

Zi istorică! Prinţul Philip la ultima îndatorire regală oficială!

Zi istorică! Prinţul Philip la ultima îndatorire regală oficială! camera-retro icon Vezi galeria 10 poze

Prinţul Philip, soţul Reginei Elisabeta a II-a, a luat parte, ieri, la ultimul angajament public individual, în cadrul unei ceremonii fastuase care a avut loc la Palatul Buckingham, Londra. Prinţul Philip, la ultima îndatorire regală După 65 de ani petrecuţi în slujba coroanei, Prinţul Philip îşi încheie cariera cu o ultimă îndatorire regală. În vârstă de 96 de ani, Ducele de Edinburgh a luat parte, ieri, la un eveniment militar, în calitate de căpitan general al Marinei Regale.

În timpul evenimentului, Ducele de Edinburgh s-a întâlnit cu veterani de război, dar şi cu militari activi, care au defilat în cinstea lui.

Prinţul Consort a onorat, până acum, 22.129 de angajamente publice individuale, în perioada 1952-2017. Tot el a efectuat 637 vizite în străinătate şi a ţinut nu mai puţin de 5.496 de discursuri, potrivit unor statistici făcute publice de Palatul Buckingham.

Aceasta a fost, într-adevăr, ultima îndatorire oficială a Prinţului Philip, cu toate că acesta va putea apărea în public, alături de soţia sa, oricând ar decide. „Totuşi, va putea alege să participe la angajamente alături de regină, din când în când”, a precizat un purtător de cuvânt de la Palatul Buckingham. Acest lucru înseamnă că prinţul Philip nu se va retrage total din viaţa publică şi va continua, atunci când va dori, să o însoţească pe regina Elizabeth a II-a în angajamentele acesteia. „Primul, al doilea şi ultimul meu loc de muncă este acela de nu o dezamăgi niciodată pe regină”, a declarat prinţul Philip în urmă cu câţiva ani.

Cât despre cine îi va continua munca, Palatul Buckingham a anunţat că moştenitorul tronului va fi cel care va prelua, în mare parte, îndatoririle Prinţului Philip, în timp ce nepoţii acestuia, Prinţul Harry şi William, se vor ocupa restul. Marina Regală va intra, de exemplu, sub patronajul Prinţului Harry.

Vezi o galerie foto a celor întâmplate, ieri, la Buckingham Palace!