Agenda

Cele mai bune filme horror

Cele mai bune filme horror

Crimson Peak

În plin sezon al decernării celor mai bune filme ale anului, iată şi o listă a celor mai puţin promovate, dar care sunt catalogate drept cele mai bune filme horror. Un clasament în funcţie de cât de “fierbinţi” sunt, dar şi în funcţie de cât de celebre au rămas în istoria cinematografiei de gen. Cele mai bune filme horror din 2016 Cele mai faimoase sunt “The Boy”, “The Forest”, “The Conjuring 2”, “Rings” datorită tentei comerciale care le învăluie atât de mult, dar şi actorilor de Hollywood.

“The Eyes of My Mother” are 80% rating pe Rotten Tomatoes şi prezintă drama unei femei tinere şi singuratice, care se lasă consumată de cele mai întunecate şi profunde dorinţe ale sale, după ce o tragedie îi cutremură viaţa liniştită la ţară. Regizat şi scris de Nicolas Pesce.

The Eyes of My Mother
The Eyes of My Mother

“31” implică povestea a 5 muncitori la un carnaval care sunt răpiţi şi ţinuţi ostatici într-un loc abandonat unde sunt forţaţi să joace un joc violent, cu scopul de-a supravieţui 12 ore atacurilor clovnilor macabri.

“Postscript” este o serie de poveşti scurte încadrate într-un viitor postapocaliptic. Câţiva supravieţuitori disperaţi pornesc într-o călătorie de supravieţuire şi întâmpină multe provocări în cadre distopice.

“Pride and Prejudice and Zombies” e singurul film care a acumulat popularitate, dar calitatea lasă de dorit. Este vorba despre povestea a 5 surori din Anglia secolului 19, care sunt presate să se mărite cu gentlemen bogaţi şi să se protejeze în faţa unei comunităţi crescânde de zombi. Nu e chiar unul dintre cele mai bune filme horror din lume, dar este celebru.

Pride and Prejudice and Zombies 2016
Pride and Prejudice and Zombies 2016

Comedia horror “Yoga Hosers” ar mai merita menţionat pentru că îi are în distribuţie pe Johnny Depp şi fiica lui, Lily Rose, Austin Butler, Haley Joel Osment. Două adolescente passionate de yoga se împrietenesc cu un vânător de recompense legendar, pentru a lupta cu o forţă malefic ce le ameninţă planurile.

Yoga Hosers
Yoga Hosers

Cele mai bune filme horror din 2015

Lista e foarte lungă şi relativă. Dacă vrei să ştii care sunt cele mai bune filme horror din 2015, amintim de “Crimson Peak” al lui Guillermo del Toro, “The Falling”, „It Follows”, „Goosebumps”, „Bone Tomahawk” ori „Sinister” şi “Victor Frankenstein”. Nouă ne surâd multe titluri de aici!

Crimson Peak
Crimson Peak

Cele mai bune filme horror din toate timpurile

Printre cele mai bune filme horror din toate timpurile se numără filme-cult şi titluri iconice, care nu pot fi uitate de fanii genului. Fără doar şi poate, fanii consideră “The Exorcist” din 1973 drept cel mai bun horror din toate timpurile, urmat de capodopera din 1980 a lui Stanley Kubrick, “The Shining”, sângerosul şi popularul “The Texas Chain Saw Massacre” din 1974 şi “Rosemary’s Baby”. Clasice, nu? Ei bine, urmează în top şi “Alien” al lui Ridley Scott, “Psycho” al lui Alfred Hitchcock ori faimosul film care-a pus bazele conceptului de zombie din lumea filmului şi poveştilor despre creaturi, “Night of the Living Dead” din 1968, al regizorului George A. Romero.

Night of The Living Dead
Night of The Living Dead