Case Regale

A lucrat broderia rochiilor de mireasă pentru Kate şi Meghan, iar acum riscă să ajungă pe străzi. „Fiica mea nu mai are ce mânca!”

A lucrat broderia rochiilor de mireasă pentru Kate şi Meghan, iar acum riscă să ajungă pe străzi. „Fiica mea nu mai are ce mânca!” camera-retro icon Vezi galeria 6 poze

Le-am admirat pe ambele soţii ale Prinţilor Harry şi William în ziua nunţii lor. Am aflat detalii minunate despre rochiile pe care le-au purtat la altar, însă povestea frumoasă se opreşte aici. Se pare că cea care a contribuit din plin la frumuseţea rochiilor de mireasă a lui Kate Middleton şi-a lui Meghan Markle trece prin cea mai dificilă perioadă din viaţa ei.

Rochia de mireasă a lui Kate a fost creată de designerul Sarah Burton de la casa de modă Alexander McQueen. Însă designerul a avut în spate o întreagă echipă pentru a realiza minunata ţinută în care Middleton i-a spus „Da!” prinţului William, în 2011. Iar din această echipă de top a făcut parte şi Chloe Savage, expert în broderie.

Tot ea a lucrat şi la rochia de mireasă a lui Meghan, care a purtat semnătura lui Clare Waight Keller, directorul artistic de la Givenchy. În cazul miresei prinţului Harry, aceasta a avut un voal lung de aproape 13m, ce a avut detalii florale care reprezentau cele 53 de state din Commonwealth. La acest voal a lucrat nimeni alta decât Clare Waight Keller.

Ambele rochii de mireasă se disting prin broderia lor aparte, acest lucru este evident cu ochiul liber. Şi, cum spuneam, broderia a fost realizată de acelaşi om – Chloe Savage, care este cunoscută şi pentru munca sa la costumele din filmele Harry Potter. În momentul de faţă, însă, Chloe, un expert în broderie atât de ampreciat şi experimentat, se luptă să supravieţuiască. Riscă să fie dată afară din casa ei şi de-abia dacă are ce-i da de mâncare fiicei sale de 14 ani.

Cum de s-a ajung aici? Afacerea Chloe Savage Embroidery e în pragul falimentului din cauza pandemiei, care a limitat mult activitatea firmei. De fapt, Chloe şi-a închis deja atelierul, pentru a nu mai cheltui bani fără să producă aproape deloc, şi a fost nevoită să-i concedieze pe internii care lucrau pentru ea. „De ce nu încearcă guvernul să ajute cumva afacerile mici?”, s-a plâns ea în The Sunday Times.

Din moment ce şi-a închis afacerea, Chloe riscă să ajungă pe străzi, să nu mai aibă un acoperiş deasupra capului. „A fost îngrozitor!”, spune aceasta. „Munca noastră s-a împuţinat până n-a mai rămas nimic din ea. Iar fiica mea de 14 ani a ajuns să sară mese pentru a mai rămâne cu ceva bani de mâncare. Stresul că nu mai avem mâncare de pus pe masă şi bani o afectează în asemenea hal, încât a ajuns să-şi facă singură rău, să se automutileze. Aşa că o duc pe fiica mea la un centru pentru boli mintale, ca să o ajute ei cumva.”

Chloe nu se aşteaptă să mai primească prea curând de lucru din partea Casei Regale şi încearcă să supravieţuiască crizei economice în care se află cum poate ea mai bine.

Modifică Setările