De ce a câştigat Robert Turcescu procesul cu Mircea Badea?

13 februarie 2014   News

Prezentatorul de la B1 TV a câştigat procesul împotriva adeversarului său media, prezentatorul emisiunii „În gura presei“ de la Antena 3, pe care-l acţionase în instanţă pentru ameninţări şi instigare la violenţă.

Prezentatorul de la B1 TV a câştigat procesul împotriva adeversarului său media, prezentatorul emisiunii „În gura presei“ de la Antena 3, pe care-l acţionase în instanţă pentru ameninţări şi instigare la violenţă.

Ceea ce l-a hotărât pe Robert Turcescu să-l dea în judecată pe Mircea Badea au fost afirmaţiile dure ale acestuia dintr-o ediţie a emisiunii „Sinteza zilei“ din luna martie. „Dacă aş trece pe un drum de munte şi în stânga e o prăpastie şi aşa, cu două degeţele, se mai ţine de o frunzuliţă vreun propagandist d-ăsta abject, băsist hidos, oribil, putred, viermănos, d-ăsta (…) nu numai că nu îl ajut, mă întorc cu spatele şi plec. (…) Dacă vreodată în această viaţă voi avea ocazia să le fac rău, o să le fac rău. Meticulos, încet şi determinat“, a spus la acea vreme Mircea Badea, făcând referire la Dan Tăpălagă, Sabin Orcan, Dan Turturică şi Robert Turcescu.

Acum, că Turcescu a câştigat procesul împotriva lui Badea, conform deciziei date de Judecătoria Sectorului 3, antenistul ar trebui să-i plătească 1 leu daune morale. Însă sentinţa poate fi atacată cu apel.

Iată care a fost şi motivarea instanţei, potrivit celor publicate de reportervirtual.ro.

„Modalitatea de prezentare, îmbrăcămintea aleasă de pârât, utilizarea unei imagini prelucrate a reclamantului în costum de militar, precum şi schimonosirea numelui reclamantului („Turcelu”) sunt elemente ce conturează intenţia pârâtului de ridiculizare a reclamantului şi de menţinere în percepţia publică a unor informaţii false privind gradul de colonel al acestuia“, se spune în motivare.

În ceea ce priveşte declaraţia lui Badea că: „Îi urăsc pe aceşti oameni. Am ajuns în România anului 2013 să urăsc nişte oameni până la dezumanizare (…) Dacă o să am vreodată ocazia să le fac rău ăstora, o să le fac. Meticulos, încet şi determinat“, instanţa a considerat că prezentatorul a avut o „tonalitate agresivă” şi că „mesajul transmis are capacitatea de incita la ură şi ostilitate”.

Totodată, a fost creată „o atmosferă de intimidare, ostilă, umilitoare şi ofensatoare îndreptate împotriva unor persoane pe criteriul convingerilor politice sugerate de pârât“.

Conform sursei citate, sentinţa pronunţată de Judecătoria Sectorului 3 în luna decembrie prevede ca Badea să-i plătească lui Turcescu despăgubiri de un leu (atât a solicitat realizatorul de la B1 TV), dar şi achitarea cheltuielilor de judecată, în valoare de 6.008 lei. De asemenea, Badea a fost obligat să publice sentinţa, pe cheltuială proprie, în trei ziare de primă importanţă. Decizia nu este definitivă, putând fi atacată cu apel.

Foto: paginile personale

Mai multe