News

58 de ani de la moartea lui Marilyn Monroe. Cum arăta dormitorul în care actriţa de la Hollywood a fost găsită fără suflare

58 de ani de la moartea lui Marilyn Monroe. Cum arăta dormitorul în care actriţa de la Hollywood a fost găsită fără suflare camera-retro icon Vezi galeria 10 poze

58 de ani au trecut de când Marilyn Monroe a murit. Starul s-a stins din viaţă la doar 36 de ani. Era cunoscută de o lume întreagă, avea publicul la picioare, dar şi o multitudine de probleme care ar fi împins-o către gestul extrem: sinuciderea. Iată detalii neştiute despre ultimele ei clipe de viaţă, despre destinul tragic pe care l-a avut. 

A fost actriţă, cântăreaţă, sex simbol, model şi mai presus de toate a fost o divă. Despre Marilyn Monroe este vorba, starul de la Hollywood care, chiar şi după moarte, face furori.  Din păcate, la doar 36 de ani, aceasta s-a stins din viaţă. A fost găsită fără suflare în apartamentul său din Los Angeles, în dimineaţa zilei de 5 august 1962. S-a scris că aceasta s-a sinucis printr-un cosum excesiv de medicamente. Dar care e adevărul? Cum a fost ea găsită de către medici?

Chiar dacă medicii au emis un document oficial, moartea lui Marilyn Monroe ridică în continuare semne de întrebare. La o aşa vârstă, cum să îşi pună capăt zilelor: Avea totul la picioare. Au fost lansate chiar şi teorii ale conspiraţiei despre trecerea în nefiinţă a starului de la Hollywood.

În presa internaţională s-a scris că la ora 3.00 dimineaţa, menajera lui Marilyn Monroe, Eunice Murray, a observat că lumina din dormitorul acesteia era aprinsă, însă uşa era încuiată. Fără să stea prea mult pe gânduri, ea l-a sunat pe psihiatrul lui Marilyn, pe doctorul Ralph Greenson, care a sfătuit-o să se uite pe fereastră să vadă dacă este în regulă. Atunci, însă, ea a observat-o pe blonda focoasă întinsă pe pat, goală, cu faţa în jos, acoperită de o pătură şi având într-o mână receptorul telefonului. La scurt timp, Dr. Greenson a sosit, a spart o fereastră şi a intrat în camera lui Marilyn, pe care a găsit-o moartă. La 4.25, poliţia din Los Angeles a ajuns la faţa locului şi a început investigaţiile.

Imaginile cu dormitorul în care a fost găsită artista moartă au făcut înconjurul lumii. Există totuşi şi acele teorii ale conspiraţiei despre moartea lui Marilyn Monroe. Una dintre ele e plauzibilă.  

Adevărul despre moartea lui Marilyn Monroe. Cine deţine rolul principal în această poveste

În august 1962, este găsită moartă, în casa ei din Brentwood. Avea 36 de ani. În timp ce mulţi cred că ea s-a sinucis, alţii au alte teorii, iar asta pentru că diva nu a lăsat nici un bilet. Moartea ei a fost un adevărat şoc pentru întreaga lume şi pentru cei care au cunoscut-o. Oficial, se declară că moartea sa a survenit în urma unei supradoze, dar spiritele nu se liniştesc.

Într-una dintre cele mai populare conspiraţii se spune că rolul principal în această dramă a fost deţinut de John Kennedy. Actriţa avea o relaţie secretă cu fostul preşedinte al Statelor Unite, dar şi fratele său, Robert. Mai multe surse spun că ea îi ameninţa că va da totul în vileag, aşa că fraţii Kennedys au decis să o reducă la tăcere. Nici medicii nu au scăpat de aceste teorii. Despre ei se spune că au îndopat-o cu pastile, ceea ce a condus la un supradozaj. Care este adevărul poate că nu vom afla niciodată, dar suntem siguri că moartea ei va rămâne o temă pentru cei care iubesc conspiraţiile.

Viaţa controversată a celebrei Marilyn Monroe. Starul ar fi împlinit acum 94 de ani

1 iunie 1926 este ziua în care s-a născut starul Marilyn Monroe. Ar fi împlinit 94 de ani, ar fi avut aceeaşi vârstă ca Regina Elisabeta a Marii Britanii. Iată prin ce drame a trecut! Aceasta nu şi-a cunoscut niciodată tatăl! Conform certificatului de naştere al lui Marilyn Monroe (născută Norma Jeane Mortenson şi botezată apoi Norma Jeane Baker), părinţii ei au fost Gladys Baker Mortenson şi Edward Mortenson. Dar aceste date, ca multe altele în cazul faimoasei actriţe, nu sunt adevărate 100%. Ce-i drept, Gladys şi Mortenson au fost căsătoriţi la un moment dat, dar cei doi s-au despărţit până ca Baker să rămână gravidă. Aşadar slabe şanse la Edward să fie tatăl biologic al Normei! O altă posibilitate este ca C. Stanley Gifford, un coleg de-ai lui Gladys, să fi fost tatăl micuţei. Doar că Gifford a negat vehement că ar fi fost tatăl lui Marilyn Monroe şi, în ciuda insistenţelor actriţei de-a se întâlni cu cel pe care-l bănuia că-i este tată, el a refuzat să vorbească cu ea. Trist!

Mama ei a fost diagnosticată cu schizofrenie! După ani şi ani în care mama Normei a încercat să o convingă pe Ida Bolender că e capabilă să-şi crească propriul copil, mama şi fiica au ajuns să locuiască împreună. Dar perioada în care au trăit sub acelaşi acoperiş a fost destul de scurtă, având în vedere că Gladys a aflat că fiul ei, Jackie, (pe care îl dăduse, de asemenea, în grija statului) şi bunicul ei au murit amândoi. Dubla tragedie i-a declanşat mamei o criză de proporţii.

Foto: Profimedia, Antena 1

Modifică Setările