Vedete

Christina Applegate împlineşte 50 de ani. Măcinată de boală, una dintre cele mai iubite actriţe luptă pentru viaţa ei

Christina Applegate împlineşte 50 de ani. Măcinată de boală, una dintre cele mai iubite actriţe luptă pentru viaţa ei camera-retro icon Vezi galeria 6 poze

Christina Applegate schimbă prefixul. Îndrăgita actriţă împlineşte 50 de ani pe 25 noiembrie, însă viaţa a încercat-o din plin.

Superba blondă care ne-a încântat cu rolul său istoric Kelly Bundy se luptă din greu cu o boală cruntă: a fost diagnosticată în vară cu scleroză multiplă (SM) şi atunci ea a solicitat să i se respecte dreptul la intimitate.

A făcut anunţul pe Twitter, atunci când s-a simţit pregătită, vrând să arate astfel că îşi asumă încercările la care o supune viaţa şi că e decisă să lupte: „Salut, prieteni. Acum câteva luni am fost diagnosticată cu SM”, a scris Christina.

„A fost o călătorie ciudată. Dar am fost atât de susţinută de oameni pe care-i cunosc şi care suferă, de asemenea, de această boală. A fost un drum greu. Dar, după cum ştim cu toţii, acesta continuă. Cu excepţia cazului în care la un moment dat este blocat”, a scris actriţa.

În SM, stratul protector care înconjoară fibrele nervoase din creier şi măduva spinării - cunoscut sub numele de mielină - se deteriorează. Sistemul imunitar atacă în mod eronat mielina, provocând cicatrici sau scleroză. Mielina deteriorată perturbă semnalele nervoase - precum scurtcircuitul cauzat de un cablu electric deteriorat. În cazul în care procesul nu este tratat, în cele din urmă, afecţiunea poate provoca neurodegenerare permanentă.

În timp ce se afla recent la filmările pentru ”Dead to me”, Christina a fost surprinsă deja în scaun cu rotile, fiindcă are nevoie de pauze.

Viaţa nu a fost deloc blândă cu Christina. În 2008, Applegate a suferit o dublă mastectomie după ce a fost diagnosticată cu cancer de sân. Ea a optat pentru această intervenţie după ce a fost testată pozitiv cu gena cancerului de sân BRCA1.

Applegate a cunoscut celebritatea în adolescenţă datorită rolului Kelly Bundy din serialul american "Married... with Children" ("Familia Bundy") şi a fost recompensată cu un premiu Emmy pentru interpretarea rolului surorii lui Rachel, Amy, în "Friends".

a primit aprecieri pentru rolurile sale din seriale TV precum "Jesse" (1998-2000) şi "Samantha Who?" (2007-2009).

Rolul din "Dead To Me" i-a adus o nominalizare la Globul de Aur, Emmy, premiile Sindicatului Actorilor Americani (Screen Actors Guild -SAG) şi premiile galei Critics Choice Awards. De asemenea, a câştigat un trofeu Emmy Primetime pentru apariţiile sale în două episoade ale serialului "Friends", în 2002 şi 2003.

Applegate a făcut parte, de asemenea, din formula iniţială a Pussycat Dolls, pe vremea când aceasta era o trupă burlescă.

Actriţa s-a remarcat şi în lungmetraje, precum "Anchorman: The Legend of Ron Burgundy" (2004) şi continuarea acestuia, "Anchorman 2: The Legend Continues", "Bad Moms" (2016), "The Sweetest Thing" (2002) sau "Crash Pad" (2017). Ea a evoluat şi pe scena din Broadway, în producţia "Sweet Charity" (2005).

În ciuda obstacolelor, ea continuă să fie puternică. Pentru ea, dar şi pentru familie. Actriţa are o fetiţă în vârstă de 12 ani, Sadie Grace, şi este căsătorită cu basistul olandez Martyn LeNobl, după divorţul din 2007 de Johnathon Schaech.

Applegate nu e singura celebritate carea primit un astfel de diagnostic. În aceeaşi situaţie se află şi Selma Blair, Jamie Lynn Sigler sau Jack Osbourne.

Foto: Profimedia

Comentarii

Modifică Setările