News

Carmen Harra: "I-am prezis lui Hillary Clinton că va ajunge preşedinte"

Carmen Harra: "I-am prezis lui Hillary Clinton că va ajunge preşedinte"

Am profitat de noua ei vizită în România pentru a afla cum va fi anul 2016, ce crede ea despre cititul în stele şi în cafea, precum şi lucruri mai puţin ştiute despre viaţa personală. Credit foto: Mihai Trofin Când aţi plecat din România, în 1983, eraţi cunoscută drept cântăreaţa Carmen Mureşan. Cum aţi reuşit să părăsiţi ţara în timpul comunismului?

Când am părăsit din România, am plecat iniţial la sora mea, care e cetăţean suedez, şi am avut dreptul să o vizitez. Apoi am plecat de acolo în America, pentru că aveam rude în Statele Unite, din partea mamei. S-a întâmplat să rămân acolo, în New York.

Cu ce speranţe aţi rămas în străinătate? Cum credeaţi că va arăta atunci viitorul pentru dvs.?

Intuitiv ştiam că există un motiv pentru care trebuia să fiu acolo, pentru că puteam să realizez lucruri interesante şi extraordinare şi întotdeauna mi-am dorit să scriu o carte. Până acum am scris opt cărţi! Iniţial am rămas în America pentru că l-am cunoscut pe soţul meu, m-am îndrăgostit de el şi ne-am căsătorit. Nu-mi mai păsa de nimic! Eram atât de îndrăgostită si fascinată… Ajunsesem într-o cu totul altă lume dintr-odată! De altfel, eu lăsam în spatele meu o viaţă bună în România, nu aveam de ce să mă plâng, toate uşile mele erau deschise!

Carmen Muresan2
Carmen Mureşan

Eraţi convinsă de pe atunci să rămâneţi definitiv peste hotare?

Nu, niciodată! Dimpotrivă! A fost foarte greu să las bucuria vieţii mele, care era cântatul! În ţară, eram Carmen Mureşan şi mă bucuram de succes cu Trio Expres, toată lumea mă cunoştea. Aveam, însă, un plan de viaţă, nu aveam garanţia că se va realiza, dar îl aveam.

Vă e dor de muzică?

Fac un album nou acum, cu Vali Rotari, de muzică modernă, melodii pline de viaţă şi de energie, pe care urmează să-l lansez curând. Şi vă pregătesc noi surprize!

În afară de cântat, aţi încercat şi alte joburi în Statele Unite?

Da! În afară de cântat, mi-am dat seama că pot să fac altceva acolo! Am lucrat temporar ca asistentă a doctorului Revich, cel mai mare doctor oncolog din America. I-am spus, la un moment dat, când avea 80 de ani: „Dacă eu va spun că trăiţi 100 de ani, mă credeţi?“. El mi-a răspuns: „Da? Foarte interesant!“. M-a chemat în anul 2000 la aniversarea a 100 de ani. Era tare funny! Îmi zicea: „Sora mea are 106 ani, e bătrână!“, dar el avea 100. (râde)

Carmen Harra acasă

Modifică Setările