5 ani de la moartea lui Corneliu Vadim Tudor. Ce omagiu îi aduc fiicele tatălui lor

8 septembrie, 2020
5 corneliu vadim tudor si fiicele sale 2 jpg jpeg

Pe 14 septembrie 2015, Corneliu Vadim Tudor s-a stins din viaţă. Cinci ani au trecut de atunci, o perioadă în care fiicele nu l-au uitat, duc o parte din munca lui mai departe. Iată ce omagiu îi aduc acestea acum, după ani de zile de la trecerea lui în nefiinţă. 

Ligia Tudor, fiica cea mare a lui Corneliu Vadim Tudor, a anunţat că au trecut cinci ani de la moartea tatălui său. Nu l-a uitat în tot acest timp, încă îi duce dorul tatălui ei, aşa că îi aduce un omagiu acum. Ea li s-a adresat tuturor celor care îl îndrăgeau pe politician:

"Luni, 14 Septembrie, se împlinesc 5 ani de când tatăl meu, Corneliu Vadim Tudor, a plecat la ceruri. Sâmbătă, 12 Septembrie, la Biserica Sfantul Gheorghe Nou, Bucuresti Kilometrul Zero. va fi oficiată slujba de parastas in memoria tatălui meu (orele 11). Apoi, cei prezenţi vor depune flori la mormântul lui din Cimitirul Ghencea Civil. Evenimentul comemorativ este public, toţi cei care doresc pot participa.", a scris ea în mediul online. 

Ligia Tudor este cea care duce mai departe o parte din munca tatălui său, ea este în prezent redactor-şef al ziarului România Mare. Chiar dacă face parte din lumea media, rar a apărut la televizor, în emisiuni televizate despre a vorbi despre familia sa cunoscută. 

2 corneliu vadim tudor si fiicele sale 3 jpg jpeg

Şi Eugenia Tudor, fiica cea mică a lui Corneliu Vadim Tudor, e apropiată de lumea presei. Ea a absolvit Facultatea de Jurnalism.

Cine a fost Corneliu Vadim Tudor

"Sunt un om de dreapta care conduce un partid de stânga", obişnuia să spună cel care şi-a încercat şansa de cinci ori la alegerile prezidenţiale din România.

Corneliu Vadim Tudor s-a născut pe 28 noiembrie 1949 la Bucureşti, fiul lui Ilie şi Eugenia. A absolvit în 1971 Universitatea Bucureşti, Facultatea de Filosofie. În perioada 1978–1979 a urmat la Universitatea din Viena un curs de istorie, ca bursier "Herder", devenind doctor în istorie. Înainte de 1989 a fost un apropiat al lui Eugen Barbu şi a lucrat la revista acestuia "Săptămâna", fiind membru al PCR, din septembrie 1980 până la 5 iunie 1989, când, din cauza unor motive "politice, culturale şi personale", şi-a depus carnetul PCR şi legitimaţia de ziarist pe adresa lui Nicolae Ceauşescu.

La 2 martie 1990, înfiinţează revista "România Mare", unde ocupă postul de redactor şef. De asemenea, a înfiinţat revista Tricolorul, pe care a folosit-o de-a lungul timpului pentru a ataca politicieni, ziarişti şi alte persoane publice. Alături de acelaşi Eugen Barbu a înfiinţat partidul cu doctrină naţionalistă România Mare, pe care l-a reprezentat în Parlamentul României în mai multe legislaturi, din 1992 până în 2008. Este ales preşedinte al partidului (din 20 iunie 1991, reales în martie 1993 şi în noiembrie 1997).

S-a făcut remarcat în spaţiul public prin temperamentul său vulcanic şi naţionalismul pronunţat, printr-un război perpetuu cu "duşmanii acestei ţări".

Foto: Facebook



Recente pe Ok! Magazine

Ben și Fin Affleck, Profimedia jpg
FotoJetVedete jpg
david si victoria beckham
Celine Dion la Premiile Grammy 2024, Getty jpg
Lady Gaga și Joaquin Phoenix, Profimedia jpg
Sorin Bontea, Florin Dumitrescu si Catalin Scarlatescu   MasterChef Romania 2024 jpg
James Middleton   Instagram, Profimedia jpg
Regina Elisabeta a II a a parut fragila la intalnirea cu Liz Truss de la Castelul Balmoral (3) jpg
Richard Gere   Alejandra Silva, Profimedia jpg
Ileana Lazariuc, Insta PNG
Michael Douglas Zeta Jones GettyImages 1490705108 jpg
John Travolta și Kelly Preston, GettyImages (2) jpg
vedete la deschiderea VS jpg
Roberto Cavalli a murit   pagina oficiala jpg
Demi Moore, Profimedia (7) jpg
Angelina Jolie pe Boadway, Profimedia (10) jpg
Oana și Mioara (1) jpg
Melania și Donald Trump în 2024, Profimedia (7) jpg