News

Ziua cea mai grea pentru Theresa May! Fostul premier al Marii Britanii şi-a prezentat oficial demisia FOTO&VIDEO

Ziua cea mai grea pentru Theresa May! Fostul premier al Marii Britanii şi-a prezentat oficial demisia FOTO&VIDEO camera-retro icon Vezi galeria 6 poze

Unul dintre premierii-cheie ai Angliei a părăsit astăzi reşedinţa oficială din Downing St. pentru a-i preda ştafeta lui Boris Johnson.

A fost o zi dificilă pentru Theresa May, "premierul Brexitului", care a părăsit astăzi oficial funcţia. După discursul din Camera Comunelor, a urmat unul mai personal, la plecarea din reşedinţa din 10 Downing Street.

Avându-l alături pe soţul său, Philip, fostul prim ministru al Marii Britanii a ţinut un discurs de "Adio!", înainte de-a porni spre Palatul Buckinbgham, cu demisia în buzunar. Chiar dacă şi-a stăpânit bine emoţiile, în glasul Theresei May s-a putut simţi regretul.

După ce Boris Johnson a fost ales în funcţia de preşedinte al Partidului Conservator şi de nou premier al Marii Britanii, Theresa May a ţinut să-şi felicite succesorul pe Twitter:

”Felicitări lui Boris Johnson pentru că a fost ales liderul Partidului Conservator - trebuie să lucrăm împreună pentru a livra un acord Brexit pentru toată Marea Britanie şi pentru a-l ţime departe de Guvern pe Jeremy Corbyn. Vei avea parte de tot sprijinul meu”.

Boris Johnson îşi va începe oficial mandatul de prim-ministru miercuri, după demisia Theresei May în contextul crizei Brexit.

Foto: capturi BBC

Modifică Setările