Înmormântarea copilului pierdut de Meghan. Harry: „Am săpat groapa cu mâinile mele!”

20 ianuarie 2023   Royals

Autobiografia Prințului Harry, care este acum pe piață în întreaga lume, conține multe dezvăluiri memorabile, unele dintre ele privind viața privată a Ducilor de Sessex. Prințul a menționat până și sarcina pierdută de soția sa și-a povestit ce-a urmat după aceea...

Multă lume și-a concentrat atenția asupra atacurilor pe care prințul le-a îndreptat spre propria familie și a lăsat pe plan secund momentele pline de emoție menționate în carte. Printre aceastea s-a numărat și moartea mamei sale, care i-a cauzat lui Harry o durere nesfârșită, dar și sarcina pierdută de Meghan Markle, care i-a îndurerat pe amândoi nespus.

În capitolul 82 al cărții sale, Ducele de Sussex vorbește despre ziua în care soția sa a pierdut sarcina. Harry susține că atunci a fost una din cele patru dăți în care el s-a simțit neputincios în toată viața lui. După ce Meghan a simțit niște crampe îngrozitoare în iulie 2020, cuplul s-a dus de urgență la spital, unde a fost confirmat, din păcate, avortul spontan.

După acel moment cumplit de la spital, cei doi soți regali s-au întors acasă cu copilul lor nenăscut și au ținut o înmormântare simbolică. Harry a descris întreaga experiență cutremurătoare în „Spare”: „Sub un copac, Meghan plângea, iar eu am săpat o groapă cu mâinile mele, după care am pun pachețelul mic în pământ”.

Markle a făcut cunoscut avortul ei spontan în noiembrie 2020, în The New York Times. „Pierderea unui copil înseamnă să porți cu tine o durere aproape insuportabilă, simțită de mulți, dar povestită doar de câțiva”, a dezvăluit ducesa care și-a dorit să vorbească despre pierderea sarcinii ei tocmai pentru a-i ajuta pe alții, în situații similare, să vorbească și ei despre asemenea subiect tabu, în încercarea de-a se putea vindeca ulterior.

Prințul Harry și Meghan Markle au vorbit despre sarcina pierdută și-n documentarul lor de pe Netflix, „Harry & Meghan”. „Puteam să aleg să nu vorbesc niciodată despre acest lucru sau puteam să aleg să spun că, în ciuda a tot ceea ce este rău în această experiență, există și o parte bună, care îi poate ajuta pe alții”, a citat-o Us Weekly pe Ducesa de Sussex.

Foto - Profimedia

Mai multe