News

9 ani de la moartea lui Amy Winehouse. Dependenţa ei de droguri devenise atât de puternică, încât de-abia se mai ţinea pe picioare, pe scenă

9 ani de la moartea lui Amy Winehouse. Dependenţa ei de droguri devenise atât de puternică, încât de-abia se mai ţinea pe picioare, pe scenă camera-retro icon Vezi galeria 9 poze

Şi acum piesele sale ar fi fost ascultate de milioane de oameni din întreaga lume, şi acum fanii s-ar fi înghesuit la concertele sale, dar drogurile şi alcoolul au dus-o la moarte. La doar 27 de ani, Amy Winehouse a plecat dintre noi. O artistă care avea un talent de neeglat, care scotea hit după hit!

Şi-a pus capăt zilelor! Amy Winehouse a murit pe 23 iulie 2011, la numai 27 de ani. Artista a fost găsită fără suflare în apartamentul ei. Lângă ea, se aflau trei sticle de vodcă goale, iar raportul medical post-mortem a confirmat că vedeta avea 416mg de alcool pe decilitru în sângele ei, adică destul încât să-i inducă o comă ireversibilă şi să-i blocheze sistemul respirator. Ceea ce s-a şi întâmplat!

Ce i-a spus medicul său cu câteva luni înainte să moară

Scurta ei viaţă a fost afectată de depresie, autoflagerare, tulburări alimentare şi dependenţa de droguri şi alcool. Înaintea dispariţiei ei, Amy a încercat din răsputeri să-şi învingă dependenţa de alcool, dar fără succes, însă. Chiar medicul a avertizat-o pe artistă, cu câteva luni înainte de pierderea ei prematură – când a ajuns în comă din cauza consumului excesiv de băutură – că se afla în pericol de moarte, dacă nu-şi schimba radical stilul de viaţă.

Se ştia încă de când devenise celebră de probleme sale cu drogurile. Nimeni n-o judeca pe-atunci prea aspru, având în vedere că şi Amy îşi recunoştea slăbiciunile şi chiar cânta despre cum nu voia ea să meargă în nicio clinică de reabilitare. Din păcate, dependenţa ei devenise atât de puternică şi de evidentă, încât se vedea cu ochiul liber că Winehouse de-abia se mai ţinea pe picioare, pe scenă, şi de-abia mai scotea câteva note.

În 2008, cântăreaţa a luat decizia de a se interna într-o clinică de reabilitare. La acel moment au fost făcute publice fotografii cu ea consumând droguri. Ulterior, ea avea să recunoască faptul că a continuat sa consume droguri pe toată perioada cât s-a aflat sub tratament. 

De-a lungul anilor, cântăreaţa a fost surprinsă în ipostaze neaşteptate. Ea slăbise foarte mult, şi avea pielea tăiată. Se pare că de multe ori se tăia singură pe corp, suferea din diverse motive care o împingeau la gesturi extreme. Managerul ei, Raye Cosbert, făcea declaraţii în 2008: "Nu se simţea deloc confortabil în această lume a celebrităţilor. E trist că nu poţi învăţa de la început pe cineva cum să se descurce cu faima".

Ipoteză şoc: Amy Winehouse, însărcinată înainte să moară!

Mitch Winehouse, tatăl regretatei cântăreţe britanice, susţinea la un moment dat că, înainte să moară, fiica sa credea că este însărcinată, titrează publicaţia britanică The Independent. Tatăl artistei a făcut această dezvăluire în cadrul unei emisiuni televizate, contrazicând astfel informaţiile apărute în documentarul ”Amy„, realizat de Asif Kapadia, potrivit cărora Amy Winehouse era ”o persoană însingurată”.

Potrivit tatălui artistei, Amy plănuia să-şi întemeieze o familie cu logodnicul său, regizorul britanic Reginald ”reg” Traviss. "Ea era cu Reg. Urmau să se căsătorească. Nu ar trebui să vă spun asta, dar la un moment dat ea credea că era însărcinată", a spus Mitch Winehouse. "Să laşi impresia că era pe cont propriu este pur şi simplu criminal", a mai afirmat acesta.

Amy Winehouse a cântat lîn Belgrad, în iunie 2011. Deşi se abţinuse câteva săptămâni bune de la alcool, în ziua aceea a urcat pe scenă băută şi nu a putut cânta decât 15 minute în loc de 75. A fost o dezamăgăre profundă pentru ea, spunea că îşi doreşte atât de mult să nu mai bea. Pe 23 iulie 2011 şi-a găsit sfârşitul. 

Lady Gaga, despre Amy Winehouse: "Nu cred că Amy trebuia să înveţe vreo lecţie"

"Cred că cel mai trist este că presa, şi nu numai, a dat amploare lucrurilor spunând: 'Uite ce putem învăţa din moartea lui Amy'. Eu nu cred că Amy trebuia să înveţe vreo lecţie. Cred că lecţia era, de fapt, despre cum lumea ar fi putut fi mai blândă cu ea. Toată lumea era foarte dură cu ea, în timp ce eu ştiam că Amy este cea mai drăguţă şi bună fiinţă"

Foto: Profimedia

Modifică Setările