Royals

Alina-Maria Binder, gazda unui eveniment atipic FOTO

Alina-Maria Binder, gazda unui eveniment atipic FOTO camera-retro icon Vezi galeria 23 poze

Partenera de viaţă a lui Nicolae al României a fost în centrul atenţiei la lansarea proiectului EveryGirl Everywhere.

În elegantul salon al Palatului Ghica, Alina-Maria de Roumanie a lansat împreună cu colegii ei de la #SEE proiectul EveryGirl Everywhere, ce îşi propune să susţină femeile care aleg o carieră în zona digitală, să promoveze competenţele digitale şi să învingă stereotipurile legate de alegerea unei cariere în STEM de către fete.

"Lumea devine digitală. În Europa, sunt peste patru bărbaţi pentru fiecare femeie care activează în domeniul digital. România are a doua cea mai mare rată de participare a femeilor în domeniul digital din Europa (peste 25%, comparat cu 16% la nivel european), însă această rată este în descreştere. Împreună putem consolida acest avantaj competitiv al României, acoperind deficitul din piaţa forţei de muncă IT, promovând modele de succes feminine în zona digitală, şi devenind, astfel, un exportator de bune practici pe acest subiect la nivel European. Putem creşte piaţa de IT şi a forţei de muncă în domeniul digital prin creşterea participării fetelor în sectorul digital", crede Alina-Maria Binder.

Cum era de aşteptat, acesteia i s-a alăturat şi soţul său, Nicolae al României, care a salutat astfel cu prezenţa sa această iniţiativă.

Modifică Setările