News

A murit Florina Cercel! Actriţa avea 76 de ani şi trăise o mare dramă

A murit Florina Cercel! Actriţa avea 76 de ani şi trăise o mare dramă camera-retro icon Vezi galeria 2 poze

Marea actriţă Florina Cercel, care în tinereţe era considerată una dintre cele mai frumoase românce, a murit în această dimineaţă, după ce mai mulţi ani s-a luptat cu o boală foarte gravă: cancerul pulmonar.

În luna ianuarie a acestui an, Florina Cercel împlinise 76 de ani, iar jurnaliştii de la Click aminteau atunci că actriţa a scris în cartea sa că primul ei soţ, doctorul Perian Ioan Liviu, a murit la doar câţiva ani după nuntă, de cancer bronho-pulmonar.

Florina Cercel se căsătoriseră în 1967, iar soţul ei a murit în 1972, aceasta fiind cea mai mare dramă pe care o trăise actriţa. La acea vreme, actriţa avea doar 29 de ani: „În opt luni a murit. Nu am mai urcat pe scenă, acolo, la Timişoara, de atunci, din 9 mai 1972. Bebe, aşa îl alintam, a murit în septembrie, la 40 de ani. Eu aveam doar 29 de ani şi a fost nedrept“.

Cu Perian Ioan Liviu, Florina Cercel a rămas gravidă, însă la şase luni a pierdut sarcina, din cauza unui turneu lung şi obositor: „Aş fi avut azi un băiat. Aş fi dorit să fiu mamă. Am o rezervă necheltuită de iubire faţă de copii“.

Născută pe 28 ianuarie 1943, la Piatra Neamţ, Florina Cercel a avut peste 100 de roluri în filme şi piese de teatru, fiind recunoscută de publicul larg datorită rolului din „Gaiţele“, dar şi drept Spania din „Inimă de ţigan“ şi „Regina“.