Iubirea unei pisici îți poate prelungi viața. ”Doctorul casei” simte și alungă energiile negative
Pisica mai este supranumită și ”doctorul casei”. Te tratează gratis, simte energiile negative și îți poate restabili nivelul de bunăstare. Iată de ce boli te poate scăpa o torcăcioasă și cât de valoroasă e iubirea ei.
Asociate din timpuri străvechi cu înțelepciunea, chiar și oamenii de știință au fost fascinați de impactul benefic pe care îl poate avea torsul unei pisici.
O pisică fericită, care se simte acasă lângă omul ei, va deveni ”doctorul casei”. Felina se așază în locurile în care ai dureri, iar torsul ei are o vibrație super benefică.
Este animalul care se dovedește invariabil miraculos într-o casă. Însă atenție, și pisica, precum câinele, se pliază atmosferei din casă. Pentru a beneficia de potențialul vindecător al unei feline, este nevoie să ai o legătură cu animalul. Să te simtă ”omul ei”. Se spune că cele mai vindecătoare sunt... pisicile negre. Acestea nici pe departe ”nu poartă ghinion”, cum se spune în popor, ci dimpotrivă: sunt cele mai sensibile la energiile negative. Se spune că le pot dizolva rapid.
În ziua de astăzi, mii de pisicuțe așteaptă să fie adoptate. Asociațiile care le salvează le dăruiesc cu contracte de adopție și cu amendamentul de a le duce într-o casă cu plase la ferestre. O pisică salvată te poate scuti de multe cheltuieli făcute cu medicamentele, căci nu degeaba e ”doctorul casei”.
Oamenii de știință spun că iubirea unei pisici chiar îți poate prelungi viața! Studiile au demonstrat că ai mai puține riscuri de a muri de infarct, dacă deții o pisică.
A fost dovedit științific! O persoană care trăiește cu animale de companie și cu pisici, în special, are riscuri mai mici de a dezvolta stres, depresie și boli cardiovasculare.
Dar și mai interesant este cum poate îl poate ajuta pe un om bolnav torsul unei pisici.
Timp de secole, vindecătorii au folosit puterea sunetului în activitatea lor. Se crede că anumite frecvențe sau tonuri de sunet pot avea efecte de vindecare diferite asupra organismului. Iată câteva dintre modalitățile prin care torsul pisicii ar putea ajuta oamenii cu probleme de sănătate:
Torsul eliberează endorfine la pisici și poate face același lucru și la oameni. Le poate scădea hormonii de stres și tensiunea arterială, îi poate ajuta pe oameni să facă față mai ușor bolilor.
Torsul pisicii calibrează între 25 și 140 Hz. Aceeași frecvență s-a dovedit a ajuta la vindecarea fracturilor, la reparația articulațiilor și a tendoanelor și la vindecarea rănilor. Pisicile sunt binecunoscute pentru capacitatea lor de a se vindeca rapid dacă au fracturi, iar incidențele problemelor articulare și ale cancerului osos la pisici sunt reduse. Este posibil ca torsul lor să fie exact metoda lor de a își accelera vindecarea.
De asemenea, studiile arată că torsul le ajută și în problemele respiratorii, dar și oamenii simt că pot respira mai ușor când se află în compania unei pisici care toarce.
Aceeași rezolvare o capătă și migrenele, întrucât trec mult mai ușor când ești în compania unei pisici care toarce.
Sursa: Adnan I Qureshi, M. M. (2009, Jan.). Cat ownership and the Risk of Fatal Cardiovascular Diseases. Results from the Second National Health and Nutrition Examination Study Mortality Follow-up Study. Retrieved from www.ncbi.nlm.nih.gov: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3317329/
Ziua internaţională a pisicii, celebrată anual la 8 august, este o zi menită să reunească iubitorii de pisici de pe tot globul şi să sărbătorească pisicile, o zi în care să-şi împărtăşească pasiunea pentru această specie fascinantă, se aminteşte pe site-ul https://icatcare.org/.
Ziua internaţională a pisicii este marcată anual începând cu 2002, la iniţiativa Fondului Internaţional pentru Bunăstarea Animalelor (International Fund for Animal Welfare - IFAW), iar din 2020 organizaţia International Cat Care (iCatCare) a lansat propunerea stabilirii unei teme pentru această zi.
Prin tema din 2024 a acestei zile - ''Celebrating Cats'' (#CelebrateCats) - International Cat Care îi invită pe toţi iubitorii de pisici din întreaga lume să i se alăture pentru a sărbători prietenele feline, îi îndeamnă pe toţi cei care apreciază pisicile, inclusiv proprietarii de pisici şi profesioniştii veterinari, să creeze un moment pentru a celebra această specie şi legăturile unice pe care le avem cu ea, se arată pe site-ul https://icatcare.org/. În lume există aproximativ 600 de milioane de pisici, cu sau fără stăpân, potrivit aceleiaşi surse, scrie Agerpres.
Foto: Pixabay