Cine este Joe Kennedy III, politicianul de 39 de ani care pare clona celebrului JFK?

2 septembrie 2020   News

Dinastia politică urmărită de ghinion mai are, totuşi, urmaşi mai puţin cunoscuţi care încearcă să menţină vie moştenirea.

Unul dintre aceştia a pierdut, însă, cursa pentru candidatura din partea Partidului Democrat la un post în Senatul Statelor Unite, devenit, astfel, primul membru al familiei Kennedy care nu este susţinut în statul Massachusetts.

Să fie acesta sfârşitul unei dinastii în politica americană?

Joe Kennedy III, nepotul în vârstă de 39 de ani al regretatului Robert F. Kennedy, fratele legendarului preşedinte, a pierdut candidatura în faţa unui coleg mult mai în vârstă, democratul Ed Markey, de 74 de ani.

Lasând deoparte această înfrângere usturătoare pentru dinastia pe care o reprezintă, Joe iese în evidenţă şi prin asemănarea fizică izbitoare cu cel care a fost John F. Kennedy, chiar dacă Joe este descendent direct al fratelui acestuia, Robert.

De profesie avocat, tânărul cu păr roşcat a obţinut până acum trei mandate în Casa Reprezentanţilor şi continuă să fie implicat în politică, în ciuda eşecului pe care l-a avut în această campanie.

Din 2012, aceste este căsătorit cu avocata Lauren Anne Birchfield, de 36 de ani, care i-a dăruit lui Joe doi copii. Bunicul lui, Robert Kennedy, a avut 11 copii şi un număr prea mare de nepoţi pentru a putea fi contabilizat.

Foto: Profimedia

Mai multe